Hemma

Nu är vi hemma igen efter en trevlig eftermiddag/kväll hemma hos Linda och Gurra. Vi grillade barnen hade kul och på slutet spelade vi spel. Någon eld blev det inte. Ösregnade just då. Engla hade garanterat somnat i bilen på väg dit också.

Tvättmaskinen verkar inte riktigt bra ändå. Den funkade nästan hela programmet men när det var någon minut kvar började den krångla igen. Får kolla lite mer på den imorgon...

Valborg

Nu ska vi åka iväg till Linda & Gurra om en stund. Grillning blir det. Kommer väl såklart världens regnskur när vi tänder grillen.. Får se om vi åker och kollar på någon eld. Beror väl på vädret och hur trötta barnen är.

Hur ska ni fira Valborg?

Ett nytt sätt att leka med babysittern


:-)

Nu verkar tvättmaskinen funka igen!
*SKÖNT*


Tävlar om ett par skor



"Jag är med och tävlar om Nico, Lova, Ebbe eller Sally i valfri färg och storlek. Skorna kommer från Vincent Shoe Store och tävlingen hittar du hos Agnieszka.
Var med och tävla du oxå! "


Trasig tvättmaskin?

Nå strejkar våran tvättmaskin! Daniel ska ner och kolla om han får någon ordning på den. Förhoppningsvis behöver det bara rensas där den tömmer vatten. I annat fall har vi både garanti och försäkring på den. Har bara haft den i knappt ett år!

Tror det är den tredje trasiga tvättmaskinen sen vi flyttade hit för tre år sen! En gick sönder när det åskade, en gick sönder ändå och nu den här! Dom första två var rätt gamla men den här är ju ny iallafall! Gör jag något fel när jag tvättar tro? :)


Tidigt

Eddie har börjat vakna tidigt igen. Strax efter fem var det idag. Och så väcker han Engla också! :S Men idag gick Daniel upp med barnen så det var inte sååå jobbigt! :)

Daniel skussade Engla till dagis nu och Eddie sover. Ska passa på att ta en dusch nu medans han sover.


Avatar


Nu ska vi se på Avatar. Känns som vi är dom sista på hela jorden som inte sett den än?
(Tack mamma & Björn för lånet)


Till det blir det grönsaker och dipp! Vi har vart lite onyttiga det sista så nu fick det bli grönsaker!


Den här tror jag Engla skulle tycka om



Gå in här om du också vill vara med
http://sandrastomberg.com/?p=1697


Avgrävd teleledning.....

Precis efter jag skrivit förra inlägget slutade internet och telefonen att fungera! Jag var ute och flyttade bilen och pratade med grävmaskingubben innan han började. Jag pratade om att det var grannens teleledning som låg på staketet. Det lyssnade han inte på! Han sa att det kan det ju inte vara! Det är eran teleledning. Jag orkade inte tjata med honom så jag gick in igen och tänkte att vi fått fel information och att det kanske var våran..

När han grävt i några minuter slutar internet och telefonen att fungera. Jag kollar ut och då ser jag att det ligger en avgrävd teleledning på backen och grävmaskingubben sitter och pratar i telefon. Jag går ut och säger till att det måste vara våran teleledning han grävt av och då har han inte så mycket annat val än att erkänna att han hade fel! Tänk om han hade lyssnat på mig från början?

Ledningen blev fixad fort iallafall. Tog bara ett par timmar. Tur det.

På förmiddagen har Linda och Tilda vart här. Ingen av oss hade ätit frukost så det gjorde vi.

Idag hade Engla vart i skogen med dagis. Ingen bula denna gången! Engla är helt fashinerad av grävmaskinen och står i fönstret och kollar!

Grävmaskin

Nu är det en grävmaskin här utanför som ska gräva ner grannens telekabel eller vad det är. Det var på tiden för den har legat på vårat staket i snart ett år nu. När vi dränerade gick den av och ALLA vi har pratat med har skyllt ifrån sig och sagt att det är någon annan som ska göra det. Skönt att det blir gjort nu så vi kan laga staketet riktigt sen!

Tradera

Nu är jag helt slut! Har gjort iordning och tatt kort på en massa kläder som ska säljas på Tradera. Är en del kvar som jag får fortsätta med imorgon. Och sen ska ju allt läggas ut också. Skönt att bli av med det så det slipper ta upp hela tvättstugan iallafall!

Nu blir det ett par mackor och ett STORT glas med oboy innan sängen!

Det är någon som behöver ett bad ikväll!

   


Nu sover..

..båda barnen. Inte ofta det händer eftersom Engla inte brukar sova middag längre. Eddie har sovit sen vi kom hem från dagis vid halv ett. Då hade han sovit knappt en halvtimme sen halv sex imorse. Så han var trött. Engla somnade precis på soffan. Hoppas hon inte krånglar med att lägga sig ikväll nu bara.. Väcka henne vill jag inte göra heller för då kommer hon garanterat vara grinig tills ikväll!

Nagellack


Engla har målat nagellack på sig själv. (tuschpenna)
Snyggt?


Make Up Store




Jag är med och tävlar hos http://cevi.blogg.se/index.html om ett presentkort på 500 kr
på Make Up Store.


Maraccas

Nu är vi hemma igen. Sången gick bra fast Eddie var trött. (Annars brukar han sova den tiden) Under några låtar får barnen maraccas att spela med. Det var väldigt intressant och Eddie spelade som en galning! Han viftade den i huvudet på sig själv flera gånger. Sitta i mitt knä ville han inte alls göra. Han skulle sitta själv och det gick hur bra som helst. Han sitter riktigt stadigt nu och det är inte ofta han välter. Under fikan efteråt åt han en massa majskrokar. Så fort han har ätit upp en blir han hysterisk och ska ha mer!




Tävlar om ett presentkort


Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 500:- till Babydrömmen.se hos Chicmommy.
Klicka här och var med du också!


God morgon

Eddie sov bra i spjälsängen. Sov hela natten till halv sex iallafall..

Idag blir det frukost hos mamma och babysång. Blir en prommenad också om vädret tillåter. Det ser ju inte så ljust ut just nu!

Eftermiddagen

Nu har hela familjen varit duktiga i eftermiddag/kväll! Efter maten åkte jag och Engla till Trollhättan och storhandlade. Hon var så duktig och gick runt med sin lilla vagn med en påse i som hon plockade i varorna i. När den var full fick jag den till min stora vagn och så fick hon en ny. Sista fem minutrarna blev hon trött och ville sitta i den stora vagnen.

Hem och packa upp alla varor samtidigt som barnen skulle ha välling och nattas. Engla var trött och stensomnade direkt i sängen. Eddie tittade på medans Daniel gjorde iordning spjälsängen som tog sin lilla tid eftersom att den var som en vanlig säng nu efter att Engla hade den. Skulle igentligen behövt bytt säng i ett par veckor eftersom att han knappt får plats i vaggan. När han viftar med armarna och benen slår han i kanten och trasslar in sig i skyddet! Under tiden har jag dammsugit och torkat golven på undervåningen som var väldigt välbehövligt!

Nu sitter vi i soffan och delar på en chokladkaka. Det var vi värda nu! :-)

Verkar som att Eddie somnade utan protester i nya sängen. Tyst där uppe iallafall! Duktig kille!

Ute

Nu har vi vart ute en stund och blåst såpbubblor och gungat. Eddie är kvar ute och sover i vagnen. Han är så stor så jag bytte del till vagnen idag. Var inte mycket plats kvar i liggdelen! Det är varmt ute men det blåser rätt mycket!




Inte så mycket

Idag har det inte hänt så mycket alls än så länge. Vi har precis ätit lunch och så har jag städat lite med mina upphittade dammvippor!

