Ministrålarna

Idag har vi varit på Ministrålarna för första gången. Först var det lek, sedan sång och i slutet var det lite lek igen. Engla var den enda treåringen där. Sen var det bara 4-5 åringar. Men det gick bra ändå och hon hängde med dom stora barnen bra! (Alica ska vara med också, men kunde inte idag. Så då får hon ju en i samma ålder iallafall.) Hon var duktig när dom sjöng och satt still och gjorde det hon skulle.

Eddie var hemma hos Björn så länge och när vi hämtade honom var Engla supertrött! Arg ena minuter och glad nästa.. Hon åt välling nu när vi kom hem och ville upp och sova direkt efter det!

Gåvagn?


Varför använda gåvagnen som mamma och pappa tog fram igår när man kan ha den här?


Första tanden!

Nu har Edvin äntligen fått sin första tand! Satt precis och lekte med honom på golvet och tyckte att jag såg något i munnen. Kände med fingret och där var det vasst!

Vänster framtand i underkäken är det. Lite drygt nio månader gammal. Ett par veckor senare än syrran om jag inte mins helt fel. Tror hon var knappt nio månader.

Han har inte alls haft några symtom på att det skulle vara någon tand på G. Inte grinig, ingen feber, inget snor, inte dregglat mer än vanligt, inte dålig i magen... När Engla fick tänder hade hon dom flesta symtomen har jag för mig! Så jag har inte ens kollat efter några tänder det senaste...


Skåp och lådor

Har börjat rensa och göra iordning skåpen och lådorna i köket idag. Så nu är det iordning och fint i några stycken iallafall. Antagligen kommer det se lika dant ut om några veckor igen..

Frysen skulle behövts frostas av någon dag också.. Då får det nog plats dubbelt så mycket där i.. haha!

30/8 - Måndag

11162 steg


Citronkyckling

4 portioner

500 g kycklingfilé
smör till stekning
250 g grön sparris
2½ dl kokspad
1½ msk kycklingfond
1½ tsk citronsaft
2 dl matgrädde
2 msk vetemjöl
salt & vitpeppar

¤ Skär kycklingen i små bitar. Stek i smör.
¤ Dela på sparrisen och koka i 5 minuter.
¤ Häll kokspadet i en kastrull, tillsätt fonden och koka upp.
¤ Häll ner citronsaft och grädde blandat med mjölet. Blanda i kycklingen och sjud i fem minuter.
¤ Rör ner sparrisen och låt allt bli hett. Smaka av med salt och peppar.


Serverade med potatis, kokta morötter och sallad.
Både Engla och Eddie tyckte det var gott och mumsade och åt! :)



Måste ta kort på Englas tallrik också tycker hon!


Inte sitt bästa humör..

Idag har inte Engla varit på sitt bästa humör. Sur och grinig och knäck i öronen. Hon har hällt ut pärlor i hela vardagsrummet ett par gånger och hällt ut en burk med skräp som blir från när man vässer pennor i hela soffan..

Hon har nog varit väldigt trött hela dagen. För innan sju stensov hon i mitt knä! Men sova middag kan ju vara farligt!

Hoppas hon vaknar på rätt sida imorgon!

Engla och Markus på Ingegerds kalas


Fler steg

Efter vi lämnat Engla på dagis idag gick vi ut på en prommenad i över en timme. Har redan kommit upp i fler steg än i helgen! Eddie sov i vagnen i en kvart ocn nu verkar det som att han inte tänkt sova något mer på förmiddagen.. Superpigg!

ipod

Nu har jag letat upp min gamla ipod så att jag har musik på prommenaden imorgon. Det blir så mycket roligare att gå då! Behövs verkligen en långprommenad efter den här helgen med en massa godsaker och knappt några steg alls! =S

Kalas

Ingegerds kalas var hemma hos Kajsa och Rustan. Det blev god fika och Engla och Markus lekte och hade så kul! Lät som det var 20 barn i huset! Det var inte ett enda litet bråk och dom hade nog kunnat leka hur länge som helst om dom fick!

Efter kalaset åkte vi med hem till mamma och blev bjudna på mat där.

Nu är jag så mätt att magen står åt alla håll och kanter! Blir soffläge resten av kvällen!

Mysig morgon

Daniel sov över hos Gurra. Så jag och Engla har morgonen/förmiddagen för oss själva. Vi gick upp vid halv åtta och kollade på My Little Ponny innan vi åt frukost. Sedan blev det lite mer My Little Ponny innan vi tog oss ett bad. Engla var helt överlycklig för att det var mycket vatten! Nu har vi precis varit ute på en liten cykeltur.

Om en stund ska vi åka och hämta Daniel och sedan åka hem till mamma. Gubbarna ska vara kvar där och skruva med bilen och vi andra åker på kalas hos Ingegerd. Markus ska vara med så Engla är lite otålig nu..

Engla dag!

Eddie har varit hos mormor och Morfar Björn sen i förmiddags och ska även sova där inatt! Mormor får ju inte ens kolla på Eddie för Engla när hon är med. Så nu får dom ha honom lite för sig själva! Vi har passat på att göra roliga saker med Engla idag.

När vi skulle åka och lämna av Eddie var väl Engla inte så jättenöjd när vi sa att Eddie skulle sova där. Då tyckte hon att hon skulle sova hos morfar Björn!

Jag trodde det skulle bli katastrof när vi skulle åka där ifrån men det var inga protester alls! Då var hon bara så nöjd och uppspelt att vi skulle till Leklandet!

Där blev det en massa lek, bus och fika i tre timmar! Det var kul att kunna köra med både mamma och pappa. Men när hon tyckte att vi var tråkiga och fikade för länge sprang hon allt iväg och lekte själv.

