Disk

Ush vad kallt det är idag! Tur det är vindstilla iallafall! Imorse när jag lämnade Engla på förskolan fick barnen välja om dom ville vara ute eller inne. Dom flesta ville vara inne så idag har dom varit inne och pysslat istället.

Jag och Eddie har varit och handlat en massa mat under tiden. Nu tänkte jag att Eddie ska sova snart så jag kan ta hand om berget med disk. Är nästan helt omöjligt när han är vaken. Så fort man öppnar diskmaskinen är han där och sitter i princip i den och plockar ut alla grejer igen!

Magont

Nu är Engla på förskolan och hon var nöjd över att åka dit efter att ha vart hemma p.g.a insnöing förra veckan. Till förrådet och hämta en röd pulka var det första hon skulle göra!

Eddie har sovit som en kratta inatt! Han hade nog ont i magen efter all tårta igår + att 8-månadersvällingen var slut så han fick börja med den från ett år. Så det blev nog lite mycket för den lilla magen..

Ettårskalas

Idag har vi haft ettårskalas för Eddie


Engla var väldigt hjälpsam med paketen!


Tårtan och rosen var mums!


Lek med morfar.


Edvin med gammelmormor och morfar Björn.


Övernattning hos mormor och morfar Björn

Nu är barnen hemma igen. Dom har sovit hos mormor och morfar Björn inatt medans jag och Daniel varit ute på lite festligheter! :)

När jag kom innanför dörren hos mamma kom Engla rusandes för att ge mig en kram (Trodde jag)! Men hon fortsatte till köket för att visa pepparkakshuset som hon och Björn hade gjort. Det är hon väldigt stolt över!

Så noga med att åka hem var väl inte någon av dom, men fick hem dom till slut iallafall!

Advent

Nu får det verkligen sluta snöa! Alldeles för mycket nu!!

Idag har vi varit hemma hela dagen och städat och satt upp alla adventsgrejer. Lite tomtar kom det upp också. Tar inte fram så mycket sånt så det kan lika gärna åka upp med adventsgrejerna.

Barnen har varit så snälla och lekt med varandra medans morsan varit tråkig och städat!

Nu tänker jag bara ligga i soffan resten av kvällen!

SNÖ...!

Ush vad snö det har kommit inatt! Vill inte ha en repris på förra året! Tänker inte ge mig ut idag, så vi blir bara hemma! Får väl börja plocka fram alla adventsgrejer.

Ettårsdagen

Efter middagen firade vi Eddie med en liten "tårta" (rulltårta med grädde).
Men det riktiga kalaset blir på söndag.

 
Blåsa ljus fattade han inte alls. Det försökte han bara få bort så han kunde börja äta!


Engla ville såklart blåsa ljus!


Det här var gott!


Paketöppning


Lunch

Nu har vi precis kommit hem. Vi har varit och ätit lunch med mamma på Meze 12. Det är en nyöppnad restaurang i Grästorp med medelhavsmat tror jag det var? Gott var det iallafall. Det var buffé och fanns mycket pasta, så Engla var nöjd! :)

Efter det åkte vi hem till mamma för att dricka kaffe och fika. Engla var livrädd för Åke. Hon brukar vara rädd för andra hundar, men har aldrig varit det för stackars lilla Åke. Hoppas inte det blir långvarigt!

Nu sover födelsedagsbarnet och jag och Engla ska snart baka en "tårta" till honom som vi ska ha efter maten.

Edvins första födelsedag!

Några bilder från första året

  
  


Paket och klädparty

I eftermiddags kom mamma och Björn hit en sväng och lämnade var sitt paket till barnen. Det var fina kläder till Edvins kalas i helgen.