Är varmt och skönt ute så vi får väl försöka ta oss ut en stund snart!

Ingen bra natt

Hade svårt att somna igårkväll. Vid halv tre vaknar Eddie och äter mat. Sedan sover han bara några minuter i sträck och vaknar, vill ha nappen och bli vaggad! Kan det vara sprutornas fel tro? Vid halv fem somnade han om riktigt men då börjar Daniel snarka.. Då gick jag ner och  la mig på soffan. Vid sex kom Engla upp och Eddie strax därefter. Vilken härlig dag det här kommer bli! Engla är ledig från dagis också. Blir myskläder på hela dagen!

Indisk gryta med kyckling

4 kycklingfileér
1 påse tandooripasta med mango (Santa Maria)
1 burk kokosmjölk (400 ml)
½ tsk sambal oelek
1 msk mango chutney
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 mango i bitar


¤ Dela varje filé i två bitar och blanda med tandooripastan. Lägg i en ugnssäker form. 225 grader i ca 20 minuter.
¤ Blanda allt utom mango i en kastrull och koka upp.
¤ Häll såsen över kycklingen i formen och blanda runt lite med skyn.
¤ Strö över mangobitar och servera med ris.




Kläder

I eftermiddag/kväll har Emma och Miri vart här. Först åt vi mat och sedan har vi gått igenom alla Englas gamla kläder och Emma fick med sig det hon ville ha hem. Resten ska jag lägga ut på tradera så det slipper stå och ta en massa plats. Vissa finare kläder och skor som har vart doppresent och sånt kommer jag att spara.

Det var inte det lättaste att gå igenom alla kläder. Dom små barnen var inte riktigt på humör och Engla skulle vara med och hjälpa till lite väl mycket! ( Slänga kläder överallt, sätta sig i alla högar, leka i påsarna mm)

Nu sover båda barnen och jag har hunnit röja undan lite och tatt mig en dusch.


BVC

Nu är vi hemma från BVC.

Edvin väger 8470 g och är 67,5 cm.

Engla väger 13 kg och är 90 cm.

Edvin väger lika mycket som Engla gjorde när hon var 9 månader och är lika lång som när hon var 7 månader!

Tävlar om två nappar


"Jag tävlar inne hos Kidzmode om två valfri nappar från Mini Evil i samarbete med
Evil on the outside.
Vill du också vara med och tävla om dessa tuffa nappar, var med här --> http://www.bloglovin.com/m/1516998/88475044/f/128 i så fall."


Upphittat!

Förra söndagen hjälpte Engla mig att städa. Hon sprang iväg med dammvipporna och sen dess har dom vart borta och Engla har vägrat ta fram dom!

Idag när jag ploclade iordning i hennes rum hittade jag dom!


Undrar vad hon skulle laga för gott av dom?


Frukost

Nu sitter jag och äter frukost. Smörgås med stekt ägg på. Annars brukar jag äta med Engla innan dagis, men ingen av barnen var på sitt bästa humör så det hann jag inte! Hoppas dom är på bättre humör i eftermiddag!

God natt

Nej, nu blir det sängen! Imorgon blir det dagis för Engla igen och efter det ska båda barnen till BVC. Ska bli kul att se hur mycket dom har växt! Tror att Eddie skulle få spruta imorgon. Hoppas det går bra och att han slipper en massa biverkningar.

Gratisbio

Vill du få gratis biobiljetter, presentkort eller tidningsprenuremationer?

Bli medlem här!
http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=294345


Du samlar poäng genom att bland annat medverka i undersökningar, göra tester och spela spel. Det fungerar även som en comunity och du får mer poäng desto aktivare du är.

Poängen växlar du sedan in och du bestämmer själv om du vill ha biobiljetter, presentkort eller prenuremationer.

Målat

Nu har jag och Engla provat allt hon fick idag. Badpennorna blev också använda efter att Engla hällt en potta över sig...

               


Forshall

Nu har precis Fia och Roger med barn vart här. Engla fick sin försenade födelsedagspresent och Eddie sin doppresent. Engla fick färgpennor, kritor, vattenfärg, badpennor och papper i en massa fina färger. Det var välbehövligt för hon hade bara några stackars tushpennor innan. Jag har tänkt köpa nya pennor till henne länge! Eddie fick en jättetuff gitarr!

Först åt vi lunch och sedan åkte vi till Forshall där Fia tog kort på oss. Blev både familjekort och enskilda kort på barnen. Engla ville inte alls vara med på kort så Fia fick lite jobb med att springa efter henne!

När vi åkte hem somnade båda barnen. Så nu är det lungt och skönt här hemma! :-)


God morgon

Eddie vaknade och åt vid fem. Han somnade om en haltvtimme senare men då vaknar såklart Engla innan sex! :S

Idag kommer Fia och Roger med familj hit. Dom har vart hos Rogers föräldrar i Åmål och stannar här på vägen hem. Det blir lunch här och sen ska Fia ta kort på oss. Hoppas det fina vädret håller i sig så att det blir bra kort ute!

Mysig eftermiddag

Efter att Eddie vaknat vid tre åkte vi hem till mamma. Vi gick till lekplatsen i det fina vädret. Där träffade vi en tjej som heter Mathilda som Engla lekte bra med. När vi kom hem till mamma igen var deras granne Mim ute och då blev det lek med henna också. Rutschkana, gunga och studsmatta. Vi blev även bjudna på pizza som var väldigt gott!

Nu är vi hemma igen och båda barnen sover. Ska hänga lite tvätt och sedan blir det nog ett glas vin och kladdkakan som blev över från igår.




Vill du ha mer besökare till din blogg?

Klicka här
http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=empeliel


Det handlar om trafikutbyte. Om du kollar på en medlems sida får du poäng som sedan konverteras till garanterade besökare till din egen hemsida.


Skönt väder

Nu har pappa och Nina vart här. Det blev lite fika och så fick barnen kläder. Engla går runt i sin pyjamas hon fick och en strumpa.

Eddie somnade precis. Får se när han vaknar om vi åker iväg till mamma en sväng och går bort till lekplatsen. Ut måste vi komma idag i det här fina vädret iallafall. Riktigt varmt och skönt ute.


Engla kletig och go under fikan


Majskrokar är livet tycker Eddie

God morgon

Nu sitter vi och väntar på att pappa och Nina ska komma hit om en stund. Jag och Engla har precis vart och handlat lite. Jag trodde att äfferen öppnade åtta men den öppnade nio. Så vi fick stå utanför och vänta i tio minuter. Vi träffade Linda S där som också trodde att det öppnade åtta. Så vi hade någon att prata med iallafall.

Salami - och fetaostinbakad kycklingfilé

1 kg kycklingfilé
två skivor salami till varje filé
ca 125 g fetaost
1 rödlök
paprikakrydda (stark)
salt & peppar

¤ Sätt ugnen på 150 grader.
¤ Stek kycklingen i några minuter på varje sida. Krydda med salt, peppar och paprikakrydda.
¤ Skär ett snitt genom kycklingen och fyll med salami, fetaost och hackad rödlök.
¤ Baka i ugnen i ca 25 minuter.

Vi hade wokgrönsaker till och så gjorde jag en kall sås med:
creme fraiché
vitlök
paprikakrydda (stark)


Smaka dig fram hur mycket vitlök och paprikakrydda du vill ha i såsen.


Kladdkaka

Engla sover, Eddie äter mat och somnar nog snart och kladdkakan står i ugnen. Kände mig inte alls för att baka idag men jag vet vad jag skulle ångra mig senare ikväll annars! :)

Eftermiddagen har inte vart så händelserik. Bara vart hemma och lekt, tvättat och lagat mat som var riktigt god. Receptet kommer om en stund.

