Korvgryta med rotfrukter
4 portioner
6 potatisar
200 g kålrot
3 morötter
1 liten purjolök
500 g falukorv
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
salt
¤ Skala och ansa potatisar, kålrot, morötter och purjolök. Skär grönsakerna och korv i tärningar.
¤ Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt lagerbladet och kryddpepparkornen. Lägg ner potatisar, kålrot och morötter. Koka i 10-12 minuter.
¤ Lägg ner purjolök och korv. Koka i 3-4 minuter till.
¤ Smaka av med salt.
6 potatisar
200 g kålrot
3 morötter
1 liten purjolök
500 g falukorv
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
salt
¤ Skala och ansa potatisar, kålrot, morötter och purjolök. Skär grönsakerna och korv i tärningar.
¤ Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt lagerbladet och kryddpepparkornen. Lägg ner potatisar, kålrot och morötter. Koka i 10-12 minuter.
¤ Lägg ner purjolök och korv. Koka i 3-4 minuter till.
¤ Smaka av med salt.
Servera med knäckebröd och creme fraiché blandat med lite senap.
Kommentarer
Trackback