Efter det åkte jag iväg till Vargön för att gå på klädpartyt. Var fina kläder, men inte direkt några kläder som passade så bra till mina barn kände jag. Och lite väl dyra. Men alltid skönt att komma iväg och fika och dricka kaffe ifred någon gång! ;)

BVC-läkarbesök

Efter vi hämtat Engla idag var det BVC-läkarbesök för Eddie. Vi var där lite för tidigt och barnen hann verkligen stöka till i det där väntrummet innan vi skulle in. Men kul hade dom!

Läkaren sa att allt såg perfekt ut och dagens vikt var 11,150 kg och han var 79 cm lång. Han har skjutit i längden men stannat av på vikten. Förra gången vägde han 11 kg, så han har bara gått upp 150 gram. Men dom sa att han växte bra iallafall. Och det är ju inte så konstigt att han inte går upp så mycket så som han rör på sig! Sitta still i någons knä, vad är det??
Två sprutor fick han också och han blev jätteledsen. Men det gick över rätt fort!

I eftermiddag/kväll ska jag och Emma iväg på klädparty. Skönt att komma hemmifrån utan barn ibland!

Ännu mera pepparkakor!

Idag har jag och Engla bakat ännu mer pepparkakor! Så nu har vi väl så det räcker ett tag! :) Idag var hon inte lika noga med att kavla. Så nu blev dom lite tjockare än förra gången. Annars har det inte hänt något alls idag!

Snöar gör det.. Hoppas det inte kommer allt för mycket bara..

Shoppat!

Det blev många timmar på Överby idag. Men nu är faktiskt nästan alla presenter, grejer till Edvins kalas och julklappar färdiga! Vi lyckades smuggla med Englas julklappar utan att hon märkte nått också! :)

Vi hann både med lunch på McDonalds och en fika, med Emma, Nina och Miri som också var på Överby idag.

Måste säga att barnen varit riktigt duktiga idag. Inte någon protest från någon av dom!

Sovmorgon

Idag tog båda barnen sovmorgon. Självklart vaknade jag tidigt och kunde inte somna om! Typiskt..

Nu har jag precis gått igenom alla adventsgrejer och kollat så det funkar.

När vi är färdiga ska vi åka till överby för att handla mat, presenter till "snart ettåringen" och lite julklappar med mera!

Sölpelle!


Så här ser det ut när Eddie äter nu för tiden... Han VÄGRAR att bli matad!! Ibland kan man lura i honom någon sked när han inte tänker på det..


Snö...


Idag har vi vart ute i snön en stund. Eddie var väl inte sådär jätteimponerad.. Men han satt tyst och snällt i pulkan iallafall.

Jag och Engla gjorde var sin snölykta.

En snögubbe blev det också. Inte den snyggaste men.. ;)


Ugnsgrillad kyckling med parmesanostpotatispuré

4 portioner

1 färsk kyckling
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
timjan
1,5 dl vitt vin

Potatispuré
ca 1 kg potatis
ca 3 dl mjölk
½ dl olivolja
1,5 dl riven parmesanost
salt och peppar


¤ Sätt ugnen på 175 grader.
¤ Krydda kycklingen med olivolja, salt, peppar och timjan. Lägg i ugnsfast form och häll vinet runt om. Ställ in i ugnen i ca 1,5 timme.

¤ Koka potatis i saltat vatten.
¤ Mosa potatisen.
¤ Värm mjölken och blanda med potatisen.
¤ Vänd ner olivolja och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.


Pepparkakor


Det här har vi sysslat med idag. Engla tyckte det var roligast att kavla och hennes blev så tunna och "kletiga" efter allt kavlande att dom var väldigt svåra att få loss från bordet. Men kul tyckte hon det var!


Inte så smart


Att ge leksakskatalogen till Engla var ju inte mitt smartaste drag...


Fel skor

Idag har det varit en riktigt seg dag! Har inte gjort så mycket alls förutom att köra Engla till förskolan känns det som.. Daniel har vart iväg med jobbet sen tidigt igår morse för att hämta en maskin och kommer hem om några timmar. Då blir nog barnen glada! (och mamman)

Igår var det pysselkväll och denna gången var vi hemma hos mamma. Var trevligt som vanligt! Björn var hemma hos barnen så länge och det hade gått bra. Förutom att han inte fick igång micron när han skulle göra välling! ;) Men efter lite telefonsupport gick det bra!

