Kyckling med persilje- och vitlökssky
4 portioner
4 kycklingfileér
1 lök
olja
2½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl persilja
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
2 morötter
200 g ärtor
¤ Dela löken i mindre bitar, skala vitlöken och skär morötterna i små tärningar.
¤ Bryn kycklingen i en stekpanna. Salta och peppra.
¤ Lägg över i en gryta tillsammans med vatten, lök och buljong. Koka i 15 minuter.
¤ Ta ur kycklingen. Mixa skyn med persilja och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
¤ Lägg tillbaka kycklingen och skyn i grytan och tillsätt morötter och ärtor. Koka tills morötterna har lagom tuggmotstånd.
¤ Servera med potatis.
4 kycklingfileér
1 lök
olja
2½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl persilja
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
2 morötter
200 g ärtor
¤ Dela löken i mindre bitar, skala vitlöken och skär morötterna i små tärningar.
¤ Bryn kycklingen i en stekpanna. Salta och peppra.
¤ Lägg över i en gryta tillsammans med vatten, lök och buljong. Koka i 15 minuter.
¤ Ta ur kycklingen. Mixa skyn med persilja och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
¤ Lägg tillbaka kycklingen och skyn i grytan och tillsätt morötter och ärtor. Koka tills morötterna har lagom tuggmotstånd.
¤ Servera med potatis.
Kommentarer
Trackback