Kryddiga köttfärsbiffar
4 portioner
14 potatisar
olivolja
salt och peppar
2 paprikor
500 g köttfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 dl ajvar relish
1½ dl vatten
¤ Sätt ugnen på 225 grader.
¤ Skala och skär potatisen i bitar. Lägg på en en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra och sätt in i ugnen i 25 minuter.
¤ Kärna ur och dela paprikorna i bitar. Blanda med potatisen när det är 10 minuter kvar.
¤ Blanda köttfärsen med 1 tsk salt, 1 krm svarpeppar, ägget och grädde.
¤ Forma färsen till biffar och stek i ca 2 minuter på varje sida.
¤ Blanda ajvar relish med vattnet och häll ner i pannan. Låt puttra i ca 5 minuter.
14 potatisar
olivolja
salt och peppar
2 paprikor
500 g köttfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 dl ajvar relish
1½ dl vatten
¤ Sätt ugnen på 225 grader.
¤ Skala och skär potatisen i bitar. Lägg på en en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra och sätt in i ugnen i 25 minuter.
¤ Kärna ur och dela paprikorna i bitar. Blanda med potatisen när det är 10 minuter kvar.
¤ Blanda köttfärsen med 1 tsk salt, 1 krm svarpeppar, ägget och grädde.
¤ Forma färsen till biffar och stek i ca 2 minuter på varje sida.
¤ Blanda ajvar relish med vattnet och häll ner i pannan. Låt puttra i ca 5 minuter.
Kommentarer
Trackback