Engla var trött idag och somnade redan vid sex i soffan. Så imorgon är hon antagligen uppe tidigt..

Kvällen blir lugn framför TV´n. Talang och den där nya serien som börjar efteråt.
(och kladdkaka!)


Antingen eller

Pasta eller Potatis

Camping eller Hotell

Morgontrött eller Kvällstrött

Krogen eller Filmkväll

Laga mat eller Äta mat

Fanta eller Coca cola

Svettas eller Frysa

Hemma eller Borta

Kaffe eller Te

Förrätt eller Efterrätt

Chips eller Godis

Höst eller Vår

Bada eller Sola

McDonalds eller Max

Hund eller Katt

TV eller Data

Bok eller Film

Film eller TV-serie

Regn eller snö


Förmiddagen

Nu är det snart dax att  hämta Engla på dagis igen. Hoppas hon vill med hem idag!

Idag har jag rensat bort alla vinterkläder och Eddies för små kläder från hallen. Nu blev det en massa plats där och så slipper Engla bråka om vilka kläder hon ska ha på sig när vi ska ut. Lite varmt för tjocka vintermössor nu.

Har även deklarerat idag. Var lätt detta året eftersom jag inte kom upp i så mycket att jag kunde dra av på resorna. (Fast det hade ju såklart vart roligare om jag kunde det)

Håller även på att tvätta som vanligt. Dock inte ett lika stort tvättberg som förra gången.

Akta dig nu kommer det ett gupp!

Vi sitter i samma bil, vi sitter i samma bil
och gungar lite hit och dit.
Vi sitter i samma bil, vi sitter i samma bil
och gungar lite hit och dit.
Akta dig nu kommer det ett gupp!
Akta dig nu kommer det ett gupp!
Vi håller hårt om varann
och hoppas att vi kommer fram.


Den här låten har jag haft på hjärnan sen igår morse! Jag sjöng den för barnen och dom tyckte det var så kul att det slutade med att jag fick sjunga den hela morgonen. Den vill verkligen inte försvinna ifrån min hjärna. Jag blir knäpp snart!


God morgon

Idag vaknáde båda barnen strax innan sex. Ganska okej ändå eftersom Eddie inte har vaknat och ätit inatt. Han ville bara ha nappen en gång. Han somnade strax efter sju igår så det kan man väl inte klaga på!

Nu ska vi strax göra iordning frukost och få på oss lite kläder så vi kommer iväg till dagis.

Torsdagsmys


Eddie sitter


Bula

Idag hade dom vart i i skogen med dagis. Dom hade vart på nått berg och där hade Engla ramlat och slagit i huvudet. En rätt stor bula med ett sår i. Hon är som vanligt så verkar inte som hon har så ont iallafall. Bulan är under luggen så den syns inte så mycket heller!

Hem från dagis ville Engla inte som vanligt, men idag var det ännu jobbigare att få med henne hem! Mutade med att vi skulle blåsa såpbubblor när vi kom hem och då gick det bra efter en stund.


Barnvänlig Pasta Carbonara

1 gul lök
1 paket bacon i tärningar
timjan
2 dl grädde
1½ dl riven ost
salt & svartpeppar
2 dl gröna ärtor

¤ Stek baconet och hacka löken.
¤ Stek löken med baconet en stund.
¤ Tillsätt timjan och häll över grädden. Låt puttra en stund.
¤ Tillsätt ost, salt och peppar.
¤ Rör ner ärtorna i slutet.


Jag är inte så förtjust i pasta så jag hade haricots verts till. Resten av familjen fick pasta.


Satt själv

Glömde att skriva i förra inlägget att Eddie satt själv utan stöd i några minuter i morse. Det var ganska "frammåtlutat" men stadigt!

Heffaklump!

Satte på Eddie bodyn som han fick igår och den passade. Storlek 74 var det på den och den satt bra! En riktig heffaklump! Han svälter ju inte iallafall!

När Engla fyllde ett år hade hon fortfarande storlek 74 och höll på att växa i storlek 80 om jag inte mins helt fel? Att det kan vara så stor skillnad! Eddie är ju bara fem månader!

På måndag ska båda barnen till BVC. Ska bli kul att se hur stora barnen är. Eddie har inte vart där på en månad och Engla har nog inte vart där på ett år! Enligt våran våg väger Engla ca 13½ kg. Jag har ingen aning om hur lång hon är eftersom att hon vägrar mäta sig.

Om det fortsätter så här har väl Eddie växt om syrran snart! :-)


Heffaklumpen i sin nya Bamse body


Besök och pyssel

Igår blev det fullt upp på eftermiddagen/kvällen så det blev ingen uppdatering. Först kom Linda med barn och svärföräldrar hit på lite fika. Eddie fick en fin body med bamse och Engla fick såpbubblor som hon älskar!

Jag och mamma skulle iväg på pyssel så hon och Björn kom hit en stund innan. Björn fick vara barnvakt ca en kvart innan Daniel kom hem från jobbet.

Pysslet var trevligt med gott hembakat bröd till fika!

Fick gjort
¤ Ett pennställ till Engla
¤ Mapp till Englas teckningar
¤ Fotlänk till Engla
¤ Ett halsband till mig

Båda barnen vaknade nu strax innan sex. När jag klev upp rann det ett "niagara fall" med näsblod från min näsa! Slutade ganska fort som tur va!

Babysång

Imorse innan babysången tänkte jag parkera hos mamma och Björn och gå runt Forshall. Men jag blev bjuden på frukost där istället. Var inte så ledsen för det för vädret var så tråkigt.

Babysången var kul och idag var det ganska många där. Var en liten tjej där på 2½ månad så nu är inte Eddie yngst längre.

Det hade gått bra för Engla utan blöjan på dagis. Inget kiss i byxan. Så nu är hon helt blöjfri på dagarna förutom om vi ska åka lite längre eller om det inte finns någon toalett i närheten.


Det är ingen som har svarat på inlägget hur man ändrar kategori och sånt på bloglovin. Ingen som vill berätta hur man gör??

Glad Eddie

Idag var det en gladare Eddie som vaknade. Nu har han precis kissat ner babygymmet och sitter och är glad och nöjd i gåstolen. Vet inte vad det var med honom igårkväll.. Helt hysterisk var han iallafall!

Idag blir det babysång och prommenad (Om vädret tillåter).

Engla ska vara utan blöjan på dagis idag med och hon ska få åka dit utan också. Hoppas det går bra, men vi har laddat upp med en massa ombyten i väskan!

Middagen..

..blev inte så lugn och skön som jag hade tänkt. Precis innan den var färdig vaknade Eddie och gallskrek! Inget vanligt skrik och inget var bra. Efter en halvtimme, lite alvedon och mat somnade han utan protester igen. Hoppas att han bara var hungrig eller vaknade av något och blev arg för det!


Bild från trippen till Lidköping tidigare idag


Ingen aning!

Har ingen aning om vilka som läser min blogg! Kan ni inte kommentera lite flitigare så jag vet vilka som läser?




Snart mat

Nu ligger Engla i sitt rum och kollar på JordgubbsLisa och Eddie sover nog snart! Bakpotatisen står i ugnen och till det blir det lövbiff, sparris och sås! Riktigt hungrig nu men den där potatisen dröjer nog ett dag till..

Bus Engla!

Nu är jag hemma igen efter att ha vart ute på vift sen nio imorse!

Först hämtade vi mamma och Åke och åkte till Lidköping. Vi var lite tidiga till Åkes klippning så vi var där ute en stund och lekte. Efter att vi lämnat åke åkte vi in till stan och kollade i affärer. Engla har vart en sån buse i en vecka nu! Det var FULLT UPP med att hålla koll på henne i affärerna. På Lindex tappade vi bort henne ett litet tag!