Efter Leklandet åkte vi till Koppargrillen i Vänersborg och åt mat. Mycket gott! :) Engla åt spagetti och köttbullar och det låg spagetti på hela golvet efter henne..

På vägen hem lämnade vi av Daniel hos Gurra där det är pokerkväll. Jag och Engla har myst med två nya filmer (My little Ponny & Barnen i Bullerbyn). Till det blev det chips, "stjärnor" och dricka.

Vid halv åtta var det en trött Engla som ville upp och sova. Hon sa att Eddie är hos mormor och sover, så hon verkar ha accepterat det bra!

Pratade med mamma nyss och det hade gått så bra. Dom hade varit och hälsat på gammelmormor. Efter sju någon gång hade han somnat utan problem. Hoppas natten blir bra också!


Några bilder från Leklandet.

En något övertrött Engla på Koppargrillen..

Mys


27/8 - Fredag

6759 steg
Ingen prommenad idag och då blev det inte så många steg. Om jag inte hade handlat idag hade det nog inte blivit många alls! :S


Lunch

Idag har jag och barnen varit hemma hos pappa och Nina och ätit lunch. Emma och Miri var där också. Hon var rädd för Engla och Eddie i början. Men efter ett tag gick det helt okej! Lite intressanta är dom allt.

Jag passade på att åka och storhandla medans barnen var kvar där. Gud vad lätt och smidigt det går då! :)

När vi skulle åka hem igen kom det såklart världens regnskur! Vi blev helt pisseblöta av att springa ut till bilen.

Nu är vi hemma igen och maten står i ugnen. Det här ska vi äta idag: http://empeliel.blogg.se/2010/march/kristians-favorit.html#comment

Duktig barnvakt

Engla har blivit en sån duktig tjej när jag till exempel behöver städa, duscha eller något annat. Jag brukar fråga henne om hon vill passa Eddie en stund medans jag städar eller duschar eller vad det är jag ska göra. Hon blir jätteglad och börjar leka med honom direkt. Eddie är alltid mer än nöjd när han får uppmärksamhet av syrran! :) Förut ville Engla alltid vara med när jag skulle göra något, men nu passar hon hellre brorsan. Så för tillfället är det rätt smidigt när man behöver få nått gjort.

Något som är mindre bra är att hon har börjat väcka Eddie på eftermiddagen när han sover middag. Hon smyger upp till hans rum och väcker honom. Sedan springer hon ner till mig och berättar att Eddie är vaken och att dom ska leka i hans rum. Och mamman slänger dom ut. Får absolut inte vara med. Det är tur att han brukar få sova rätt länge innan hon väcker honom iallafall..

26/8 - Torsdag


11022


Kram och Puss

Engla och Anton lekte bra idag. Bara ett litet bråk om en bil som båda två ville ha! En massa chokladbollar fick dom i sig också, som Anton hade varit duktig och bakat! :) När vi skulle åka hem gav dom varandra en kram och en puss. Så söta!

I bilen hem somnade Engla och sov vidare i soffan i någon halvtimme. Hon var riktigt trött. Hon hade nog sovit en stund till om inte Eddie väckt henne. Han sov nämligen bara också i en halvtimme! =S Lite lite för honom!

Prommenad

Efter jag lämnat Engla på dagis idag blev det en prommenad. Ska bli kul att se hur många steg stegräknaren är uppe i ikväll!

Medans Eddie sovit har jag skrivit matlista och handlingslista (som blev väldigt lång). Så imorgon blir det storhandling!

Nu är det snart dax att hämta Engla igen. Efter det åker vi hem till Anton för lek och fika!

Kläder

Ikväll har jag och Linda varit hemma hos Linda. Vi kollade på Williams och Elwiras gamla kläder till Edvin och Tilda. Jag kom hem med en stor låda med kläder från storlek 74 till 98. Bra att ha lite hemma när man inte riktigt hänger med att dom växer! :)

Ministrålarna

Det blir inget Funky Kidz för Engla. Tycker att det var lite väl dyrt och nu har jag sagt upp mitt kort där också.

Idag anmälde jag henne till Ministrålarna istället! "Sång, rytmik och lek för barn mellan tre till fem år". Det blir nog bra. Föräldrarna stannar kvar i lokalen under tiden och är med under sången om barnen vill det, eller sitter och fikar med dom andra föräldrarna. Låter ju bra! :)

Stegräknare


Den här fick jag hem på posten idag. I hopp om att jag ska få lite bättre motivation till att gå ut och gå. Det blir ju lite roligare när man vet hur många steg och hur långt man går varje dag.

Har även bestämt att jag ska säga upp mitt gymkort eftersom jag nästan aldrig använder det. Det får bli prommenader och lite lättare styrketräning hemma istället!


Besök på banken

Efter vi lämnat Engla på dagis idag gick jag och Eddie en kort prommenad innan vi handlade och gjorde ett besök på banken. Det är en liten dam här hemma som har vart framme och tryckt på min internet dosa så att den var blockerad. Rätt bra om den funkar när man ska betala dom roliga räkningarna..

Nu är vi hemma igen och jag har precis sorterat en stor hög med tvätt! Att man alltid ska vänta med tvätten så länge...

Lidköping

Idag har jag och Linda varit i Lidköping med dom små barnen. Vi åkte efter vi lämnat dom stora på dagis och mamma var snäll och hämtade dom där så vi skulle slippa stressa så!

Det ända jag fick köpt var bomull och ett par strumpor till Eddie. Vi åt lunch också. Thai-buffé blev det. Var riktigt gott. Vädret hade vi väl inte sån tur med. Först var det regnigt och när det slutade började det blåsa istället.

