Pasta med kyckling och citronsås
4 portioner
500 g kyckling, delad i mindre bitar
olja eller smör till stekning
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor, hackade
1 gul lök, hackad
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 dl créme fraiche
rivet skal av en citron eller några skvättar citronsaft
1 kruka basilika
¤ Bryn kycklingen. Salta och peppra och ställ åt sidan.
¤ Fräs löken i en kastrul eller djup stekpanna utan att det får färg.
¤ Tillsätt vin, vatten och buljong. Sjud tills ungefär hälften återstår.
¤ Rör ner créme fraiche, citron och basilika. Mixa med stavmixer.
¤ Sjud kycklingen i såsen i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
¤ Servera med pasta
500 g kyckling, delad i mindre bitar
olja eller smör till stekning
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor, hackade
1 gul lök, hackad
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 dl créme fraiche
rivet skal av en citron eller några skvättar citronsaft
1 kruka basilika
¤ Bryn kycklingen. Salta och peppra och ställ åt sidan.
¤ Fräs löken i en kastrul eller djup stekpanna utan att det får färg.
¤ Tillsätt vin, vatten och buljong. Sjud tills ungefär hälften återstår.
¤ Rör ner créme fraiche, citron och basilika. Mixa med stavmixer.
¤ Sjud kycklingen i såsen i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
¤ Servera med pasta
Kommentarer
Trackback