Helgen

Helgen var bra! Linda kom hit i lördags och vi gjorde iordning oss och drack lite vin! :) Sedan åkte vi till Meza och åt mat. Efter det gick vi hem till Pernilla och drack upp hennes vin ;) innan vi gick vidare till Butlers. Musiken var väl sådär, annars var det en väldigt trevligt kväll!

Igår mådde man väl lite mindre bra.. Men när vi piggnat till en aning åkte vi och hämtade barnen som haft det så bra hos mormor och åkte vidare till fam. Guhrén/Nilsson.

På kvällen var jag på bio, Änglagård 3 med Nina, Emma och Frida. Så det har verkligen varit fullt upp hela helgen!

Barnlediga

I förmiddags lämnade vi barnen hemma hos mamma och Björn. Sedan åkte vi till Vänersborg för att handla och bland annat hämta en byrå.

Ikväll blir det utgång. Jag och Linda ska ut och äta mat och sedan blir det nog en sväng på krogen och Daniel ska ut med sina kompisar. Så barnen ska sova hos mormor inatt och just nu var dom hemma hos gammelmormor och hälsade på.

Just nu gör vi inte så mycket. Känns väldigt konstigt att "bara vara hemma" utan några barn...


Blåsa bort?

Engla verkar vara trött på snön! Nu sitter hon och pratar om att snön tydligen ska blåsa (?) bort så hon kan springa i gräset och leka i sandlådan.. Kan ju inte annat än att hålla med henne..


Det här vore ju inte helt fel...


Syskonkärlek

Det verkar "peppar peppar" som vi andra klarar oss från magsjukan denna gången också! Om ingen mer blir dålig under dagen blir det jobb och förskola imorgon iallafall!

Eddie har blivit en riktig retsticka mot sin syster. Så fort hon tar en leksak rycker han det ur händerna på henne, han puttar på henne, rycker henne i håret och är allmänt "ivägen". Engla är ju väldigt tacksam att reta också.. Det här är väl bara början?


Ibland sitter dom snällt bredvid varandra iallafal...


En nyklippt Engla


Som har varit pigg och precis som vanligt idag. Hon åt lite frukost, har druckigt en massa oboy och har ätit bra till lunch! :) Så nu får vi bara hoppas att ingen annan blir smittad...


Magsjuka igen!

Då var det Englas tur att få magsjuka..... Jag tyckte hon såg lite blek ut i frisörstolen igår och var inte jättenoga med fikat efteråt. Men jag trodde bara hon var trött efter dagis.. När vi kom hem ville hon inte ha middag och var inte så noga med vällingen. Då började man ju ana att något var på gång.. Vid ett vaknade hon och spydde ner hela sängen..

Nu har hon ätit lite frukost och druckigt en massa oboy som hon fått behålla. Pigg och glad är hon också.. Bara hoppas på att vi andra klarar oss denna gången också...

Gubbar

Igår hade vi besök nästan hela dagen. På förmiddagen var mamma och Björn här och sedan på eftermiddagen kom pappa och Nina och bytte av! ;) Engla har blivit väldigt mycket för att måla gubbar nu. Hon har nog ritat av hela släkten denna helgen, och pappa och Nina fick med sig själva hem! :) Hon kom och visade mig en teckning på sig själv, efter ett tag märkte hon att hon glömt ögonen och blev helt förstörd och sprang iväg och målade dit dom!

Idag var mamma med och hämtade barnen på förskolan. Hon ska nog få följa med varje dag, för idag följde dom minnsan med där ifrån utan protester!!! Sedan åkte vi till frisören för att klippa Englas hår. Hon var jätteduktig och satt snällt som ett ljus! (Förut har hon inte alls gillat att klippa sig).


TID

Nu har det inte blivit någon uppdatering på ett tag! Finns varken tid eller så mycket att skriva om på dagarna just nu..

Idag har vi iallafall varit på överby och handlat mat och bytt våran datamus som var trasig för tredje gången eller något.. Vet inte vad vi gör med dom?

Efter det åkte vi hem till fam Guhrén/Nilsson för fika och lek. Nu sover barnen och Daniel är iväg och hjälper en jobbarkompis med något. Så nu är det lugnt och skönt här hemma! :)

Det går fortfarande lika bra på förskolan för Eddie. Engla trivs nog lite väl bra.. Hon blir förbannad varje dag när jag kommer och vill absolut inte med hem! Gäller att hitta på något bra att locka hem henne med varje dag...


Vart tar tiden vägen???


Solstråle

Verkar som vi klarade oss från magsjukan denna gången! Det är tydligen inget som går på förskolan, så vet inte vad han fick det ifrån..

Det fortsätter att gå lika bra på förskolan. Imorse sprang Eddie in och satte sig bredvid några större barn. Jag sa väl "hej då" tre gånger för att få en liten reaktion från honom att jag skulle åka, men han brydde sig inte alls. När jag hämtade barnen hade dom inte så mycket mer att säga än att Edvin vart som en liten solstråle! :)


Han som var nybadad..



Upp och Ner

Har precis rivit "upp och ner" på hela huset för att hitta kameran. Tillslut hittade jag den framför näsan på databordet..

Då var det våran tur.......

Igårkväll/natt vaknade Eddie och Daniel gick upp för att kolla till honom. Då var det spya i hela sängen! En stund efter det spydde han ner hela köket och sig själv... Efter det fick han tillbaka lite färg i ansiktet och somnade efter en stund. Vid fem vaknade han igen. Chansade och gav han lite välling för att försöka få honom att somna om. Han somnade inte, men spydde inte upp vällingen iallafall. Efter det har han varit lika pigg som vanligt, ätit bra och ingen mer spya. Så nu HOPPAS vi bara att vi andra klarar oss...