                                  
Imellan fönstrer och skyltarna här hade hon gömt sig och stog och skrattade åt oss som letade som galningar!


Dagens shopping:

Mamma
¤ En klänning och ett par leggins till Engla.
¤ Två bodys och två par strumpor till Eddie.

Jag
Köpte lite grejer till pysselkvällen jag ska på imorgon. Ska göra ett pennställ till Engla och en mapp som hon kan ha alla sina teckningar i.

Efter shoppingen åt vi thaibuffé. Där var Engla duktig och åt en massa mat. Eddie var också duktig och låg så snällt i vagnen.

Efter Lidköping lämnade jag av mamma och barnen och åkte iväg och handlade en massa mat. Nu har jag precis kommit hem och packat upp alla varor och Engla har kul med en papperspåse som hon sitter i.

Nu blir det lugnt resten av eftermiddagen/kvällen (så lugnt det kan bli med två barn). Ikväll när dom har lagt sig ska jag och Daniel äta en god middag! :-) (Antagligen kommer inte barnen vilja sova bara för det!)


Mormor och Engla på prommenad i Lidköping.


Tävlar om en Goodiebag


Jag tävlar hos knoddenojag.blogg.se om en barn goodiebag
i samarbete med
:
http://mybabys.se ,
http://gladagrodan.se ,
http://Discshop.se ,
http://Inneonline.se ,
http://Babysmart.se ,
http://Namnnappen.se ,
http://IOB-BUTIKEN.se ,
http://Hippahem.se ,
http://Sakfabriken.se ,
http://GurraJr.se ,
http://Barntrygghet.se ,
http://Ungers.se ,
http://annacill.se

Tävla HÄR du med!”


Lidköping

Idag blir det fullt upp! Vid kvart över nio ska jag och barnen hämta mamma och Åke (Mammas hund) och åka vidare till Lidköping där Åke ska klippa sig. Under tiden ska vi kika lite i Lidköping.

Efter det ska jag åka och handla. Så det blir nog inget mer uppdaterat här förrens i eftermiddag/kväll!

Vädret er ut att bli bra än så länge. Soligt och fint. Tror att det skulle bli mulet med lite skurar idag, så det kommer väl snart..

Daniels tattuering

Som han gjorde i veckan. Den ska bindas ihop med underarmen.
http://empeliel.blogg.se/2010/march/daniels-nya-tattuering.html#comment



Duktiga jag! :-)

Nu har jag varit duktig ikväll.

- Skrivit matlista
- Skrivit handlingslista
- Putsat fönsterna i vardagsrummet


Har hållt på med fönsterna i vardagsrummet i över en timme så nu tyckte jag att jag var värd ett litet glas vin fast det bara är måndag!

Barnen somnade utan problem idag. Engla var jättetrött redan vid fem så henne fick vi hålla vaken ett par timmar. Eddie somnade snällt efter sju han också. Han har inte sovit alls mycket idag så han var trött!



Måla

Nu har jag och Engla målat med fingerfärg igen! Om man har gjort det en gång så vill hon göra det i flera dagar sen! Men nu var färgen slut så imorgon blir hon antagligen arg när det inte finns någon färg!






Utan blöja på dagis

Idag har Engla vart utan blöja på dagis och det hade gått bra! Nu när vi kom hem hann hon inte riktigt till pottan, så då kom det lite i byxorna och resten på pottan. Men det är ju sånt som händer!

Tog fönstrerna i köket förut. Ush vad jobbigt det är! Vi har gamla fönster som ska putsas imellan också. Så det blir ju dubbelt så mycket jobb! Får se om jag fortsätter i eftermiddag/kväll eller om jag gör det någon annan dag.

"Pappas kaffe är här"

Eddie sover och Engla är på dagis. Hon var mycket piggare idag och ville till dagis.

Engla har börjat sjunga mycket nu. "Imse vimse spindel", "I ett hus vid skogens slut" och "Engla är här & pappa är här & mamma är här". Vid frukosten brukar hon sjunga att sakerna på bordet är här (tex. mackan är här, juicen är här, pappas kaffe är här).

Nu ska jag kolla lite på datorn och sedan tänkte jag börja putsa fönster som är väldigt välbehövligt! Katterna brukar sitta där när dom vill in så dom blir helt leriga! Tänkte ta ett par stycken per dag nu i veckan!

Söndagsmys




Daniel ville så gärna vara med på bild! =P


Idag har jag och Engla målat med fingerfärg

                   
Försiktigt först och sedan kommer hon på att det är roligare att kleta på sig själv! Hon vill inte vara med på kort just nu så hon surar på alla kort!

                   
Englas teckningar blev fulla med små händer.


Förkylda

Är nog någon förkyldning jag åkt på. Trött, snorig och "tung i huvudet och ögonen". Engla är nog inte heller helt frisk. Hon ligger och sover på soffan nu och jag har också sovit en stund.

Snart är det dax att börja med maten. Idag blir det den här goda kycklingen!
http://empeliel.blogg.se/2010/february/currygryta-med-apple.html#comment


Färdigt

Nu är städningen färdig. Skönt att ha det gjort!


Engla hjälper till men ville inte vara med på kort!

Städ

Hade tänkt att bara ta det lugnt idag, men det klarade jag som vanligt inte av när det behöver städas hemma.. Jag och Engla har städat toaletter, dammat och tatt köket. När Eddie vaknar blir det sovrummets tur och efter lunch blir det golven. Kanske skulle passa på att byta sängkläder också. Skulle behövas!


God morgon

Eddie sov bättre inatt. Vaknade och åt en gång, sedan sov han till sju. Men jag fick sova till åtta idag. Då var frukosten serverad!

Idag ska Daniel ut och gödsla gräsmattan och tvätta bilarna med nya högtryckstvätten som han fick igår.

Jag och barnen blir nog bara inne idag. Känner mig inte för att vara ute i den här blåsten idag med!

Årets första grillning

Har knappt vart hemma idag så det har inte blivit så mycket uppdaterat här.

I förmiddags var jag och tränade. Gick riktigt bra! Spinningen kändes mycket bättre idag. Kan nog bero på att jag var på coren innan så jag var lite mer uppvärmd?

Efter det åkte jag och handlade pitabröd till hamburgarna som Daniel höll på med till lunch. Sedan skyndade vi oss iväg till mamma och Björn. Daniel och Björn var ute och grejade medans jag och mamma tog en prommenad med barnen i blåsten. Mamma handlade garn till en poncho (stavning?) som hon ska virka till Engla. På vägen hem stannade vi vid lekparken så Engla fick gunga och åka rutshkana. Jag fick också åka några gånger.
- Mammas tur, tyckte Engla!

Sedan blev det årets första grillning. Kött och någon slags potatisgratäng. Till efterätt blev det kladdkaka med grädde! :-)

Nu är vi hemma igen. Engla sover och Eddie springer runt i sin gåstol. Han är inte alls lika kvällstrött som han var förr. Nu ska han helst vara vaken hela tiden!

Daniel kollar på en film och jag sitter här med en kopp te. Känner mig inte helt hundra idag. Vet inte om det beror på sömnbrist, träningen eller någon förkyldning? (Hoppas inte på det sista)


Snoriga barn

Nu ska jag åka iväg och träna om en stund. Just nu undrar jag vad jag gett mig in på? Två pass när man är så otränad som jag är just nu? Speciellt när man inte fått sova så mycket inatt. Men det blir nog bra när jag kommer dit.

Båda barnen är lite snoriga och gnälliga idag. Hoppas att det inte är något långvarigt!

