Mys i soffan innan läggdags




Sötnosar!

3½ timme

3½ timme fick jag sova inatt. Edvin vaknade vid tre och var vaken i en och en halv timme. Sedan vaknade båda barnen vid sex igen! Inte så konstigt att Engla vaknade tidigt eftersom att hon somnade på soffan vid 18.30! Nu är Daniel uppe så man ska kanske lägga sig och vila en stund? Eller ta ett bad kanske?

Idag ska vi åka hem till mormor och John och äta middag. Kan tänka mig att dom har förberett för Englas besök hela veckan nu genom att handla en massa frukt och annat gott som dom vet att hon tycker om! Hon kommer antagligen att rulla därifrån!

Inget sovande framför TVn idag!

Klockan är snart ett och jag är forfarande vaken! Nu brukar jag redan ha sovit i många timmar men känner mig inte ens trött. Övertrött kanske?

Kvällen har vart trevlig med god mat och en massa gravid/bebisprat med Emma.

Nu funderar jag på om jag ska lägga mig och sova eller inte? Om jag lägger mig kommer Edvin garanterat att vakna inom en timme. Om jag inte lägger mig kommer han antagligen att sova i flera timmar till..

Lördag

Nu har precis pappa och Nina vart här och hälsat på. Vi har fikat glass och frukt och Engla fick en godispåse. Så hon är mer än nöjd nu! Dom hade med sig några påsar med kläder till barnen från Linda och det tackar vi för! :)




Ikväll ska Daniel ut på krogen och Emma kommer hit och gör mig sällskap! Det blir tacos, chips och Robinsonfinal!

Skrev i ett tidigare inlägg att Daniel blivit av med jobbet. Han hade tur och blev bara arbetslös i tre dagar innan han fick ett nytt jobb! Skönt att det löste sig!

Semla

Igår kom Emma och Pierre hit och fikade. Goda semlor hade dom med sig! Engla hade inte sovit middag och var inte på sitt bästa humör. Tog nog ca 30 minuter innan hon kunde tänka sig att fika. Allt blev fel! Jag drog till exempel ut stolen till henne när hon skulle sätta sig och det var ju katastrof! KAN SJÄLV! Tillslut blev allt rätt och hon fick lite fika i magen och allt var frid och fröjd!

Natten har vart sådär. Edvin har fått för sig att det är väldigt kul att vara vaken ett par timmar på natten innan man somnar om när man har ätit.. Jag satt nere i vardagsrummet med honom vid två tiden och då kommer Engla ner och tror att det är morgon! Tillslut somnade Edvin om i sin säng och Engla somnade mellan mig och Daniel!

Nu ska vi snart väcka Engla så hon kommer upp till dagis och jag och Edvin ska åka och handla efter det!

Kycklingfilé med honung och limesås

4 portioner

Ingredienser:

4 st kycklingfiléer
4 dl crème fraiche
2 dl vatten
1 st hönsbuljong
3 msk flytande honung
1 msk kinesisk soja
1 st limefrukt
salt & peppar


Tillagning:

¤ Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn i stekpanna i ca 5 minuter på varje sida.

¤ Blanda ihop resten av ingredienserna i en kastrull och värm upp, spara limen till senare.

¤ Limen pressas över kycklingen i stekpannan innan man häller över resten av såsen. Låt stå   och puttra på svag värme under lock i ca  20 minuter tills kycklingen är genomkokt.

¤ Servera med ris


Morgonpigg kille idag


Edvin pigg och glad vid 4.30 (om han slipper ligga i sängen)
Mindre pigg och glad mamma...

God morgon!

Fast jag har redan vart vaken i 2½ timme! Edvin tyckte att det var en bra idé att vakna vid 5.30 idag! Han däckar så tidigt på kvällen, så det är ju inte så konstigt! Det gör jag med! Som vanligt somnade jag i sista reklamen på Bygglov så att jag missade hur allt blev!

Nu gick Daniel och Engla precis ut genom dörren och ska åka till dagis. Som vanligt en massa protester när alla kläder ska på!

Ikväll blir det pyssel hemma hos mamma. Vi ska träffas några stycken och pyssla. Har ingen motivation alls för det just nu men det blir nog bra. Får väl rota lite bland mammas pärlor och slänga ihop ett halsband eller nått. Fast båda barnen ska med så då får man väl kanske inte gjort så mycket ändå?

Stroganof à la thai

800g falukorv
2 gula lökar
3 dl grädde
3 msk tomatpuré (hade slut på tomatpuré hemma idag & det gick bra med chilisås också!)
1 msk röd currypaste
½ kruka persilja
smör, salt peppar

¤ Skala och hacka löken. Skär falukorven i strimlor
¤ Stek lök och falukorv i lite smör
¤ Tillsätt grädde, tomatpuré och currypaste. Koka på svag värme i ca 5 minuter.
¤ Strö över finhackad persilja

Servera med ris eller potatis.


Utan plast

Kom på att jag inte har lagt in någon bild på tatueringarna utan plasten!



