Spenatsoppa
500 g hackad fryst spenat
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot
ägg
¤ Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull.
¤ Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
¤ Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
¤ Rör i grädden i soppan.
¤ Smaka av med salt, peppar och riven muskot.
Kommentarer
Postat av: Hannele - Mamma till Kevin & Gravid igen
Svar:
receptet till vätskeersättningen
1 L vatten
6 tsk socker
½ tsk salt
Och allt det dära ska du hälla i det koka vattnet och när allt är klart så ska du låta allt kylas ner så att det blir rumstempratur :)
Detta recept fick vi från sjukvårdsupplysningen.
Trackback