Åt sidan och frammåt

Nu har Eddie lärt sig att gå både åt sidan och frammåt i gåstolen. Tur vi har trösklar så man vet vart man har honom! :-)


Här är en av dom första gångerna han sitter i gåstolen. Då kom han inte så långt!


Ingen bra natt

Eddie vaknade vid halv två och vägrade somna om. Somnade väl till slut efter någon timme. Nu vaknade han innan fem igen..

Man är bortskämd med Engla som sov hela nätter från hon var två månader. Var inte ofta hon vaknade på natten. Hon vaknade ganska tidigt men var inte alls vaken på natten på samma sätt.

Träning

Nu har jag bokat morgondagens träning! Först blir det S-core och sedan RPM (Spinning). Hoppas jag klarar av två pass i rad! :-)

Kul med cirkus

Engla tyckte det var kul med cirkus! Hon satt och klappade i händerna och viftade med sin "lysgrej" som hon fick. Hon var verkligen intresserad och kollade vad dom gjorde! När det var tre nummer kvar somnade hon.

Nu har hon precis gått upp och lagt sig och "lysgrejen" var med i sängen.

Detta får vi försöka göra om nästa år!

Nu  blir det ett glas vin till mig och TV´n resten av kvällen!

Cirkus

Försöker att få Engla att sova middag idag. Men det går inte så bra. Hon får panik när jag tar upp henne till sängen! Hon har fått "beppen och tittin" i hopp om att hon ska somna en stund på soffan. Men det verkar inte som hon har tänkt det.

Vid sex ska jag och Engla och mamma på Cirkus. Därför vill jag att hon ska sova en stund så hon inte är så trött ikväll. Får hoppas att det går bra ändå!

Efter fem ska vi vara hos mamma, så snart ska jag försöka få Eddie att sova en stund så jag kan börja med maten så vi hinner få något i magen innan det är dax!


Så här gott är det med gröt!



Så här mätt och glad är man efteråt!


Troll

Nu är Engla på dagis och Eddie sover. Han har vart vaken sen kvart över fem så förhoppningsvis sover han ett tag nu! Hade sån tur att Daniel vaknade och var pigg när Eddie vaknade, så jag slapp gå upp! :) Idag är det fint väder igen men jag måste tvätta idag! Blir mycket tvätt med två barn. Men nu är det extra mycket! Hela tvättstugan är full! Har inte tatt tag i det i veckan när det vart så fint väder. Men nu var det ett måste! Kommer antagligen få tvätta hela helgen! S=

Engla har blivit livrädd för troll! På dagis har dom haft ett boktema och det var ett "troll" som var där och lämnade böckerna. Antagligen är det där hon har fått det ifrån. Det är jättebra för när man säger att hon har tandtroll i munnen blir hon rädd och gapar jättestort och duktigt så att alla tandtroll ska försvinna!


Länk

http://kidzmode.blogg.se/2010/april/englas-och-eddies-outfit.html#comment


14 barn!

Sitter och kollar på dokumäntären på fyran. Hur går det ihop att vara ensamstående till fjorton barn?

Nyklippt Engla

Efter dagis åkte vi till lekparken bredvid mamma och lekte i över en timme. Det var uppskattat av Engla! Efter det gick vi in på Hemköp och handlade och sedan blev det en prommenad till frisören eftersom Engla skulle klippa sig.
Det gick inte alls bra! Engla skulle inte alls sitta i stolen som såg ut som en bil! Hon skulle sitta i en vanlig. Efter ett tag ville hon inte det heller så då fick hon sitta i mitt knä. Frisören fick inte röra håret! Efter en stund gick det bra, när Engla fick brorsans majskrokar att äta på och en fin bil att leka med. Den där grejen man ska ha på sig för att inte få hår på sig vägrade hon också! Precis när vi klev innanför dörren vaknade Eddie så det var fullt upp där! Fin blev hon i håret till slut iallafall! Förra gången satt hon som ett "ljus" och var jätteduktig, så jag tänkte att det inte skulle vara några problem att gå dit själv med henne och Eddie. Men det gör jag inte om!

Efteråt gick vi hem till mamma. Mormor och en gammal kompis till mamma kom dit också. Vi åt mat och åt mormors goda kaka till efterätt.

Engla var helvild där och sprang runt och busade! Bara för att vi pratade om att hon är så lugn och inte alls gillar att vara ute på utvecklingssamtalet så har det vart helt tvärt om resten av veckan!

Nu är vi hemma igen. Engla var trött och skulle upp och kolla på "Lisa" innan sju. Eddie har precis ätit och somnar nog också snart.


Gunga är kul


- Hej Hej


Spenatsoppa

500 g hackad fryst spenat
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot
ägg


¤ Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull.
¤ Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
¤ Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
¤ Rör i grädden i soppan.
¤ Smaka av med salt, peppar och riven muskot.


Dagens outfit


God morgon

Helt okej natt igen. Engla vaknade strax innan sju och Eddie strax efter! Hoppas det håller i sig! Det är lyx att gå upp vid sju när man är van att gå upp innan fem!

Jag kom ur sängen idag. Men det tog emot lite. Det blir väl antagligen inte bättre idag. Brukar inte träningsvärk vara värst andra dagen?

Jag överlevde..

.. spinningen! Men det var jobbigt! Får se om jag kommer upp ur sängen imorgon. Nu kollar jag på fuskbyggarna. Helt sjukt vilka byggföretag det finns!


Hjälp

Har bloglovin men fattar inte hur man ändrar kategori och beskrivning av bloggen!

Hjälp någon?





Babysång

Babysången gick bra. Eddie var väldigt trött men snäll ändå. Det är väldigt intressant att titta på alla barn. Efteråt när vi fikade fick han majskrokar så då var han nöjd. Han älskar dom där krokarna. Blir helt hysterisk när dom är slut eller om han tappar någon!

Det var några mammor där idag jag inte träffat förut. Dom gissade på att Eddie var ca 7 månader! En stor kille är det jag har!

Rolig post

Idag var det rolig post i lådan! Fick hem klänningen som jag vann i tävlingen från Milk & Milla.

http://empeliel.blogg.se/2010/march/tavlar-5.html#comment





Bra natt

Båda barnen somnade vid sju. Engla sover fortfarande och Eddie vaknade vid fem och åt, somnade om och sov till halv sju. Helt okej på en vardag för då måste vi ändå gå upp vid sju för att hinna till dagis.

Idag ska jag och Eddie hem till mamma och äta frukost efter att vi har lämnat av Engla. Sedan blir det baysång och en prommenad efter det. Vädret ser ju ut att bli kanon idag med! :)

Spinning

Hade tänkt att träna idag men det blev inte av. Fanns inget pass som jag kände mig för att gå på idag. Bokade ett spinningpass imorgon istället. Det är nog ca två årsen jag var på spinning? Kommer antagligen inte kunna gå på resten av veckan sen!

Förr gick jag jämt på spinning. Var till och med på ett pass på tre timmar en gång! Skulle jag aldrig klara nu. Kommer vara helt slut efter uppvärmningen kan jag tänka mig!

                                      

Fiskpudding

500 g fisk (jag änvänder torsk)
2 msk potatismjöl
2 msk vetemjöl
3 ägg
½ tsk salt
1/4 tsk vitpeppar
½ l mjölk
2 msk smält smör


¤ Sätt ugnen på 175 grader.
¤ Koka upp mjölken och låt den svalna.
¤ Smält smöret.
¤ Blanda alla ingredienser i en matberedare och häll i en ugnssäker form.
¤ Grädda i ugnen i ca 1 timme. Täck med folie och grädda i vattenbad.


Jag serverade med pressad potatis, rivna morötter och smält smör.