Engla och Alicia var nöjda över att få åka hem med mormor/Gittan! Dom hade nog hellre stannat kvar hos henne hela dagen än att åka hem!


Barnen på restaurangen


Edvin 9 månader


Edvin för några dagar sen.


Två trötta barn samma dag vi kom hem från BB!


Fångarna på fortet

Barnen sover och nu blir det fångarna på fortet och kladdkaka resten av kvällen! :)


Kryddiga köttfärsbiffar

4 portioner

14 potatisar
olivolja
salt och peppar
2 paprikor
500 g köttfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 dl ajvar relish
1½ dl vatten

¤ Sätt ugnen på 225 grader.
¤ Skala och skär potatisen i bitar. Lägg på en en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra och sätt in i ugnen i 25 minuter.
¤ Kärna ur och dela paprikorna i bitar. Blanda med potatisen när det är 10 minuter kvar.
¤ Blanda köttfärsen med 1 tsk salt, 1 krm svarpeppar, ägget och grädde.
¤ Forma färsen till biffar och stek i ca 2 minuter på varje sida.
¤ Blanda ajvar relish med vattnet och häll ner i pannan. Låt puttra i ca 5 minuter.


Duktiga

Idag har jag och Linda varit duktiga. Efter vi lämnat dom stora barnen på dagis var vi ute och gick i 1½ timme. Och ingen fika heller!

Nu är dom hemma hos oss och snart är det dax att hämta på dagis igen!

Köttfärsgulasch

4 portioner

4 potatisar
1 paprika
1 gul lök
2 msk olja
500 g köttfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
salt och peppar


¤ Skala lök och potatis och kärna ur paprikan. Hacka löken och tärna potatisen och paprikan.
¤ Stek grönsaker och köttfärs i oilja i en gryta eller kastrull.
¤ Tillsätt vatten, buljong, krossade tomater och kummin. Koka sakta i ca 10 minuter.
¤ Smaka av med salt och peppar.


Servera med gräddfil och vitlöksbröd.


Grästorpsfestivalen

Gårdagen var bra! Var dock lite besviken när vi åkte in med barnen på dagen. Det stog att det skulle vara tivoli, men det var bara en hoppborg och ett par lotterier.. Föra året var det några barnkaruseller iallafall! Men barnen var nöjda ändå. Dom hoppade i hoppborgen, tog lotter och var inne i en brandbil. Det tyckte Engla var kul och skulle inte alls därifrån. Tillslut när vi lockade med fika gick hon med på att komma ner.. Det var en utställning med veteranbilar och det var ett band som spelade där. Engla diggade och dansade! Kommer det bli en raggarbrud där tro? Innan vi åkte hem kollade vi på karnevalståget där mamma var med och Björn körde ett gäng!

När vi kom hem fixade vi mat och så kom pappa och Nina som skulle vara barnvakter. Barnen hade skött sig bra och vi hade en trevlig kväll! :) Pappa sov över här inatt. Nina började jobba tidigt på morgonen så hon åkte hem för att sova.

Vi var hemma hos Linda och Glenn och så var vi en sväng i konserthuset där det var band som spelade. Tack Linda och Glenn för en trevlig fest! :)

Idag har man väl mått lite som man förtjänar.. Men nu börjar det bli bättre efter lite pizza i magen! :)


Engla i brandbilen


Om vädret tillåter...

Idag är det Grästorpsfestivalen. Det enda roliga som händer på året här.. hehe! Om vädret tillåter ska vi dit och åka lite karuseller och kolla på min mamma som ska vara med i karnevalståget.. haha! Hoppas hon inte gör bort sig helt! :)

Ikväll ska vi gå ut. Min pappa och Nina kommer hit och ska vara barnvakt. Nina jobbar imorgon så hon åker hem ikväll. Pappa ska sova över här. Hoppas dom sköter sig inatt nu då!


Heldag i Trollhättan

Idag blev det en heldag i Trollhättan. Först träffade vi Pernilla. Hon var hemma hos sin mormor så vi var där en stund. Det var uppskattat av hennes mormor som tycker om barn. Eddie satt så snällt i hennes knä och Engla satt hos mig och var lite blyg.

Vi tog en prommenad till Strandgatan där vi åt lunch. Efter det gick vi till lekparken bakom Folkets park. Pernilla sprang runt och lekte med Engla så hon var mer än nöjd! Eddie fick gunga en stund och sedan kröp han runt och undersökte sanden. Väldigt intressant.

Efter det följde vi med till Pernillas mormor en liten stund igen. Då hade Engla "tinat upp" och pratade på! Mest "kinesiska"! :)

Sedan åkte vi hem till pappa och Nina där vi blev bjudna på mat. Barnen fick även tuffa kläder. Det var olika tryck med "mormor Nina" och "morfar" på dom. Emma och Miri kom förbi en snabbis också. Miri var som vanligt livrädd för sina farliga kusiner som både låter och rör på sig!

När vi kom hem var det två trötta barn som nu ligger i sängen efter varsin flaska med välling!

Har även blivit "faster" idag. Det är min styvbror som fick en son i morse!


Slut med Englas "Titti"??

Vi nattade Engla vid sju och för en stund sen fick jag se att hennes snuttar ligger kvar nere i vardagsrummet! Hon frågade inte efter dom när vi gick upp till hennes rum, så jag tänkte inte på dom. Hon verkar ju ha somnat utan problem ändå! Är första gången sen hon var några månader som hon sover utan!