Solrosen



Barnens namn


Frukost

Idag har hela familjen vart hemma hos mamma och Björn och ätit frukost. Det är alltid mycket godare med frukost borta! Men Engla åt väl inte så mycket till frukost. Jag råkade göra någonting fel med leverpastejen på hennes macka och sedan var det katastrof! Hon är inne i en riktig trotsig period nu! Om man råkar göra något fel eller hon inte får som hon vill kan hon vara arg hur länge som helst!

Annars händer det nog inte så mycket idag. Daniel ska snart iväg på nått möte med jobbet & facket och jag ska ta det så lugnt som möjligt hade jag tänkt! Trött idag!



Kocken

Idag är det Daniel som har "kockat"! Palt och fläsk blev det.


BVC

Idag har Edvin vart på BVC. Nu väger han 6280g och är 59,5cm lång.

Han vill helst bara titta åt höger, så bakhuvudet har blivit lite snett. Så nu ska allt intressant hända på vänster sida och så får vi lägga något bakom ryggen när han sover så att han inte kan rulla över till höger sida igen! För det gör han direkt annars!

Fortfarande lugnt och skönt!

Edvin har vaknat och ätit och somnat om direkt igen, Engla hade somnat i våran säng och Daniel är fortfarande och tränar! Men nu får jag väl gå upp och väcka Engla om hon ska somna ikväll också! :)


Engla matar fåglar på Spikön i somras

Lugnt och skönt!


Båda barnen sover (Engla är tyst på rummet iallafall) och Daniel åkte precis och tränade!



Currykyckling

Idag har vi ätit currykyckling till lunch.

900g kycklingfilé
1 paprika
4 msk curry
1 dl soja
3dl grädde
2 dl creme fraiche

¤ Skär kycklingen och paprikan i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form.
¤ Blanda grädde, creme fraiche, curry, soja och häll det över kycklingen
¤ Sätt in ugnen på 200 grader tills kycklingen är genomstekt.

Servera med ris


Fingerfärg

Idag har jag och Engla målat med fingerfärg!


Så här såg det ut!



Magsjuka

Igårnatt fick jag magsjuka.. Så det blev inte så mycket uppdaterat här igår. Men det verkar som att resten av familjen har klarat sig iallafall! *peppar peppar*

Fick även reda på igår att Daniel inte har nått jobb att gå till på måndag! Konkurs...

Tacopaj

Idag har vi ätit tacopaj till middag.


PAJDEG:
Jag var lat och tog maizenas pajdeg. Det är bara att blanda pulvret med en och en fjärdedels vatten och sedan trycka ut i en form.

FYLLNING:
400G köttfärs
en rödlök
en burk majs
1 påse tacokrydda

Jag stekte löken och köttfärsen och kryddade med tacokryddan och hällde det sedan i formen. Sedan strödde jag över majsen.

ÄGGSTAMNING:
3 ägg
2 dl mjölk

Vispa äggen och mjölken och häll över pajen.

Garnering:
Några ostskivor

In i ugnen i ca 35-40 min!


Nya tatueringarna


Skrev Edvin ovanför Engla. Dålig bild men ska ta en ny imorgon när plasten är av! Nu ser man verkligen hur mycket en tatuering bleks på två år!



Solrosen på vaden blev jag riktigt nöjd med! :)


Så ont tyckte jag inte att det gjorde denna gången heller. Det jobbigaste var att man fick sitta så obekvämt med benet så att det domnade bort!

Med barnen hade det gått bra hemma hos mormor och Björn. Edvin sov mest när Björn var hemma och när mormor kom hem passade båda på att bajsa. Så han hade tur!

Hon vet vad hon vill!

Idag när jag var inne i Englas rum såg jag att hon ändrat om lite. När jag bytte gardinerna flyttade jag plats på kortet som alltid har stått på hennes byrå till fönsterbrädan. Nu stog den på byrån igen och katterna som alltid har stått på fönsterbrädan stog där igen! Hon vet hur hon vill ha det!

Jag trodde att hon flyttat om det igårkväll innan hon somnade. Men nu kollade jag på kortet som jag tog på gardinerna igår. Och redan då hade hon flyttat om och jag märkte det inte ens!



Nu börjar jag bli lite nervös! Om 2½ timme sitter jag hos tatueraren! :) Var två årsen sist och då tyckte jag inte att det gjorde ont alls. Men jag kan kanske ha blivit mindre smärttålig?? Man vet aldrig!

Jag ska skriva in Edvins namn vid Englas och så ska jag göra en solros på vaden. Daniel kommer dit när han är färdig på jobbet och då ska han också tatuera sig!

Barnen ska vara hemma med Björn under tiden! Mamma slutar jobba vid tre och då kommer hon och tar över när Björn åker till jobbet!

 


Englas nya gardiner


Så här blev det! (Hon har även en grön matta, en till grön lampa och en grön förvaringsgroda som inte kom med på bilden.) Så nu går allt i rosa vitt och grönt.

Blev lite tyg över, så jag tänkte att man kanske kunde göra en tavla eller något av några grodor?