Snart ett bad

Nu är middagen avklarad och jag har två trötta och griniga barn här hemma. Blir ett bad för dom om en stund och sedan hoppas jag att dom har tänkt att sova ikväll. Engla har inte sovit middag och Eddie har sovit knappt två timmar på hela dagen! Så förhoppningsvis ska det gå bra.

Var och fikade hemma hos Anna och hennes barn förut. Hon skulle igentligen kommit hit men hennes bil startade inte så då fick vi åka dit istället. Det var trevligt men Engla kom inte riktigt igång att leka med Anton. Fikan var mycket intressantare! Efter ett tag blev Eddie trött och grinig så då åkte vi hem så han fick sova en stund.

Ska snart..

.."packa in" barnen i bilen och åka hem till http://annamaria.svenskablogg.se/. Hoppas att Engla är på lekhumör idag!


Sockerkaka med choklad

2 dl strösocker
2 ägg
50 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker


¤ Sätt ugnen på 175 grader.
¤ Smörj och bröa en form.
¤ Smält smöret.
¤ Vispa socker och ägg.
¤ Blanda i mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker.
¤ Blanda sedan i smör och vatten.
¤ Häll smeten i formen och ställ in i ugnen i ca 35 minuter.


Smörj formen


Blanda ingredienserna


Glöm inte det viktigaste av allt :)


KLART

God morgon

Fick sova till 6.40 idag iallafall! Nu har vi vart uppe en stund och ätit en äggfrukost. Engla är helt galen i ägg och man måste äta upp sitt ägg innan hon har ätit upp. Annars vill hon ha det också!

Nu hoppas jag på att Eddie har tänkt att sova snart så jag kan ta en snabbdusch och så tänkte jag och Engla ska baka lite sen.

                                                    

Kläder till Edvin

Vid halv - tjugo i nio somnade barnen. Det är sent för att vara mina annars så kvällströtta barn! Hoppas på att dom sover länge imorgon när Engla är ledig från dagis. Fast det kan man väl tyvärr inte förvänta sig! :(

Daniel har vart och tränat och kom hem med en massa kläder till Edvin som Emma och Pierre hade hemma hos sig, som kommer från Emmas moster. Alltid kul med kläder!

Nu ska jag nog snart göra barnen sällskap!


Kvällsmys


Engla ville sitta i lillebrors knä


Han drog Engla i håret så då ville hon byta plats


Pigga barn

Har två barn som inte vill sova idag! Förstår att dom inte vill sova när solen lyser. Engla är uppe på sitt rum men sover inte. Hon kollar på film och leker med leksakerna. Hon har även vart nere och kissat precis. Känns som att hon kommer komma ner ett par gånger till innan hon somnar..

Eddie är också vaken och sitter och pratar i babysittern. Han fick smaka på morot förut. Det tyckte han var bättre än potatisen. Men gröt och fruktpuré är mycket populärare!

Sovit

I en timme fick jag sova. Det var riktigt skönt. Daniel har precis kommit hem och han och Engla har precis gått ut för att byta däck på Volvon. Får se hur det går för hon var inte riktigt på humör..

Nu ska jag börja med maten. Pasta med morotsås blir det idag.
http://empeliel.blogg.se/2010/march/spagetti-med-morotssas.html


Sovande barn

Nu sover båda barnen. Om man skulle lägga sig en stund på soffan? Men då vaknar väl någon garanterat!


Engla sover i sin fotölj

Prommenad och utvecklingssamtal

Nu är vi hemma efter en förmiddag ute i det fina vädret!

Innan dagis lämnade jag in Eddie hos mamma så att jag slapp ha med honom på utvecklingssamtalet som gick bra. Hon är väldigt lugn och leker inga vilda lekar, är snäll mot dom andra barnen, inte så förtjust i att vara ute och så är hon lite blyg på samlingarna och vill inte riktigt stå i centrum. Så det var väl inte direkt något nytt som jag inte redan visste..

Efter det mötte jag Linda och Tilda hemma hos mamma och så gick vi ut på en prommenad. Hann även med en liten fika på "Condis", boka en klipptid till Engla, kika inne på "Smått & Gott" och handla.

Tävlar om ett trädgårdssett



"Jag tävlar inne hos kidzmode om ett super sött trädgårdsett från Blåelefant.
Tävla HÄR du med."


God morgon

Inatt vaknade Eddie vid halv fyra. Han fick mat och sedan somnade han om till tjugo i sex. Så inatt sov han bättre fast han somnade vid sju istället för efter nio som han gjorde förra kvällen!

God natt!

Nä, nu blir det sängen. Hoppas att man får sova lite längre imorgon iallafall.

Imorgon är det utvecklingssamtal för Engla. Får se vad dom har att säga om min lilla bestämda dam! Efter det blir det prommenad med Linda.

                    

Full rulle..

..har det vart här ett tag. Alicia har vart här i några timmar och busat med Engla och så har Emma, Pierre och Miri varit här en stund och Linda, Gurra och Tilda kom också in en stund när dom hämtade Alicia.

Efter alla åkt har det vart fullt upp med matlagning, disk, bad av smutsiga barn och röjning av alla leksaker som låg i hela huset!

Nu sover båda barnen efter en fullspäckad dag! Var inget svårt att natta någon av dom idag!


Tjejerna fikar glass

Passar Alicia

Nu passar vi Alicia i några timmar. Dom har precis ätit korv och bröd till lunch och nu hoppar dom i soffan och lyssnar på musik. Åkt en massa rutschkana har dom gjort och så har jag målat naglarna på dom. (Bra sätt att få dom stilla en stund). Dom kommer riktigt bra överens idag. Inte bråkat om en enda leksak än så länge!

Blå barn idag




När Engla och Edvin kom till världen

Jag var gravid med mitt första barn i vecka 36 + 3. Jag hade hört av alla att det vanligaste är att gå över tiden och att förlossningen ofta tar väldigt lång tid och det var jag helt inställd på. Jag och sambon kollade på filmen som började 21.00. Vid reklamen 21.15 reste jag mig ur soffan för att gå på toa. Halvvägs dit forsar det vatten ur mig! Både jag och sambon får lite panik. Numret till förlossningen hade vi inte så vi fick ringa nummerupplysningen. När vi ringer har jag inga värkar och får därför en tid på morgonen för kontroll. Några minuter efter vi lagt på får jag värkar och vi ringer igen. Får då till svar att jag ska ta en dusch. Efter bara några minuter är värkarna jättestarka och med två minuters mellanrum. Ringer till FÖRLOSSNINGEN igen och nu vill dom att vi ska komma in. Någon BB väska var inte packad så det fick jag göra med vatten som rann längs benen och med värkar med två minuter imellan. På förlossningen är vi ca 23.30 och får komma in till ett undersökningsrum. Blir väldigt fort skickad till ett förlossningsrum då jag var öppen 9 cm! Hann såklart inte med någon smärtlindring men lustgasen funkade bra för mig. (Lite för bra). Klockan 00.16 den 18/10 föddes Engla som vägde 2670g och var 48cm lång. Jag var inte alls beredd på att föda barn en månad för tidigt och att det skulle gå så fort så jag var väldigt chockad och kommer igentligen inte ihåg så mycket av förlossningen.

Med andra barnet fick man såklart höra tvärtom. Att det skulle komma förtidigt. All släkt och vänner väntade på att jag skulle föda när det var över en månad kvar. Jag själv var ganska lugn och tänkte inte så mycket på det. Men något barn ville det inte komma ut och jag fick gå över tiden 1½ vecka! Nu kändes det som att det inte skulle komma något barn utan att det skulle stanna kvar i magen för alltid. Jag har inte haft en enda förvärk under någon av förlossningarna heller så det kändes verkligen så. Klockan två på natten den 24 november vaknar jag av två värkar. 2.15 går vattnet och sedan är det två minuter mellan verkarna. Vi ringer till förlossningen och till mina föräldrar som ska vara barnvakt. 3.05 är vi på förlossningen och får komma in till ett undersökningsrum, Blir lika fort skickade till ett förlossningsrum denna gången också då jag är öppen 9 cm. Klockan 03.54 föddes Edvin efter 10 minuters krystvärkar. Han vägde 3930 g och var 52 cm lång.