Dom två sista dagarna har barnen varit på förskolan från 7.30 - 15.30. Det har verkligen gått hur bra som helst! När jag lämnar springer Eddie in och börjar leka och bryr sig inte alls att jag åker där ifrån. Han är på bra humör i stort sett hela tiden, äter som en häst och sover som en stock! Han blir glad när jag kommer, men när han förstår att vi ska åka hem springer han iväg från mig! Engla är inte heller så förtjust när vi ska åka hem. Måste vara väldigt tråkigt här hemma!

Idag har jag och Engla varit ute en stund. Tänkte ta med mig kameran ut och ta lite bilder. Men jag hittar inte kameran.. Förstår inte vart jag lagt den. Tror jag hade den hemma hos mamma i tisdags kväll. Den ligger inte kvar där så jag måste ju tatt med den hem eftersom jag åkte hem direkt där ifrån. I bilen ligger den inte, så den borde ju ligga här inne någonstan.. Men var??

Bra idag med

Då var första jobbdagen avklarat och nu känns det knappt att man vart borta där ifrån i över ett år..

Inskolningen hade gått bra idag själv. Edvin var där själv några timmar och det var inga problem!

Andra dagen

Andra inskolningsdagen gick lika bra som den första! På morgonen var vi ute en stund. Eddie gick runt och undersökte gården så gott det gick på isen och sedan blev det lite pulkaåkning och gungning innan vi gick in. Vid lunch lämnade jag honom en stund och han brydde sig inte om att jag gick där ifrån. Somna utan större problem gjorde han idag också.

Imorgon börjar jag jobba så då ska Daniel vara med. Då skulle han nog bli lämnad själv lite mer.

Resten av veckan ska han vara där med "backup". (Om det inte funkar får dom ringa efter mig) Men jag tror att han klarar det galant!

Första dagen

Nu är vi hemma från första inskolningsdagen som gick hur bra som helst! Edvin började leka så fort vi kom innanför dörren och brydde sig inte om mig.. Inga sura miner någon gång! Han åt en stor portion med mat helt själv och somnade utan problem under vilan. Engla brydde sig inte så mycket att jag var där heller. Hon lekte som vanligt ändå.

Jag kommer nog somna skönt ikväll! Tror nästan att jag blev tröttare än barnen av att vara på förskolan...

Nu är väskan packad...


..för Edvins första dag på förskolan imorgon!


En..


En lugn och snäll unge..


En BUSUNGE!!


"Matkoma"

Idag har vi varit hemma hos pappa och Nina. Vi blev bjudna på lunch och jag har nog haft nån "matkoma" enda sen dess.. Nina byggde tågbana och duplo med barnen. Engla och Nina byggde medans Eddie plockade isär allt igen..

Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Ätit god mat och barnen har ätit fredagsmys och busat på övervåningen. Dom fick var sin cd-spelare i julklapp. Dom var verkligen uppskattade! Dom dansar som galningar där uppe!


Fredagsmys


Två hjälpsamma barn..


..hjälper pappa med att skruva ihop fotöljen som Eddie fick i julklapp. Engla har redan en likadan.

Idag fick jag en välbehövlig sovmorgon och känner mig mycket bättre än igår! Nu kan jag resa mig från soffan utan att huvudet "sprängs" iallafall...

Mamma och Björn har precis varit här och hälsat på. Engla och mormor lekte kurragömma. Men Engla har sånt dåligt tålamod att hon hoppar fram från sitt gömställe långt innan hon blivit hittad. När hon räknar går det väldigt fort!!


Fika och lek

Här händer det inte så jättemycket. Igår åkte vi hem till Anna med barn för fika och lek. Engla ville inte alls hem, men tillslut fick Anna på henne kläderna medans jag gick ut med Eddie till bilen.

På eftermiddagen fick vi bort julen på undervåningen iallafall.. Ska försöka ge mig på övervåningen sen om jag orkar.. Har nog åkt på någon bihåleinflamation eller något... Känns som hela huvudet och ansiktet ska sprängas om jag rör mig för mycket.. Hoppas det går över lika fort som det kom.....!

Shoppat

Efter frukost åkte jag och barnen till Överby och handlade mat. Efter det gick vi in på Lindex en sväng och shoppade lite kläder till barnen. Engla behövde lite nya byxor och Eddie tröjor.

Sedan svängde vi förbi Linda med barn och fikade och barnen fick leka av sig lite.

Nu är allt uppackat och Eddie sover efter många om och men... Nu ska jag försöka samla lite kraft och rensa badrumsskåpet..

Hemma

Nu är vi hemma i Grästorp igen. Igår vid 23 tiden kom vi hem. Resan gick bra denna gången också. Nu har vi packat upp all packning och julklappar som stog i kassar här hemma och i eftermiddag ska vi hem till mamma och Björn och äta middag. Tror den där mormor´n hade lite "barnbarns abstinens" nu...

Några bilder från nyår



  • Till bloggens startsida
  • Jag heter Emelie och är 23 år. Jag bor i ett rött hus ute på landet i Grästorp ( två mil utanför Trollhättan där jag är uppvuxen) med sambo och våra två barn Engla och Edvin.
    I bloggen får ni läsa om våran vardag där det sällan är lugn och ro med två små "busar"! :-) Jag älskar att laga mat och prova nya recept som jag brukar lägga ut på bloggen. Så titta in efter något smarrigt *mums*


    bloglovin

    RSS 2.0