När jag hämtade Engla idag fick jag se att hennes skor som jag trodde hon åkte hem i igår stog i hallen!? När jag kom hem fick jag se att det var ett par liknande skor men tre storlekar förstora som vi hade fått med oss hem.. Måste vart väldigt snurrig igår som inte märkte det...! Det var ingen som saknat några skor och det stog inget namn i dom. Så dom får följa med tillbaka på måndag.

Tävlar om ett presentkort hos Litencorrelin.se


"Jag tävlingar in hos Sara-en shopaholic, om ett presentkort hos Litencorrelin.se. Tävla HÄR du med."


Kaffebesök

Idag har vi haft Emma och Miri på besök. Mina barn var ju väldigt sociala mot sin kusin.. Engla somnade på soffan alldeles precis innan dom kom och Eddie somnade när dom vart här i en halvtimme. Men på tisdagar får gärna Engla sova en stund så att hon är pigg och glad på sången sen!

Bakdag

Lovade Engla att vi skulle baka efter dagis, så det har vi gjort idag. Hon har pratat om att hon ska baka gröna muffins ett tag så det gjorde vi. Några rosa blev det också. Mitt i allt ville Eddie sova. Smeten var färdig och vi hade precis lagt ut formarna på plåten. När jag kom ner igen hade Engla hällt smet i hälften av formarna... Var lite utanför på plåten men annars hade hon faktiskt gjort det riktigt bra!

Efter maten kom mamma och Björn hit. Dom hade med sig pepparkaksdeg och var sin liten kavel till barnen. Såklart skulle Engla baka direkt!! Så hon och Björn fick göra en plåt för att få henne nöjd.

Nu sover barnen så sött efter all fika och lek! Eddie nöjer sig inte alls med sina rån längre.. Han förstår mycket väl att vi äter något annat som är mycket godare..! Så om han inte får smaka lite blir det väldiga protester!


Pepparkaksbakning


Englas mini cupcakes

ca 20 stycken

2 ägg
2 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
2 dl mjöl
1 dl vaniljyoghurt

Frosting
100 g mjukt smör
4 dl florsocker
2 tsk grädde
Lite citronsaft
karamellfärg
strössel, ätbara pärlor

¤ Sätt ugnen på 175 grader.
¤ Vispa ägg och socker poröst.
¤ Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en separat bunke. Rör i det i smeten.
¤ Blanda i yoghurten.
¤ Fördela smeten i små muffinsformar och grädda i smeten i ca 8 minuter.

Frosting
¤ Vispa smöret riktigt mjuk.
¤ Häll i florsockret och vispa en stund till på låg fart.
¤ Tillsätt grädden och vispa en stund till.
¤ Färga krämen med karamellfärg och spritsa eller bred på muffinsen när dom svalnat.
¤ Dekorera med strössel och pärlor.



Tävlar om ett barnsmycke


"Jag tävlar inne hos Sara-en tokig två barnsmorsa, om valfritt barnsmycke från Karamell design.
Jag tycker du skall klicka HÄR och vara med."


Fotograf Engla

Engla fick ha min kamera en stund idag. Det tyckte hon var kul och det blev väldigt många bilder.

Här är några av bilderna..




Blivande fotograf??


Eftermiddag hos mamma

Nu är vi hemma efter att ha spenderat hela eftermiddagen hemma hos mamma. Min mormor och en bekant till dom med sina två barnbarn på ett och två år var där också, så det har varit full rulle hela eftermiddagen!

Men barnen lekte väldigt bra och var så duktiga. Men väldigt trötta var dom på slutet!

Nu sover båda barnen så skönt och vi har precis ätit hemmagjord pizza.

Smörgåstårta

I eftermiddag har vi varit hemma hos familjen Guhrén/Nilsson och firat Gurra som fyller år på måndag. Smörgåstårta och kaka blev det. Barnen lekte och hade kul!

Nu är barnen i säng. Dom var faktiskt vakna en hel halvtimme längre idag. Men sedan var det nog för Engla och hon ville upp och sova!

Nu blir det ett glas vin framför idol. :)

Jag var nog väldigt trött imorse....


Det värsta är att jag inte märkte det på ett par timmar! Tur att jag inte hann åka någonstans!


Kvällströtta Engla...

Engla har vaknat alldeles för tidigt i ett par veckor nu!! (Runt 5). Idag tänkte vi prova att hon skulle få vara vaken lite längre. I eftermiddags frågade jag henne om hon ville vara uppe en stund och mysa efter att Eddie lagt sig, men det ville hon inte alls! Hon skulle också sova då! Efter ett tag sa hon att hon skulle vara vaken, men då skulle Eddie också vara med. (Brukar inte storasyskon vara noga med att dom ska få vara uppe lite längre än dom små??)

Efter halv sju skulle hon absolut ha välling och sedan sov hon i soffan innan sju. Så gick det med det...


Barnarbete?


Konstnärer


Lovade Engla att vi skulle måla med vattenfärg idag.

Edvin såg vad Engla gjorde och ville göra likadant. Han fick ett papper och två pennor. Så nu har han ritat sin första teckning. Det blev några streck men efter ca 30 seckunder hade han tröttnat och ville ner och busa igen.

En koncentrerad Engla och en lite mer okoncentrerad Edvin.

Mycket bättre att springa runt och "riva" huset!


Babysång

Efter vi lämnat av Engla åkte jag och Eddie vidare till mamma för att sedan gå till babysången. Eddie börjar nog bli lite stor för den där sången nu, för han kan ju absolut inte tänka sig att sitta still där.. Men spela instrument är ju kul iallafall!

Efter sången gick vi hem till mamma igen och jag blev bjuden på lunch. Eddie somnade i vagnen så jag lämnade kvar han där medans jag hämtade Engla. Hon var väl inte så noga med att åka hem, men när jag sa att vi skulle åka hem till mormor sprang hon nästan ut!

Hos mormor blev det fika och lek innan vi körde henne till jobbet. Engla var vaken tidigt imorse så hon somnade i bilen hem och Eddie somnade precis. Engla får jag väl väcka snart så att hon somnar ikväll.

Snöar gör det idag också... Men det är är inte så mycket och så blåser gör det ju inte heller.. Men nu får det allt räcka. Vill inte ha en repris på förra året!!

Pris för bäst klädda???


Så här snygg var Engla igår när hon lekte att hon var ute och cyklade.. Tröjan är ut och in också..

Några minuter senare såg hon ut så här. Men sova vid 16:30 fick hon inte! Men efter lite muta med yoghurt och musli så var hon på bra humör ändå.


Skitväder!

Ush vilket väder! Men Engla är ju nöjd över snön iallafall...

Efter vi lämnat dom stora barnen idag åkte jag och Linda till Överby. Var väldigt halt och det var några avåkningar.. Vi åt frukost på Coop restaurangen och efter det gick jag och handlade mat och Linda gjorde lite andra ärenden.

När vi kom hem från förskolan nu hade vi ingen ström.. Antagligen en massa snö på ledningarna. Sånna gånger som det inte är bra att bo på landet! Men det var inte så långvarigt för nu är strömmen här igen! :)

Höstlovet slut

Igår var det fullt upp! Efter lunch åkte vi hem till mamma och Björn och hälsade på en stund och Elisabeth och Affe var där också. Vi fikade goda bullar och sen skulle Engla som vanligt gå ner och se på "mamma". Sedan blev det lite lek och pyssel innan vi åkte hem till pappa och Nina för att äta middag. Båda barnen somnade i bilen och vi väckte dom innan vi skulle äta. Det skulle vi inte gjort för dom blev lika griniga båda två. Speciellt Engla!! Men efter en stund gick det över iallafall...