Hon har alltid varit väldigt "nappig" och "snuttig". När hon slutade med nappen trodde jag att hon skulle bli ännu mer fäst vid snuttarna. Men det är tvärt om! Nu slänger hon dom all världens väg på morgonen när hon vaknar och bryr sig inte alls om dom. Nu var dom tydligen inte så noga på natten heller..


10 ÅR

Nu är vi hemma från mamma och Björn. Fick goda hamburgare att äta. Åt som vanligt alldeles för mycket så jag är proppmätt!

Mamma och Björn har även bröllopsdag idag. 10 år! GRATTIS!

Tapetsera

Nu är vi hemma från frukostbesök och dagis. Jag och Emma hade sån tur förut att båda barnen somnade precis samtidigt! Inte vanligt det händer..

Just nu håller Engla på att "tapetsera" sig, som hon säger (tatuera). Hon har sånna där tatueringar hemma som man gnuggar på med lite vatten. Nu har hon kommit på hur man gör det själv. Hon klipper ut motivet, tar bort plasten och baddar på med en blöt trasa! Hon kommer nog vara snygg om en stund.... Tur att det inte var så många kvar!

Vid tre när mamma slutat jobbet ska vi åka dit. Bjudna på mat skulle vi bli också! :)


Dagis och frukost

Nu ska vi snart åka iväg till dagis. Efter det ska jag och Eddie åka hem till Emma och Miri och äta frukost. Får se om "sömntutorna" är vakna när vi kommer! ;)

Korvgryta med rotfrukter

4 portioner

6 potatisar
200 g kålrot
3 morötter
1 liten purjolök
500 g falukorv
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
salt


¤ Skala och ansa potatisar, kålrot, morötter och purjolök. Skär grönsakerna och korv i tärningar.
¤ Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt lagerbladet och kryddpepparkornen. Lägg ner potatisar, kålrot och morötter. Koka i 10-12 minuter.
¤ Lägg ner purjolök och korv. Koka i 3-4 minuter till.
¤ Smaka av med salt.


Servera med knäckebröd och creme fraiché blandat med lite senap.


En massa lek

Nu har Anna varit här med Anton och Ellen. Barnen lekte riktigt bra idag. Dom ritade, pärlade, spelade keyboard och så har dom vart uppe och lekt i Englas rum. Det var mest Engla och Ellen som lekte tillsammans. Ellen tyckte nog inte riktigt att lillebror skulle vara med, men han var nöjd ändå! :)

Eddie vägrar sova middag! Han sov en liten stund på förmiddagen, men nu vägrar han! Nu är det väl ingen idé innan han ska äta mat! Får se om han vill ta en liten nap efter det sen..

Rosa tygskor med glittersnöre

Nu är Engla på dagis. Idag skulle hon ha sina nya rosa tygskor med glittersnöre på! Ställde bort dom andra skorna eftersom dom är lite varma än så länge. Annars hade hon nog velat ha dom svarta med blommor på!

Eddie sover och jag har hunnit med att bädda rent i sängarna, fixat lite med försäkringskassan och sorterat lite höstytterkläder. Så nu ska jag bara slappa tills Eddie vaknar igen!

Efter dagis kommer Anna och Anton hit för fika och lek. Vet inte om dom stora barnen följer med också. Engla ville måla fingerfärg med Anton! Får se vad hans mamma tycker om det! :)

Shoppat upp hela Överby?

Nu känns det som att vi har shoppat upp hela Överby! Var inte hemma därifrån förrens efter sex!

Vi började att kolla på skor till Engla innan hon skulle tröttna på att gå i affärer. Hon vet ju vad hon vill den lilla damen! Jag tänkte vi skulle köpa lite neutrala skor som lillebror kan ta över sen. Engla tyckte inte som jag! Hon skulle bara ha rosa skor eller med blommor på och totalvägrade att prova några andra. Så det fick bli tre par rosa skor! :)

Efter ett tag kurrade våra magar så då blev det mat på Briggen. Engla åt spagetti med köttfärsås och jag åt kycklingtoast. Vi satte oss i hörnan med bollhavet och alla leksaker. När vi ätit färdigt skulle vi gå över till andra huset för att fixa en skruv i mormors glasögon som gått sönder och kika i affärerna där. Engla vägrade att lämna bollhavet och mormor var rätt trött. Så jag och Eddie lämnade kvar dom där och tog resten av affärerna själva. Var nog ett bra val. Eddie fick sova en stund i vagnen, mormor fick vila, Engla fick leka och jag fick shoppa ostört! :)

Detta har vi köpt idag:
¤ 3 par höstskor till Engla
¤ Fingervantar till Engla
¤ Pärlor till Engla
¤ Fingerfärg till Engla
¤ Mössa till Edvin
¤ Strumpor till Edvin
¤ Dreggellappar till Edvin
¤ En leksak med en tiger till Edvin ( Han har snutte och napphållare med samma tiger )
¤ Två toppar till mig
¤ Underkläder till mig
¤ Foundation och puder till mig
¤ Ett nagellack till mormor
¤ En kortärmad skjorta till Daniel
¤ En väska till mamma

Tror jag fick med allt nu!

Engla kunde inte riktigt vänta med fingerfärgen och skulle öppna förpackningen redan på Överby. Så jag fick lova att hon skulle få måla när vi kom hem. Jag hoppades att hon skulle glömt bort det tills vi kom hem, men det var det första hon sa när vi var framme. Så fingermålning och ett välbehövligt bad har vi hunnit med också.

Nu tror jag barnen sover och det gör nog jag också snart..


Dom här skorna var Engla väldigt bestämd med att hon skulle ha. Hon gick och plockade ner dom från hyllan direkt!


Målar med fingerfärgen.


