Mörkt bröd
2 limpor
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
4 dl blandade frön (jag brukar använda linfrö och solrosfrön)
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
0,5 dl mörk sirap
1 l filmjölk
¤ Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, frön, bikarbonat och salt i en bunke.
¤ Häll i olivolja, sirap och filmjölk. Rör om till en jämn smet.
¤ Häll smeten i smorda avlånga formar.
¤ Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i 100 minuter.
¤ Låt bröden svalna nåra minuter i formarna. Stjälp sedan upp och svalna ytterliggare under bakhandduk.
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
4 dl blandade frön (jag brukar använda linfrö och solrosfrön)
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
0,5 dl mörk sirap
1 l filmjölk
¤ Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, frön, bikarbonat och salt i en bunke.
¤ Häll i olivolja, sirap och filmjölk. Rör om till en jämn smet.
¤ Häll smeten i smorda avlånga formar.
¤ Grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i 100 minuter.
¤ Låt bröden svalna nåra minuter i formarna. Stjälp sedan upp och svalna ytterliggare under bakhandduk.
Kommentarer
Postat av: Birgitta Wetterbro
Vad duktig du är, och det var ju så gott det brödet. Kram!!!
Postat av: maria
mm.. ska jag testa att baka !
Postat av: Fröken Viktig
Låter gott. Det receptet tar jag med mig :)
Postat av: Hannele - Mamma till Kevin & Gravid igen ♥
Vad gott det ser ut ^^,
Trackback