Kycklingspett med sötpotatis
Spett
400 g kycklingfilé i småbitar
1 msk olja
1 msk soja
1 msk sweet chili-sås
1 tsk salt, 2 krm peppar
Potatis
1 sötpotatis + vanlig potatis (ca 1 kg)
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 krm grovmald peppar
Sås
1 burk crème fraiche, tomat & basilika (Jag hade bara vanlig hemma så jag blandade i lite chilisås och basilika och det blev bra också.)
¤ Skala potatisen och skär i bitar. Koka i 5 minuter.
¤ Trä kycklingen på spett. Blanda olja, soja och sweet chili. Pensla på spetten. Lägg på ett ugnssäkert fat och krydda.
¤ Lägg potatis på ett ugnssäkert fat. Salta och krydda.
¤ Ställ spett och potatis högt upp i ugnen bredvid varandra i 250 grader på grill i ca 15 minuter. Vänd spetten och rör om i potatisen efter halva tiden.
400 g kycklingfilé i småbitar
1 msk olja
1 msk soja
1 msk sweet chili-sås
1 tsk salt, 2 krm peppar
Potatis
1 sötpotatis + vanlig potatis (ca 1 kg)
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 krm grovmald peppar
Sås
1 burk crème fraiche, tomat & basilika (Jag hade bara vanlig hemma så jag blandade i lite chilisås och basilika och det blev bra också.)
¤ Skala potatisen och skär i bitar. Koka i 5 minuter.
¤ Trä kycklingen på spett. Blanda olja, soja och sweet chili. Pensla på spetten. Lägg på ett ugnssäkert fat och krydda.
¤ Lägg potatis på ett ugnssäkert fat. Salta och krydda.
¤ Ställ spett och potatis högt upp i ugnen bredvid varandra i 250 grader på grill i ca 15 minuter. Vänd spetten och rör om i potatisen efter halva tiden.
Kommentarer
Postat av: Nina
Mumms va de lät gott, skulle vilja ha din matinspiration ;)
Postat av: Emelie
Det var riktigt gott!
Trackback