Eddies nya mössa. Som såglart inte får sitta kvar! Hoppas det inte håller i sig tills vintern när det är kallt.. Han får ju av sig mössor med band också så jag vet inte vad man ska göra?


Jättesynd..

Hade tänkt städa övervåningen idag medans Engla är på dagis. Hann röja upp alla leksaker och damma innan Eddie ville sova middag, så dammsugningen får vänta! Jättesynd..

Efter vi hämtat Engla åker vi direkt mot Skogshöjden för att hämta mormor som ska med oss till Överby. Hoppas barnen tycker det är kul att gå i affärer idag då..

Trots

Engla har vart på "trotshumör" idag! Sagt emot så fort man sagt något och så blev hon sur på mormor så fort hon kollade på Eddie eller pratade med mig. Hon skulle bara titta på henne! Nu sover båda två och vi har hunnit med att städa på undervåningen som såg ut som ett "bombnedslag".

Nu ska jag sätta mig och kolla på lite kläder på internet och se vad som finns i affärerna. Imorgon blir det Överby och shopping. Kan ju vara bra att veta lite innan vad som finns och vad man ska ha när man ska dit med två barn!

Mini frisören!

Nu kommer snart mamma hit. Hon behövde inte jobba så länge idag ändå, så nu kommer hon hit och fikar istället. Så nu vet jag två små barns som blir glada! :)

Linda, Alicia och Tilda åkte hem för en stund sen. Precis innan dom skulle åka hem klippte Alicia sitt hår. Var rätt mycket för det var hår överallt! Tur att det var Alicia som har mycket hår för det syntes inte så jättemycket. Med Englas tunna hår hade det nog synts desto mer!

Så nu behöver dammsugaren verkligen komma fram idag!


Städa?


Är det lika roligt att städa sen tro?


Myser

Nu är Alicia här och leker med Engla. Dom har precis "pysslat". Engla har vässt pennor och hällt ut skräpet efter det i hela data/pysselrummet och Alicia har klippt små pappersbitar och  spridit ut i hela rummet.. Tur att jag ändå behöver dammsuga. Då gör det inte lika mycket.. Nu är dom uppe i Englas rum och "river" det..

Linda och Tilda åkte precis till BVC, men kommer tillbaka efter det. Och så passar jag Åke eftersom mamma jobbar hela dagen och Björn är i Riga med jobbet.

Så här är det fullt upp nu!

Var uppe och kollade till tjejerna precis men blev utslängd! Dom myser!

Wallander


Det här ska vi sysselsätta oss med ikväll!


Grilla?

Idag har hela familjen varit och storhandlat. Engla fick välja själv om hon ville sitta i en vanlig vagn, en bilvagn eller köra en liten vagn. Hon ville köra en liten vagn! Det gick ganska fort och smidigt ändå. Engla tycker det är kul att handla. Vem har hon fått det ifrån tro? :)

Nu är Daniel hemma hos mamma där Björns systerdotter är. Hon fick fel på bilen i närheten av Grästorp när hon var på väg till Norge. Så han är där och fixar det nu.

När han kommer tillbaka ska vi grilla om vädret tillåter. Ser ut att vara några mörka moln på himlen nu...


Någon som är arg på mamma och pappa som stängt dörren till allt det roliga...


Inte helt nöjd

Nu har Pareli åkt hem. Engla var väl inte helt nöjd med att farfar skulle åka. Hon gick och hämtade sin röda väska och skulle åka med hem till farmor!

Gubbe


För några dagarsen ritade Enga sin första riktiga gubbe. Med kropp och allt blev det. Synd att hon målade den på väggen och inte på papper. Men vi har ju kort på den iallafall. (Det är badkritor som går bort med lite vatten)


Ätit mat

Nu är vi hemma från middagen hos mamma och Björn. På slutet var det två väldigt trötta barn! Eddie somnade direkt när vi kom hem och Engla somnar nog snart!

Medans jag var och tränade var Daniel, Pareli och barnen i Uddevalla och kollade på någon bilutställning. Så fort vi nämnde Uddevalla började hon prata om tåg (Hon åkte tåg till Uddevalla i början av sommaren med mormor och morfar Björn). Som tur va gick hon med på att åka bil dit också! Dom åt McDonalds till lunch och sedan var hon tvungen att berätta för alla hon såg att hon hade ätit mat!

Funkykidz?

Det kändes riktigt bra att träna idag. Och ännu bättre efteråt! Träningsvärken imorgon kommer det nog vara värre med! :S

Satt en massa lappar uppe om Funkykidz. Funderar på om jag ska anmäla Engla till det? Finns en grupp för 2-4 åringar där föräldrarna ska vara med. Någon som haft något barn på Funkykidz och vet om det är något att ha?


Upphittat!

Träningsgrejerna är upphittade, så idag ska jag på spinning! Väskan, skorna, kortet och låset till skåpet låg på helt olika ställen i hela huset.. Ganska dumt att lägga alla grejerna på olika ställen!

Fredagsmys


En snorig Eddie

Eddie har varit snorig och lite hängig dom senaste dagarna. Är det en vanlig förkyldning eller tänder på G tro? Engla fick ju sina första tänder när hon var 9 månader och det är han ju snart. Tycker att Engla borde vara förkyld hon med isåfall. Det är ju hon som är på dagis och har störst risk att bli smittad. Men på henne är det inget fel alls!


Kan det vara någon liten tand på G tro? Eller är han lik sin mamma och får första tanden vid 13 månader? :)


Lugnt och Skönt

Nu var det lugnt och skönt här hemma! Engla på dagis, Eddie sover och Daniel och svärfar är på biltävling på Kinnekulle. Tur med vädret har dom inte iallafall. Dom lär vara rätt blöta när dom kommer hem..

