Ugnsgrillad kyckling med parmesanostpotatispuré
4 portioner
1 färsk kyckling
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
timjan
1,5 dl vitt vin
Potatispuré
ca 1 kg potatis
ca 3 dl mjölk
½ dl olivolja
1,5 dl riven parmesanost
salt och peppar
¤ Sätt ugnen på 175 grader.
¤ Krydda kycklingen med olivolja, salt, peppar och timjan. Lägg i ugnsfast form och häll vinet runt om. Ställ in i ugnen i ca 1,5 timme.
¤ Koka potatis i saltat vatten.
¤ Mosa potatisen.
¤ Värm mjölken och blanda med potatisen.
¤ Vänd ner olivolja och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
1 färsk kyckling
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
timjan
1,5 dl vitt vin
Potatispuré
ca 1 kg potatis
ca 3 dl mjölk
½ dl olivolja
1,5 dl riven parmesanost
salt och peppar
¤ Sätt ugnen på 175 grader.
¤ Krydda kycklingen med olivolja, salt, peppar och timjan. Lägg i ugnsfast form och häll vinet runt om. Ställ in i ugnen i ca 1,5 timme.
¤ Koka potatis i saltat vatten.
¤ Mosa potatisen.
¤ Värm mjölken och blanda med potatisen.
¤ Vänd ner olivolja och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback