Örtkryddad potatislåda
1 kg skivad potatis
250 g strimlad kassler
50 g soltorkade tomater i olja
timjan
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
3 dl mellangrädde
¤ Sätt ugnen på 225 grader.
¤ Varva potatis, kassler, tomater och timjan i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar mellan varven. Avsluta med potatis överst.
¤ Pressa vitlöken och blanda med grädden. Krydda med lite salt och peppar.
¤ Häll grädden över gratengen och grädda i ca en timme. Lägg över folie om den börjar bli bränd.
¤ Servera med en sallad.
250 g strimlad kassler
50 g soltorkade tomater i olja
timjan
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor
3 dl mellangrädde
¤ Sätt ugnen på 225 grader.
¤ Varva potatis, kassler, tomater och timjan i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar mellan varven. Avsluta med potatis överst.
¤ Pressa vitlöken och blanda med grädden. Krydda med lite salt och peppar.
¤ Häll grädden över gratengen och grädda i ca en timme. Lägg över folie om den börjar bli bränd.
¤ Servera med en sallad.
Kommentarer
Trackback