Gammelmormor och morfar John

Nu har jag, barnen och svärfar varit hemma hos mormor och John och hälsat på. Det blev fika och Engla fick en massa blåbär att äta på. Det är bland det bästa hon vet! Eddie var glad och nöjd hela tiden. Leksakerna dom har där blir ju som nya för honom!


Edvin tittar på utsikten från gammelmormors balkong.


Engla pärlar för omväxlings skull...


Smyckesdesigner?

Nu är Engla på dagis. Det första hon börjar tjata om när hon kommer dit är PÄÄÄÄÄRLA! Kommer hon bli smyckesdesigner när hon blir stor tro?


Vart är min väska???

Jag tänkte vara duktig och boka ett spinningpass. Men jag hittar inte väskan med gymkortet och skorna mm.. Måste ju ha kortet för att kunna boka pass! Måste ju betyda att det gått alldeles för lång tid sen förra gången? =S
Hur kan man tappa bort en stor träningsväska?


Trötta efter bus med farfar

Båda barnen blev så glada förut när farfar kom! Men Engla blir såklart svartsjuk bara han kollar på lillebror!

Vid sju somnade Engla helt utslagen och strax där efter somnade Eddie i sängen utan ett enda försök till att sätta sig upp eller krypa runt. Trötta efter en massa bus med farfar!

Nu har Eddie kommit på hur man klättrar i trappan också! Så nu måste man komma ihåg att stänga grinden!

Vinsten

Det här beställde jag för presentkortet jag vann hos www.hjartatmitt.se:


En lillebror boddy till Eddie.

En t-shirt med glassar till Engla. Tyckte det passade perfekt till "fika tjejen"! :)


Väntar på farfar

Idag har jag köpt ägg så efter dagis har jag och Engla bakat. Blev en tigerkaka och en sockerkaka som står i ugnen nu. Nu sitter Engla och väntar på att farfar ska komma. Han är på väg hit och ska vara här resten av veckan!

Jag har vunnit :-)

http://empeliel.blogg.se/2010/july/tavlar-om-ett-presentkort-fran-hjartat-mitt.html


Dillkyckling

500 g kycklingfilé
Smör eller margarin till stekning
1 dl matlagningsyogurth
3 dl hönsbuljong
1 dl matlagningsgrädde
2 morötter
En näve sugar snaps
En näve ärtor
2½ msk maizenamjöl
1-2 msk pressad citron
Dill
Salt och peppar

¤ Skär kyckling och morötter i bitar.
¤ Stek kycklingen i en stekpanna.
¤ Häll på yogurth, buljong och grädde. Låt det småputtra i 10 minuter.
¤ Tillsätt morötter, sugarsnaps och ärtor.
¤ Vispa ut mjölet med lite vatten och rör ner det.
¤ Smaka av med citron, salt och peppar.
¤ Avsluta med en massa finhackad dill.
¤ Servera med potatis.


Besök av Miri

Idag har det inte hänt så mycket alls här hemma. Emma, Pierre och Miri var här en stund på en kopp kaffe och för att hämta gåstolen som Miri ska få ta över eftersom Eddie inte använder den längre. Innan dom kom sa jag till Engla att Emma och Pierre snart skulle komma. Engla blev väldigt bekymrad och frågade efter Miri. När jag sa att hon också skulle med så blev hon lugn igen. Ingen av dom små barnen var på sitt bästa humör. Eddie vaknade efter att ha sovit middag i 30-40 minuter. Annars brukar han sova ungefär 1½ timme. Så han var rätt grinig (och har vart hela eftermiddagen). Miri var trött men skulle absolut inte sova. Och så blev hon rädd när Engla och Eddie var för högljuda!

Hade tänkt att jag och Engla skulle baka idag. När jag skulle ta fram alla grejer upptäckte jag att vi inte hade några ägg. Kände mig inte riktigt för att åka och handla det idag så det blev ingen bakning. Tur att jag inte sagt något till Engla om att vi skulle baka. Då hade det blivit livat! Hade väl fått gjort chokladbollar i värsta fall..

Nu har jag precis städat undervåningen. Golven blir inte så mysiga när Eddie kryper runt och dregglar överallt och lägger en spya lite här och där..


Miri smakar sin första majskrok. Hon var så fin i sitt hårband! :)


Vågar inte


Nu är han så snabb att jag inte vågar ha kvar något på TV-bänken och bordet! Då är nog allt sönder innan veckan är slut!

Så här kommer det se ut hemma tills Eddie somnat om kvällarna!


Sötnos

Eddie är rolig när han ska sova nu. När jag hade lagt han för kvällen så pratade han och smågnällde lite där uppe. När jag gick upp satt han vid fotänden. När han såg att jag stog i dörröppningen skrattade han och kröp fort till kudden och slängde sig ner på den! :) Han är mycket mer medveten än vad man tror!

Idag har han även kommit på hur man öppnar lådorna i köket. Det var väldigt intressant! När man öppnar diskmaskinen är han där direkt!

Pizza med köttfärsfyllning

Deg
75 g smör eller margarin
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl mjölk

Fyllning
1 hackad lök
250 g köttfärs
smör eller margarin till stekning
1 paprika i bitar
½ dl vetemjöl
400 g krossade tomater
1 burk skivade champinjoner (ca 300 g)
1 tärning köttbuljong
1 msk kinesisk soja
ost

¤ Sätt ugnen på 275 grader.
¤ Blanda ingredienserna till degen och knåda ihop.
¤ Kavla ut degen på bakplåtspapper och lägg i en långpanna.
¤ Stek löken och köttfärsen i en stekpanna.
¤ Lägg i paprikan och strö över mjölet. Rör om.
¤ Häll i tomaterna, champinjonerna (med spadet). Smula i buljongtärningen och tillsätt sojan. Sjud i 5 minuter.
¤ Bred fyllningen på degen och strö över ost.
¤ Grädda i ugnen i 15 minuter


Ovanligt att det regnar..

Oj vad det regnar nu! Hoppas åskan håller sig borta så Engla slipper bli rädd!

Biljetter :-)


Dagis

Nu är Engla på dagis igen. Hon såg rätt nöjd ut när jag lämnade henne fast det var rätt rörigt idag.

Dom har gjort om avdelningarna lite. Förut har det varit två syskonavdelningar som ändå har varit uppdelade i småbarn och stora barn eftersom det är rätt stora lokaler. Nu är alla småbarn på en avdelning och dom stora på den andra. Engla fick byta lokaler men hon har ändå kvar dom flesta fröknarna och dom flesta barnen är kvar också. Det var många små ledsna barn där idag som inte riktigt ville lämna mamma/pappa efter sommaren. =( Engla fick syn på favoritfröken med en gång så det gick bra!

Marcus

Idag blev det pannkakor till lunch. Engla rörde i smeten medans Daniel stekte pannkakorna. Ungefär varje minut sa hon " Jag gör som Pippi gör ". Det finns ju en scen där Pippi steker pannkakor. Hon har verkligen bara Pippi i huvudet nu!

Efter lunch lämnade vi av Daniel hos Björn och tog med oss mamma till Trollhättan för att hälsa på Marcus med familj. Engla somnade i bilen på vägen dit så hon var lite trött i början. Efter ett tag kom dom igång och lekte och hade kul. Innan vi åkte hem blev det god fika!

När vi kom hem till mamma igen pärlade Engla halsband (ovanligt)! Sedan blev vi bjudna på grillat.

Nu har pappa och Tobbe precis varit här och hälsat på. Eddie satt i Tobbes knä nästan hela tiden. Hör inte till vanligheterna att han sitter still i någons knä nu för tiden.. Men hos Tobbe gick det tydligen bra.

Nu sover båda barnen och Englas väska är packad för dagis imorgon efter sju veckors "semester"!


Enda kortet där både Engla och Marcus kom med. Inte det lättaste att ta kort på två lekande treåringar!


Flera gånger

Imorse fick vi lite sovmorgon iallafall. Vid halv åtta vaknade Eddie. Men han har börjat vakna flera gånger per natt! Läste i en tidning i väntrumet på BVC att det är rätt vanligt i den här åldern för att det händer så mycket motoriskt.

Efter lunch ska vi åka hem till mamma och Björn. Daniel och Björn ska fortsätta med deras bil och jag, mamma och barnen ska hälsa på Marcus med familj!

Tildas dop

Nu har vi precis kommit hem från Tildas dop. Barnen skötte sig helt okej i kyrkan. Engla följde Alicia vart hon än gick. Så hon gick upp och ställde sig med dom framme i kyrkan också. På Eddies dop somnade hon i bilen på vägen dit och sov sig igenom allt. Så där var  hon aldrig med framme när han döptes. Eddie tröttnade lite på slutet, men med majskrokar blir allt bra.

Efteråt blev det god mat och tårtor. Var en massa barn för Engla att leka med och även ett par i Eddies ålder. När vi åkte hem var det två väldigt trötta barn som somnade utan större problem.


Barnen innan vi åkte


Nu står han!


Idag har Eddie börjat ställa sig mot saker. Stackars alla mina grejer! =S


Bilder från Leklandet




Fotograf: Pierre


Tacogratäng

500 g köttfärs
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 påse tacokrydda
4 dl grekisk/turkisk yogurth
1 burk tacosås
riven ost
tacochips


¤ Sätt ugnen på 200 grader.
¤ Hacka löken och pressa vitlöken.
¤ Stek lök och köttfärs. Tillsätt krossade tomater och tacokrydda.
¤ Häll över köttfärsröran i en ugnssäker form.
¤ Blanda yogurthen med tacosåsen och bred ut över köttfärsen.
¤ Strö över osten och stick i chips.
¤ Ställ in i ugnen tills osten smält.
¤ Servera med en sallad och mer chips om man vill ha det.


Leklandet

Efter lunch åkte vi hem till Emma, Pierre och Miri på en fika. Efter det åkte vi med dom till Leklandet. Det blev en massa rutschkana, lek med bollarna, hopp på studsmatta och cykling! Även dom små barnen fick åka rutsckana! När vi skulle fika hade vi sån tur att vi fick bordet precis vid stora rutsckanan så Engla kunde åka där själv och ändå se oss hela tiden. Dom små barnen skötte sig också bra. Miri somnade efter en stund och Eddie var nöjd fast han var väldigt trött! Jag glömde såklart min kamera, men Pierre hade med sin. Får se om jag får sno några kort ifrån honom sen! :)

Nu har vi precis varit och handlat. Glömde ungefär hälften igår! Så går det när jag inte skriver upp vad det är jag ska ha!

Så här kan man ju sova..


Var uppe och kollade till Eddie precis och då sov han så här! Kan ju vara farligt att ligga ner..


Åska

I eftermiddag har det åskat. Engla var lite rädd! När det slutat frågade hon flera gånger om det var slut nu!

I eftermiddag har det inte hänt mycket alls. Bara vart hemma och läst en massa böcker och lekt i Englas rum.

