Scones på filmjölk
4 personer
3 dl filmjölk
75 g smör
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
¤ Sätt ugnen på 250 grader.
¤ Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
¤ Dela smöret och blanda ner med mjölet. Finfördela till en grynig massa.
¤ Blanda i filmjölken och rör ihop till en deg.
¤ Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor. Skär ett "kryss" i varje och "nagga" dom med gaffel.
¤ Ställ in i ugnen. I receptet står det 10 minuter, men mina var helt degiga då. Så dom fick vara inne en stund till.
3 dl filmjölk
75 g smör
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
¤ Sätt ugnen på 250 grader.
¤ Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
¤ Dela smöret och blanda ner med mjölet. Finfördela till en grynig massa.
¤ Blanda i filmjölken och rör ihop till en deg.
¤ Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor. Skär ett "kryss" i varje och "nagga" dom med gaffel.
¤ Ställ in i ugnen. I receptet står det 10 minuter, men mina var helt degiga då. Så dom fick vara inne en stund till.
Jag hade linfrön på mina och Daniel fick riven ost.
Kommentarer
Postat av: sara - tävlingar, rabatter och en massa tvångstankar
Mmm vad gott.
Nu finns en första bild i bloggen.
Trackback