Nu är Engla på förskolan och hon var så glad över att få åka dit. Igår förmiddag skulle hon nämligen varken åka till mormor och Björn eller morfar och Nina. Hon skulle till dagis! När inte det gick ville hon dit inatt istället, men fick förklarat att det var stängt då. Så hon var mer än nöjd i morse när vi skulle dit. Fick till och med på henne ett par svarta byxor och svarta skor utan problem...!

Morgonbus

Engla underhöll sin bror imorse medans två trötta föräldrar låg och drog sig i sängen. Kul hade dom och Engla var väl inte så jätteförtjust över att jag kom in och störde i leken...


Alla Eddies leksaker i sängen och Englas täcke bredvid.


Vart fick Eddie plats tro??


Lördag

Idag har det inte hänt så mycket alls. Daniel har jobbat i några timmar och jag har städat med "hjälp" av barnen.

Nu kan Eddie ställa sig upp utan att hålla i något. Duktig kille! :)

Full fart!

Engla ligger i sängen och somnar nog snart. Eddie somnade i mitt knä för en stund sen. Så mysigt. Inte ofta det händer så han måste vart trött. Inte så konstigt eftersom det är full fart på honom hela dagarna. Går, springer, och kryper runt som en "galning"! Kommit på hur man öppnar dom flesta skåp och lådor har han gjort idag. Förut fick han bland annat upp skafferiet och här om dagen satt han och åt muffinsrester från soporna.. Det ända vi har haft spärr på förut är två lådor där vi har knivar och potatisskalare med mera. Har inte behövt så mycket mer till Engla. Men nu känns det som vi får skaffa det till dom flesta lådorna.

Nu blir det snart TV-kväll med chips och ostbågar (någon öl kanske slinker ner också)! Som vanligt sover väl jag i soffan en bra stund innan utröstningen på Idol...

Lek hos Anton

Nu är vi hemma efter lek och fika hemma hos Anton. Jättegott hembakat bröd blev vi bjudna på och barnen lekte bra.

Innan vi åkte dit stannade vi på affären för att köpa fredagsmys. När vi gick ut träffade vi morfar Björn och Engla blev så glad! :)

Nu händer det nog inte så mycket mer idag förutom matlagning och fredagsmys!

En liten & en stor


Idag har Edvin Englas gamla t-shirt på sig...


På den här bilden är Engla över två år och Eddie är inte ens ett år nu! Dröjer nog inte allt för länge innan han växer om syrran om det ska fortsätta så här!


"Mätta i magen"

Nu är vi hemma från mormor/gammelmormor. Vi har inte gjort så mycket mer än att äta känns det som. Blåbär, hallon, kakor, rån, glass, tablettask och banan har vi tryckt i oss! Blir nog en sen middag idag! ;)

Engla fick en present av gammelmormor. Det var ringar med bland annat nyckelpigor och blommor på. Dom tyckte hon var fina. Eddie hade fullt upp med att pilla på alla roliga prydnadsgrejer som står över allt. Bara idag har han nog varit på grejerna mer än vad Engla någonsin varit. Hon lät nästan alltid prydnadsgrejer vara! Men inte Eddie inte!

Eddie somnade i bilen hem och vaknade knappt när jag bar in honom till sängen. Då är man trött! Han vägrade att somna i förmiddags och blev panikslagen så fort vi gick upp för trappan. Så det var inte så konstigt..


Gott med blåbär och hallon.


Edvins favoritleksak


En traktor som tappat överdelen.


"Sovmorgon"

Idag vaknade båda barnen vid sju. Blev ju nästan lite sovmorgon! hehe! Annars brukar dom turas hom att vakna vid 5:30 - 6 och den andra runt sju. Kan ju alltid hoppas på att det håller i sig..