Mammas morgonpigga "skitunge"..

sover nu skönt ute i vagnen efter en rask morgonprommenad! Var riktigt skönt väder och vi fick sällskap av några rådjur. Nu blir det en stor "balja" med kaffe till mig!

              

God morgon

Eddie vaknade vid fem ändå och vägrar somna om! Spelar ingen roll om han somnar vid sex eller efter nio. Han vaknar samma tid på morgonen ändå! Han kan ju inte sova för mycket på dagen heller. Han sover middag två gånger och det är väl inte för mycket för en fyra och en halv månaders bebis??

Modern Flygande Jakob

1 kg kyckling
1½ msk curry
1 vitlöksklyfta
lite smör
1 burk kokosmjölk (ca 400 g)
1 dl sweet chili-sås
1 banan
1 paket tärnat bacon
½ paprika
cashewnötter eller jordnötter


¤ Skär kycklingen i bitar och stek. Lägg över i en ugnssäker form.
¤ Fräs curry och vitlök i lite smör. Tillsätt kokosmjölk och sweet chili-sås. Häll det över kycklingen och ställ in formen i ugnen i 225 grader i ca 20 min.
¤ Skiva bananen, hacka paprikan, stek baconet.
¤ När det är ca 5 minuter kvar i ugnen strör du över resten av ingredienserna.
¤ Servera med ris

                


En trött Engla



Fattar inte hur man lägger ut filmklipp, så det får räcka med en bild på när Engla somnade under middagen.


Hoppas

Ikväll har barnen vart vakna länge. Engla somnade vid halv nio och Eddie är vaken än. Daniel ska precis gå upp och lägga honom nu. Antagligen sover dom inte längre imorgon ändå. Dom brukar vakna samma tid när dom än lägger sig och vara trötta och grininga på dagen sen!

(Bara för att jag skrev det här nu kommer båda två sova till tio imorgon! *hoppas*)

Jag vann tävlingen!

http://empeliel.blogg.se/2010/march/tavlar-5.html#comment


Färg

Nu sitter jag och mamma med färg i håret. Gubbarna är och hämtar en byrå till Edvin och barnen sover. Engla somnade vid matbordet under middagen idag! Såg väldigt kul ut! Daniel filmade det med sin telefon. Får se om vi fattar hur man får in det på datorn sen. Då kanske det dyker upp en rolig film på det sen! :)

Utan blöja i affären

Idag har jag och Engla varit inne i Grästorp och handlat och pantat en massa burkar/flaskor. Det var första gången Engla var utan blöjan i bilen och i affären och det gick bra! :)

Efteråt svängde vi förbi mamma och Björn en snabbis. Engla skulle såklart inte med därifrån. Hon gick med på det efter ett tag när hon förstog att dom skulle komma hem till oss sen.

God morgon

Eddie vaken och superpigg innan fem. Försökte få honom att somna om men blev skitarg och skrek så Engla vaknade. Satte på film till henne och då sov hon en stund till iallafall. Danel gick upp med Eddie men det är ju inte så lätt att somna om när han är låter där nere. Edvin har alltid vart jättelätt att lägga på kvällen och dagen. Men inte nu längre.. Vill helst inte sova över huvud taget.. Kämpar in i det sista!

Idag blir det städ där hemma och så måste jag åka och handla lite. I eftermiddag kommer mamma och Björn hit och äter middag och så ska jag och mamma färga håret på varandra.

Fredagsmys

   


VÅR

Engla och Daniel är ute och leker och Eddie sover ute i vagnen. Jag gick precis in för att fixa Englas mat. Men det verkar inte som att hon har tänkt komma in och äta den än på ett tag..

               

Tid

Idag tog det sin lilla tid att hämta Engla på dagis. Dom var lite efter i schemat idag och hade börjat med lunchen sent. När jag kom hade dom precis ätit färdigt maten och skulle börja med frukten dom äter efter maten. Annars när jag kommer brukar Engla inte vilja äta mer om hon inte är färdig! Men idag skulle hon äta upp hela sitt äpple så långsamt som möjligt. Allt för att inte behöva åka hem. Fick ju pratat med personalen en stund iallafall. Efter det skulle det tvättas händer som tydligen skulle göras väldigt noga idag. Sedan skulle hon inte ha på sig sina skor, hon tog på sig mina och sprang runt i. Tog ett tag innan hon kunde tänka sig att ta av sig dom! När vi väl kom ut låg alla leksaker utspridda på gården och Engla hittade en bil att leka med och var inte alls intresserad av att följa med till bilen. Tillslut kom vi hem iallafall och Engla är på bra humör! :).

Vad har mina barn emot potatis?

Idag har Eddie smakat potatis för första gången. Det var inte alls lika gott som allt annat han har provat! (majs, gröt, banan, katrinplommon, majskrokar) I början åt han lite men gjorde väldiga miner! Efter ett par skedar fick han kväljningar och spottade sedan ut allt så fort han fick in det i munnen!

När Engla var liten HATADE hon potatis! Så fort hon fick in det i munnen fick hon kväljningar och spottade ut allt. Hon började till och med gråta flera gånger! Hon lärde sig inte äta potatis förrens hon var över ett år och började på dagis. Då var hon illa tvungen! :) Nu tycker hon om potatis och älskar mos och strips.

Hoppas att det går bättre med Eddie och potatis! I den mesta barnmaten är det potatis i. Engla åt inte ens om det var något litet spår av potatis i. Hade vart mycket smidigare om Eddie kan tänka sig att äta det!

                                    

Rätt Rätt :)

Nu har jag precis städat toaletterna. Med RÄTT medel!

http://empeliel.blogg.se/2010/march/fel-fel.html#comment



God morgon

Inatt vaknade Eddie vid tre och vägrade somna om. Kände vilket dåligt humör jag skulle vara på hela dagen efter att vart vaken sedan tre två dagar i rad, så gjorde allt för att få honom att somna om. Vid fyra somnade han om bredvid mig i soffan. Han vaknade till någon gång men sov sedan till tjugo över sex. Så det blev ju nästan lite "sovmorgon" till och med! :)

Engla har inte alls vaknat på rätt sida idag. Hoppas att det är bättre efter dagis sen!

Säsongsavslutning..

på "Halv åtta hos mig" idag. Vad ska jag göra på den halvtimmen nu då?


Svårsövd

Nu somnade Eddie precis. Har vart svårt att få honom att sova idag. Han har vart trött hela eftermiddagen men så fort jag lagt honom i sängen har han helt plötsligt blivit superpigg och inte alls velat sova. Hoppas han sover ett tag nu så att jag och Engla hinner laga lite mat och äta innan han vaknar igen. Vet inte om Daniel är hemma till maten och det är inte så lätt att laga mat med två barn som ska ha uppmärksamhet samtidigt! Kycklingkorv och mos blir det idag. 

Handlat

Nu är vi hemma igen efter "storhandlingen". Det gick smidigt idag förutom att det regnade när varorna skulle in och ut från bilen. Så nu har vi mat i ett par veckor. Blir ganska många nya recept som jag ska prova nu. Har inte blivit så mycket med det dom sista veckorna. Älskar att prova en massa nya recept! :)

Nu ligger Eddie och luftar rumpan i babygymmet. Snart är det nog dax för lite mat för honom och sedan ska vi hämta Engla på dagis igen. Får se om hon har tänkt att följa med hem idag.

