Ugnsomelett med rostad lök och bacon
4 perspner
4 rödlökar
1 paket tärnat bacon
1 msk olivolja
8 ägg
4 msk mjölk
100 g riven ost
3 msk hackad persilja
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
salt, peppar
¤ Sätt ugnen på 225 grader.
¤ Skär rödlök i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Blanda med olivolja. Blanda i hälften av baconet.
¤ Ställ in i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden.
¤ Vispa ihop ägg, mjölk, ost, persilja, salt och peppar. Häll blandningen i formen. Fördela över resten av baconet.
¤ Fortsätt tillaga i ungen i 10-20 minuter, tills omeletten har stannat.
¤ Servera med créme fraiche blandat med dijonsenap.
4 rödlökar
1 paket tärnat bacon
1 msk olivolja
8 ägg
4 msk mjölk
100 g riven ost
3 msk hackad persilja
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
salt, peppar
¤ Sätt ugnen på 225 grader.
¤ Skär rödlök i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Blanda med olivolja. Blanda i hälften av baconet.
¤ Ställ in i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden.
¤ Vispa ihop ägg, mjölk, ost, persilja, salt och peppar. Häll blandningen i formen. Fördela över resten av baconet.
¤ Fortsätt tillaga i ungen i 10-20 minuter, tills omeletten har stannat.
¤ Servera med créme fraiche blandat med dijonsenap.
Kommentarer
Postat av: dorion
har jag aldrig gjort, borde prova det till middag någon gång tror jag! påminner om äggstanning...
Trackback