Kycklingfilé med honung och limesås
4 portioner
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
4 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 st hönsbuljong
3 msk flytande honung
1 msk kinesisk soja
1 st limefrukt
salt & peppar
Tillagning:
¤ Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn i stekpanna i ca 5 minuter på varje sida.
¤ Blanda ihop resten av ingredienserna i en kastrull och värm upp, spara limen till senare.
¤ Limen pressas över kycklingen i stekpannan innan man häller över resten av såsen. Låt stå och puttra på svag värme under lock i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
¤ Servera med ris
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer
4 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 st hönsbuljong
3 msk flytande honung
1 msk kinesisk soja
1 st limefrukt
salt & peppar
Tillagning:
¤ Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn i stekpanna i ca 5 minuter på varje sida.
¤ Blanda ihop resten av ingredienserna i en kastrull och värm upp, spara limen till senare.
¤ Limen pressas över kycklingen i stekpannan innan man häller över resten av såsen. Låt stå och puttra på svag värme under lock i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
¤ Servera med ris
Kommentarer
Trackback