Citronkyckling
4 portioner
500 g kycklingfilé
smör till stekning
250 g grön sparris
2½ dl kokspad
1½ msk kycklingfond
1½ tsk citronsaft
2 dl matgrädde
2 msk vetemjöl
salt & vitpeppar
¤ Skär kycklingen i små bitar. Stek i smör.
¤ Dela på sparrisen och koka i 5 minuter.
¤ Häll kokspadet i en kastrull, tillsätt fonden och koka upp.
¤ Häll ner citronsaft och grädde blandat med mjölet. Blanda i kycklingen och sjud i fem minuter.
¤ Rör ner sparrisen och låt allt bli hett. Smaka av med salt och peppar.
500 g kycklingfilé
smör till stekning
250 g grön sparris
2½ dl kokspad
1½ msk kycklingfond
1½ tsk citronsaft
2 dl matgrädde
2 msk vetemjöl
salt & vitpeppar
¤ Skär kycklingen i små bitar. Stek i smör.
¤ Dela på sparrisen och koka i 5 minuter.
¤ Häll kokspadet i en kastrull, tillsätt fonden och koka upp.
¤ Häll ner citronsaft och grädde blandat med mjölet. Blanda i kycklingen och sjud i fem minuter.
¤ Rör ner sparrisen och låt allt bli hett. Smaka av med salt och peppar.
Serverade med potatis, kokta morötter och sallad.
Både Engla och Eddie tyckte det var gott och mumsade och åt! :)
Måste ta kort på Englas tallrik också tycker hon!
Kommentarer
Postat av: maria
det lät gott, får ta och laga de någon dag :)
Trackback