God morgon

Inatt vaknade Engla vid tre och var uppe några gånger men somnade om vid fyra. Innan halv fem vaknade Eddie och tänkte inte alls somna om. Så nu har jag vart vaken sen tre! Härlig dag det här kommer bli! :S

Nu sover..

båda barnen. Snart blir det "Halv åtta hos mig". Efter det ska jag skriva matlista och handlingslista. Ska åka och storhandla imorgon när Engla är på dagis om Eddie är på humör för det. Men det är han nog! :)

Två bilder från idag


Engla med lillebrors byxor och strumpor. Hon fick på sig strl. 62-88! :)



Engla matar lillebror.


Engla...

skulle inte alls med hem från dagis idag! Hon blev helt hysterisk och tårarna sprutade när jag kom! Hon hade vart på jättebra humör hela dagen och så kom jag och förstörde allt! Fick på henne lite ytterkläder tillslut och så fick jag dra med henne ut till bilen!

Nu är hon på bra humör igen och sitter bredvid mig i soffan. Humör det har hon!

                                   

Rensat barnens garderober

Fick precis ett ryck och har rensat bland barnens kläder. Så nu blev det lite mer plats där. Blev tre påsar med urvuxna kläder som bara har legat där och skräpat! Har även sorterat och gjort iordning 98 och 74 kläderna som dom antagligen kommer växa i snart!

Skulle behöva göra iordning mina och Daniels garderober också. Samma kaos där! S:

God morgon

Natten har vart helt okej. Eddie sov hela natten till 5:30 och Engla sov till 6:45. Nu är det snart dax för dagis efter påsklovet. Engla säger att hon inte ska dit men det blir nog bra när vi kommer dit!

Idag är det bara en massa tråkigt på schemat.. Packa ur resväskor, en massa tvätt och städ! :(

Några bilder från påsken

   

   


Hemma

Nu är vi hemma igen! Vid fem tiden var vi hemma. Barnen skötte sig bra i bilen. Eddie sov nästan hela tiden men vi fick stanna två gånger och ge honom mat. Engla var duktig och kollade på Jordgubbs Lisa hela vägen. Tänkte att hon ville se någon annan film nu när hon skulle lägga sig men hon skulle se på Jordgubbs Lisa igen!

Nu på eftermiddagen har jag vart och handlat lite och så kom mamma och Björn hit en stund. Nu sitter vi och äter varma mackor med svampstuvning!

Idag blir det nog en tidig kväll. (Som vanligt) Trött efter bilresan!

God morgon

Nu ska vi bara göra iordning oss och packa färdigt det sista så ska vi börja åka hemmåt sen. Hoppas på snälla barn denna gången med! Men det kanske inte går lika smidigt när vi inte åker på kvällen! S:

Kompis med servitören

Restaurangbesöket igår gick bra. Engla blev kompis med servitören! Jag hade tänkt att Eddie skulle sova snällt i vagnen hela tiden. Men han var inte trött alls. Men skötte sig bra ändå. Några minuter innan vi skulle gå somnade han!

Ingen mer som blitt magsjuk än. Om ingen blir det så åker vi hem imorgon!

Restaurang

Nu har vi vart hemma hos Ante hela eftermiddagen och inte gjort så mycket alls! Kollat på Musses Klubbhus som alltid när Engla får bestämma...

Restaurangen vi skulle äta på var tydligen stängd idag. Men vi fick bord på ett annat ställe. "Gamla stan" tror jag att det hette. Blir nog bra det också!

Flytt till Ante!

Inatt åkte svärföräldrarna på magsjuka. Så nu har vi flytt till Daniels bror Ante! Hoppas att vi inte åker på nått!

Daniel och Ante fyller år idag. Så det skulle vart lite kalas där idag, men det blir ju inget. Så vi ska gå ut på restaurang och äta istället!

När vi klev ur bilen här förut så ramlade Engla i en stor lerpöl. Så hela hon blev lerig! Hade inga extrastrumpor med till henne så fick åka till Dollarstore och köpa ett par. (Jättetråkigt! :) Stövlarna var helt leriga innuti också så vi får hoppas på att dom har torkat tills vi ska ut igen!


Två glada barn :)




God morgon

Blev inte så mycket uppdaterat igår. Mådde inte så bra så jag låg mest och sov hela dagen!

Edvin somnade precis efter att ha vart vaken sen fem och Engla har precis dushat med farmor.

Daniel sover fortfarande. Det blev väl inte så nyktert för honom igår tror jag..

Idag blir det påskmiddag här med en massa folk.

Angling

Innan fem imorse var vi ute på isen för att angla! (Dom har tävling här på isen varje långfredag) Var kallt men ibland kikade solen fram och då var det skönt! Karin och Pareli hade barnen och kom ut en stund dom med. Engla tyckte inte alls det var kul så dom fick gå hem ganska fort igen. Tävlingen höll på till tolv men efter tio tröttnade jag och åkte hem och tog en varm ducsh och vilade en stund. Är lika trött för det så blir en tidig kväll idag!


Ett anglingsdon


Tre fiskar fick vi. (Daniel)

Rösta

Jag är med och tävlar om att bli månadens blogg hos http://mammah.bloggplatsen.se/2010/04/01/2770226-manadens-blogg-finalister/!

Rösta på mig! :)


Gröt

Nu har Eddie ätit gröt för första gången. Det tyckte han var gott. Jätteduktig på att äta är han.

Eddie somnade precis och Engla sitter uppe med farbror Ante. Kan tänka mig att hon inte har tänkt att sova ikväll heller!

Imorgon ska vi ut på isen och angla alldelses för tidigt! Vid 5 tror jag? Barnen ska vara hemma med farmor och farfar och komma ut lite senare.

Tandläkaren

Nu har jag varit hos tandläkaren och inga hål hade jag! :)

Svängde in och på Ica och handlade lite gröt och majkrokar till Eddie. Han sitter och äter på en nu. Gröten tänkte jag att han skulle få prova sen ikväll.

Var inne i en secondhand affär med barnkläder. Hittade en vårjacka till Engla och två par pyjamasar till Eddie som han verkligen var i behov av! Hittade även ett par strumpor/skor/tossor eller vad det nu är som han kan ha till sin vårjacka.

          

Tråkigt väder

Idag är det super tråkigt väder här uppe. Grått och regnigt! Vid tre ska jag till tandläkaren. ( Daniels mamma är tandsköterska så hon har tydligen bokat in mig :) Var säkert fyra årsen jag var där sist så får se hur det går.. Känns inte som jag har några hål iallafall.

Sedan tänkte jag handla lite gröt och majskrokar till Eddie och se om han tycker det är gott!

                                         

Tidig morgon..

Igårkväll kunde Engla inte alls slappna av och somna. Tror hon somnade närmare 22 nere i soffan? Jag vet inte riktigt för jag hade redan gått och lagt mig! :)

Idag ville Eddie upp redan vid 4:30! Det ville inte jag så jag försökte få honom att somna om i en timme tills jag gav upp. Nu somnade han precis i vagnen i hallen så nu ska jag lägga mig en stund i soffan!

                                   

  • Till bloggens startsida
  • Jag heter Emelie och är 23 år. Jag bor i ett rött hus ute på landet i Grästorp ( två mil utanför Trollhättan där jag är uppvuxen) med sambo och våra två barn Engla och Edvin.
    I bloggen får ni läsa om våran vardag där det sällan är lugn och ro med två små "busar"! :-) Jag älskar att laga mat och prova nya recept som jag brukar lägga ut på bloggen. Så titta in efter något smarrigt *mums*


    bloglovin

    RSS 2.0