Engla duktig på tecken!

När jag hämtade Engla på dagis idag skulle hon inte alls med mig hem. Hon försökte bara "slå bort" mig. Tillslut fick jag bära ut henne till hallen medans hon gjorde allt för att komma loss. Men till slut fick jag med henne ut. Det är ju bra att hon trivs där iallafall!

På dagis använder dom tydligen ganska mycket teckenspråk. För tex färger. Engla är tydligen väldigt duktig på det, så jag får väl lära mig lite tecken.

Nu sover Engla och mamma och Björn har precis varit här och druckigt kaffe och tittat hur det blev med grejerna som jag fick av dom igår.

När Engla har vaknat tänkte jag att vi ska åka och köpa lite blommor. Har några hemma som ser väldigt tråkiga ut nu.

Dagen

Jag hittade en massa grejer hemma hos mamma förut. Bland annat en hylla till köket och snygga muggar som passar till köket.

Efter att vi gått igenom alla skåpen gick vi till lekparken. Engla har börjat hoppa när hon är glad, så när vi sa att vi skulle till lekparken började hon hoppa dit!

Jag blev bjuden på lunch där också. En god soppa som Björn hade gjort.

När vi kom hem somnade Engla. Så jag passade på att städa som vanligt. Kan verkligen inte låta bli när jag är hemma. Inte för att det är så kul, men det är skönt när man har gjort det.

När Daniel kom hem satte jag honom på att sätta upp skåpet i köket innan han åkte till träningen. Så nu har jag lite att pyssla med när Engla går och lägger sig. Vi sitter och kollar på Playhouse Disney nu som vanligt efter badet. Jättekul...

v.34 (33+5)

Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.Frukost hos mamma & Björn

Idag är Engla ledig från dagis. Så vi ska snart åka hem till mamma och Björn och äta frukost. Det är alltid mycket godare med frukost borta. Jag ska kolla på saker hemma hos dom som dom inte använder och se om jag hittar något jag vill ha. Det gör jag säkert! :)

Engla kom in till oss inatt som vanligt. Jag tröttnade på att hon skulle ta mitt täcke och sparkas hela tiden, så halva natten har jag sovit på soffan. Men det gick bra det också. Vid 7.15 hörde jag Engla sitta och skratta helt för sig själv i våran säng. Drömt något väldigt roligt?

Lasagne

Nu har jag och Engla precis ätit mat. Lasagne blev det idag. Engla äter väldigt bra just nu. Tror nästan att hon åt mer än mig idag! Nu sitter vi och kollar på "Musses klubbhus" och väntar på att Daniel ska komma hem. Men det gör han väl snart.

Englas rivmärke


Engla haft otur på dagis!

Nu är Engla hemma från dagis igen och ligger och sover middag. När jag kom dit satt alla barnen på golvet som små änglar och åt på varsin stor glass strut. En av barnen fyllde år idag och hade med sig glass. Engla hade inte för bråttom med sin glass, så jag fick sitta och vänta på henne i en kvart!

I skogen hade Engla rivit sig på en pinne. Så nu har hon ett stort rivmärke på hela kinden. Det var tur att det inte var i ögat iallafall! Hon hade även klämt fingrarna i en dörr, så hon har haft otur idag.

När vi åkte hem somnade hon som hon brukar göra på måndagar när dom vart i skogen. Inte en ända reaktion när jag krånglade av henne kläderna och bar upp henne till sängen.

Blogg igen!

Nu har jag skaffat en blogg igen. Får se hur länge jag håller på denna gången. Men nu har jag ju lite mer tid när jag går hemma!

Efter att jag lämnat Engla på dagis idag följde Linda och Gurra med hem och betalade räkningar. Ska snart åka och hämta Engla igen. Hon är nog trött nu, för dom skulle till skogen idag!

Välkommen till min nya blogg!


  • Till bloggens startsida
  • Jag heter Emelie och är 23 år. Jag bor i ett rött hus ute på landet i Grästorp ( två mil utanför Trollhättan där jag är uppvuxen) med sambo och våra två barn Engla och Edvin.
    I bloggen får ni läsa om våran vardag där det sällan är lugn och ro med två små "busar"! :-) Jag älskar att laga mat och prova nya recept som jag brukar lägga ut på bloggen. Så titta in efter något smarrigt *mums*


    bloglovin

    RSS 2.0