Fick hem kort som jag skickat på framkallning idag, så nu är Edvin med på två kort här hemma iallafall! :)


Kommentarer

Är det bara mamma som läser bloggen? Hade vart kul ned lite fler kommentarer! :)

God morgon

Nu sitter jag här med En kopp kaffe och Edvin sitter i sin babysitter och suger på handen. Han smaskar så högt att Daniel var tvungen att komma in till oss i vardagsrummet igår och kolla vad det var för konstigt som lät!

Edvin har sovit mellan nio och kvart i sex inatt. En gång har han vaknat och ätit. Det får väl vara okej för en liten kille på snart två månader!

Engla ligger fortfarande och sover. Hon vill inte sova middag längre så nu brukar hon soma vid sju och vakna mellan åtta och nio på morgonen. Den sista veckan har hon vart duktig och sovit i sin säng hela natten också! Bara kommit in till oss en gång och velat att någon följde med henne in till hennes rum igen!

När vi har lämnat Engla på dagis idag ska vi åka och handla en massa mat! Jag tänkte svänga förbi tygladan också och kika på nya gardiner till Englas rum!

Nu får jag sluta för det är en liten kille som ropar efter mat!


Flera saker samtidigt

Har precis gjort iordning mig och då gäller det att kunna göra flera saker samtidigt!

- Stå på ett ben och gunga Edvin i babysittern med det andra

- Stoppa in nappen i munnen på honom var 10:e sekund

- Hjälpa Engla att borsta tänderna och tvätta händerna (som hon var tvungen att göra precis då fast hon redan gjort det ett par timmar tidigare)

- Svara i telefonen
 
- Och göra iordning mig själv


Shoppat

Barnen har shoppat för sina pengar som dom fick av morfar och Ingegerd!


Engla köpte en ny skärm till lampan i hennes rum och Edvin ett par byxor!


Sommaren med Göran

Igårkväll kollade vi på film, Sommaren med Göran. Jag var vaken HELA filmen! Det är inte vanligt! Edvin var en duktig kille som sov sig igenom hela filmen. Han somnade vid 19.30 igår och har sovit hela natten förutom två mål mat och en bajsblöja!

Nu har vi precis lämnat Engla på dagis och jag sitter här med en kopp kaffe och tar det lite lugnt innan jag ska ta hand om värdens största diskhög!


Edvin sover sig igenom filmen!

Sovit :)

Inatt har Daniel vart uppe med Edvin. Så nu har jag sovit min första natt utan att behöva gå upp på nästan två månader! Engla har vart en duktig tjej och sovit i sin säng dom sista nätterna, så inatt har jag sovit riktigt gott! Men Edvin har sovit riktigt bra dom sista nätterna. Bara vaknat en gång och ätit! :) Hoppas han slutar med det också snart!

Nu är Engla och Daniel nere i källaren och spelar trummor. Hon blev precis jättearg för något och har legat och skrikigt och tyckt synd om sig själv på golvet. Men när vi frågade om hon ville spela trummor så blev det genast väldigt bra! (Skulle behövt ljudisolera den där källaren)

Buzz!

Har alltid tyckt att jag är kass på musik och engelska. Men jag vinner hela tiden på BUZZ - the music quis på ENGELSKA. Så jag är kanske inte så kass ändå???

Skäll...

Nu har jag fått skäll för att jag aldrig uppdaterar. Så jag får väl försöka bli lite bättre på det!

Edvin växer och blir stor. Förra veckan vägde han 5780g och var 58,5 cm lång! Han är en social kille som älskar att prata och skratta. På bvc berömmer dom honom för att han pratar så mycke och gjorde det så tidigt!

Jul och nyår har det hunnit vara också. Dagen inan jul var vi hos pappa och Nina och kollade på uppersittarkvällen som vanligt. På julafton var vi hemma hos oss! Båda barnen fick en massa fina julklappar och Engla var inte alls rädd för tomten som båda fick en kram och puss!

Nyår firade vi hemma hos mamma och Björn. Det var en trevlig kväll. Men natten var inte lika trevlig när båda barnen bestämde sig för att vara vakna hela natten!

Efter nyår var Karin och Pareli här i nästan en vecka!

Igår var pappa och Nina barnvakt en stund på eftermiddagen. När vi kom tillbaka blev vi bjudna på middag! Emma och Pierre dök också upp! Pappas goda biffar blev det! :)

Idag har vi inte gjort så mycket alls. Bara vart hemma! Har försökt pott-träna Engla lite, men det går ju sådär.. Två blöta trosor slutade det med..

Ikväll blir det Daniels goda hemmagjorda hamburgare i pitabröd! Och ett litet glas vin ska jag unna mig! :)


Dagen innan julafton hemma hos pappa och Nina.


Ska försöka att inte vänta lika länge till nästa inlägg!!

  • Till bloggens startsida
  • Jag heter Emelie och är 23 år. Jag bor i ett rött hus ute på landet i Grästorp ( två mil utanför Trollhättan där jag är uppvuxen) med sambo och våra två barn Engla och Edvin.
    I bloggen får ni läsa om våran vardag där det sällan är lugn och ro med två små "busar"! :-) Jag älskar att laga mat och prova nya recept som jag brukar lägga ut på bloggen. Så titta in efter något smarrigt *mums*


    bloglovin

    RSS 2.0