Stekt ris, räkor & Kyckling
2½ dl ris
½ kg räkor med skal
½ grillad kyckling
1 gul lök
2 morötter
smör eller margarin
2 dl gröna ärter
1-2 msk fisksås av thailändsk typ
2 ägg
salt
¤ Koka riset och låt det svalna.
¤ Skala räkorna. Rensa kycklingen och skär den i tärningar.
¤ Hacka löken och skär morötterna i små tärningar. Fräs i smör eller margarin i en stor stekpanna. Morötterna ska bli lite mjuka.
¤ Tillsätt ris, räkor, kyckling, ärter och fisksås. Stek allt i någon minut.
¤ Vispa äggen och tillsätt samtidigt som du rör om i stekpannan.
½ kg räkor med skal
½ grillad kyckling
1 gul lök
2 morötter
smör eller margarin
2 dl gröna ärter
1-2 msk fisksås av thailändsk typ
2 ägg
salt
¤ Koka riset och låt det svalna.
¤ Skala räkorna. Rensa kycklingen och skär den i tärningar.
¤ Hacka löken och skär morötterna i små tärningar. Fräs i smör eller margarin i en stor stekpanna. Morötterna ska bli lite mjuka.
¤ Tillsätt ris, räkor, kyckling, ärter och fisksås. Stek allt i någon minut.
¤ Vispa äggen och tillsätt samtidigt som du rör om i stekpannan.
Kommentarer
Trackback