BVC

Idag har vi varit på BVC. Nu väger Eddie 10,4 kg och är 72 cm. Förra gången hade han inte gått upp så mycket, men nu hade han gått upp mycket igen fast han inte är still en minut! Allt var bra och det var bara en massa beröm. Bvc-sköterskan såg att Engla hade Pippi på tröjan, så Engla fick med sig ett Pippi plåster hem att sätta på dockan!


Tappade räkningen..

Ush vilken natt! Tappade räkningen på hur många gånger Eddie vaknade..

Slussarna

Idag har jag och barnen vart vid slussarna och kollat på båtar. Det var "kolsvarta" moln över allt men vi klarade oss från regnet. Fick bara några droppar på oss. Barnen tyckte det var kul att kolla på alla båtarna och så fick vi se en slussning. Det tyckte Engla var spännande med allt vatten. Eddie var väl mest intresserad av allt folk som var där. Jag och Engla åt varsin stor mjukglass också!


Eddie ser väldigt avundsjuk ut på glassen. Men han fick allt smaka några skedar han också!


Engla kollar på slussningen. Det var några lite större barn som var så snälla att hon fick ställa sig framfär dom.


Klant

Nu skulle jag lagt in några fina kort på barnen när dom lekte och hade kul tillsammans medans jag tog hand om disken efter lunchen. Men jag råkade visst radera bilderna på något sätt! *arg* Tur att det bara var bilder från idag iallafall!

Nu är mamma och Björn här. Eddie somnade precis och Engla är helt uppspelt och busar med mormor!

En massa bus och fika

Nu har vi varit hemma hos Anna med barn och busat i ett par timmar. Engla fick i sig väldigt mycket fika! Ett par bullar och kakorna tappade jag räkningen på.. Eddie somnade precis. Han var trött efter att ha tittat när dom stora barnen lekte! När vi skulle åka hem ville såklart Engla inte följa med! INTE NU!

Pippi


Engla i nya Pippi tröjan. Gissa vad hon kollar på?


Mums

http://empeliel.blogg.se/2010/january/kycklingfile-med-honung-och-limesas.html
Det här har vi ätit idag. Det är en "barnvänlig" rätt eftersom den inte är stark.
Engla tycker det är väldigt gott!

Hon är innne i en period där hon äter bra.
Hon säger mums och klappar sig på magen åt det mesta som serveras! :)


Pippi t-shirtar

På vägen till morfar och Ingegerd träffade vi Kajsa, Marcus och Krille som var på väg därifrån (Ingegerds barn och barnbarn). Vi stannade och pratade med dom en stund och Engla och Marcus kom precis igång med att leka när vi skulle gå. Så vi får väl åka dit och hälsa på någon dag.

Hemma hos morfar blev det fika. Mamma hade köpt med sig tårta och kakor från Kondis i Grästorp. Barnen var mest upptagna med att leka med alla leksaker. Engla fick även med sig en påse med saker från Sofia ( Marcus storasyster). Det var bland annat två Pippi t-shirtar. Det var populärt, så nu ska hon väl ha på sig dom varje dag! :)

Nu tror jag att båda barnen sover. Tyst är det där uppe iallafall. Jag hamnar väl i soffan framfär datorn och TV´n hela kvällen. Daniel jobbar eftermiddag just nu (12-20). Han är i Kungshamn och jobbar så han är väl inte hemma förrens 21.30 ungefär. Så jag blir själv hela kvällen!

Finklänning

Barnen vaknade vid sex idag. Oftast sover dom faktiskt längre på morgonen när dom kommer i säng tidigt. Hur kan det vara så?

Ringde till dagis idag men telefonen var kopplat till kommunväxeln. Så jag antar att dagis är stängt denna veckan också och att hon börjar nästa vecka.

Efter lunch ska jag, barnen och mamma åka till morfar och Ingegerd. Vi ska fira mamma lite i efterskott!

Jag har en klänning på mig idag och det ville såklart Engla också ha. Den enda hon ville ha var sin lila finklänning med glitter på. Så det fick hon ha då. :)

Pysseldag hos mormor

Idag blev det en heldag hemma hos mamma eftersom Daniel har skruvat med deras bil. Blev både lunch och middag där. Till middag blev det pizza! :)

Det blev en innedag med en massa pyssel. Engla har pärlat, ritat, "pluppat" och lekt skola med mormor. Hon tjatar om hela dagarna att hon ska till skolan nu (Fått det från Pippi filmen när Tommy och Annika går till skolan). Eddie har krypit runt och försökt få tag på mormors alla roliga prydnadssaker på altanen!

Barnen somnade riktigt sent för att vara dom idag. En stund innan åtta sov Engla i soffan och strax efter det bar jag upp Eddie som har kommit på hur man sätter sig upp. Så man får bråtta ner honom några gånger innan han somnar! Han rullar runt till mage, ställer sig i krypställning och så sätter han sig!

Imorgon vet jag inte om Engla ska till dagis eller inte. Har missat att skriva upp när det är hon börjar igen.. Antingen är det imorgon eller nästa måndag. Jag får ringa dit imorgon när vi vaknat och kolla upp det! :)

Tävlar om ett presentkort hos Kalaslagret.se


"Jag tävlas hos kidzmode om ett presentkort på 500kr att handla för hos Kalaslagret, tävla HÄR du med."


  • Till bloggens startsida
  • Jag heter Emelie och är 23 år. Jag bor i ett rött hus ute på landet i Grästorp ( två mil utanför Trollhättan där jag är uppvuxen) med sambo och våra två barn Engla och Edvin.
    I bloggen får ni läsa om våran vardag där det sällan är lugn och ro med två små "busar"! :-) Jag älskar att laga mat och prova nya recept som jag brukar lägga ut på bloggen. Så titta in efter något smarrigt *mums*


    bloglovin

    RSS 2.0