"Storm" idag också. Men inget regn iallafall. Roligt höstlovsväder..

Idag efter lunch ska vi åka hem till min mormor. Hoppas Engla har tänkt att vara på lite bättre humör än förra gången. Då var hon riktigt grinig!

Scones på filmjölk

4 personer

3 dl filmjölk
75 g smör
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

¤ Sätt ugnen på 250 grader.
¤ Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
¤ Dela smöret och blanda ner med mjölet. Finfördela till en grynig massa.
¤ Blanda i filmjölken och rör ihop till en deg.
¤ Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor. Skär ett "kryss" i varje och "nagga" dom med gaffel.
¤ Ställ in i ugnen. I receptet står det 10 minuter, men mina var helt degiga då. Så dom fick vara inne en stund till.



Jag hade linfrön på mina och Daniel fick riven ost.


10 barn???

Nu har Linda med barn varit här, men det lät som det var 10 barn! Dom har röstresurser!! Det blev en massa lek och fika. Men mot slutet var väl Engla och Alicia mest sura på varandra (mest Engla).

                                                                       Dagens fika


Nu har vi precis varit och handlat. Engla tyckte att hon skulle ha fredagsmys.. Men hon fick nöja sig med äpple idag. Inte lätt att hålla ordning på dagarna.

Skitväder!

Ush vilket skitväder vi vaknade till idag (och somnade till igår)! Regnigt och blåsigt! Idag blir vi nog bara hemma, men om en stund kommer Linda hit med barnen så dom får leka av sig lite nu när dom inte är på förskolan under höstlovet..


Alicia och Engla i våras.


Tandläkarbesök........

Idag har vi varit hemma hos mamma hela förmiddagen. Vi kollade på film på mig när jag var liten. Det tycker Engla är spännande och det var hon själv som sa att hon ville se på "mamma"! Vi fikade Englas muffins och så åt vi lunch där också.

Efter lunch hade Engla tid hos tandläkaren, så Eddie stannade kvar hemma hos mormor under tiden. Det där tandläkarbesöket gick väl inget vidare... Engla VÄGRADE GAPA och sitta i stolen. För säkerhetsskull föll hon båda händerna för munnen också! Men det är väl inte så konstigt när man är tre år och kommer in i ett tråkigt rum med en stor läskig stol man ska lägga sig i och en helt främmande tant som man ska visa tänderna för.. Vi skulle få en ny tid om några månader. Då får vi väl hoppas att hon tänkt gapa iallafall..

När vi åkte hem stensomnade Engla i bilen, så det var väl också en av anledningarna.. Skönt att hon sover en stund så att hon orkar med sången i eftermiddag!


En liten bestämd tjej som inte gillar tandläkaren!


Fika och lek

Nu är vi hemma efter fika och lek hemma hos Linda, Alicia och Tilda. En väldigt god kaka blev vi bjudna på! Falsk potatiskaka tror jag den hette? Tjejerna hoppade väl mest i soffan.. Men han även med att rita, bygga med lego och björnen sover & gubben i lådan. Eddie ville såklart inte sova där borta. Så nu hoppas jag på att han sover några timmar!

Daniel jobbar till åtta ikväll. Så jag hoppas på två glada och snälla barn i eftermiddag/kväll..!

  • Till bloggens startsida
  • Jag heter Emelie och är 23 år. Jag bor i ett rött hus ute på landet i Grästorp ( två mil utanför Trollhättan där jag är uppvuxen) med sambo och våra två barn Engla och Edvin.
    I bloggen får ni läsa om våran vardag där det sällan är lugn och ro med två små "busar"! :-) Jag älskar att laga mat och prova nya recept som jag brukar lägga ut på bloggen. Så titta in efter något smarrigt *mums*


    bloglovin

    RSS 2.0