Currygryta med äpple
800 - 1000 g kycklingklubba
1 äpple
1 liten squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
margarin eller olja
salt
peppar
2 tsk curry
500 g krossade tomater
1 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
½ dl mango chutney
1 dl matlagningsyoghurt
¤ Dela på lår och ben. Skär äpplet i klyftor och squashen i skivor. Hacka den gula löken. Stek kyckling, äpple, lök och pressad vitlök i margarin eller olja i stekgryta, stek i omgångar. Salta och peppra.
¤ Tillsätt curry som får fräsa med i någon minut. Rör ner krossade tomater, vatten, buljongtärningar, mango chutney och matlagningsyghurt. Låt grytan koka under lock i ca 40 minuter.


1 äpple
1 liten squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
margarin eller olja
salt
peppar
2 tsk curry
500 g krossade tomater
1 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
½ dl mango chutney
1 dl matlagningsyoghurt
¤ Dela på lår och ben. Skär äpplet i klyftor och squashen i skivor. Hacka den gula löken. Stek kyckling, äpple, lök och pressad vitlök i margarin eller olja i stekgryta, stek i omgångar. Salta och peppra.
¤ Tillsätt curry som får fräsa med i någon minut. Rör ner krossade tomater, vatten, buljongtärningar, mango chutney och matlagningsyghurt. Låt grytan koka under lock i ca 40 minuter.


Kommentarer
Trackback