Vänersborg

Idag har vi vart i Vänersborg med Emma och Miri. Först kollade vi i lite affärer och fikade. Shoppade inte så mycket där. Bara nya spislock.

Sedan åkte vi till Erikshjälpen för att kolla på en ny byrå till Engla. Den hon har nu är skenerna sönder på så låderna ramlar ner! Det var så mycket folk där så någon parkering hittade vi inte! Vi såg ingen skylt om att man inte fick parkera på vägen så det gjorde vi. Precis när vi börjat packa upp barnen ur bilen kommer det fram en gubbe och säger att man inte får parkera här. Så då var det bara att börja packa in barnen i bilen igen. Precis när vi börjat åka kommer det en Securitas bil som börjar lappa bilar. TACK gubben!

Vi fick parkerat på Ica en bit bort och inne på Erikshjälpen var det helt "knökat" med folk. Inte så smidigt med barnvagn och en Engla som tröttnat på affärer. Mitt i allt skulle hon kissa också och kö var det till toaletten. Men hon klarade av att håla sig tills det var hennes tur. Duktig tjej!

Det blev två lite mindre byråer än den hon har nu. Får se om jag ställer dom på eller bredvid varandra. Nu var dom träfärgade men jag ska måla dom vita.

Eddie har vart trött och grining hela eftermiddagen nu. Vid halv sex satt han och höll på att somna i Daniels knä. Så det fick bli ett bad för att hålla honom vaken en liten stund till.

Tävlar om väggdekorationer


Jag tävlar om någon av dessa väggdekorationer hos http://bambi.blogg.se/.


Rally

Efter lunch åkte jag och barnen iväg till min morfar och hans fru Ingegerd och hälsade på. Var trevligt och barnen tyckte det var kul. Engla hann nästan inte ens fika eftersom att hon var tvungen att leka med alla leksaker dom hade!

Sedan åkte vi vidare till Överby för att handla. Engla fick två nya filmer så att hon har lite nytt när vi ska åka upp till Järvsö. Spöket Laban och Mamma Mu blev det.

När vi handlat färdigt åkte vi en snabbis till pappa och Nina på en kopp kaffe. Engla plockade blommor och deras fontän är väldigt spännande.

När vi kom hem blev det en lite senare middag och efter det tog Daniel med sig Engla på rally i Nossebro. Så jag och Eddie blev själva hemma nu. Hoppas hon tycker det är kul, men hon brukar ju gilla att kolla på bilar!

Morgonbad

06:20 fick vi gå upp idag. Då har barnen sovit hela natten från åtta igår. Så det är väl helt godkänt!

Barnen har precis fått ett väldigt välbehövligt bad som inte blev av igårkväll när vi inte var hemma!

Daniel fick lite sovmorgon idag och åkte preecis till jobbet. Engla blev ledsen och skulle med hon också!

Nära att elda upp huset..

På eftermiddagen/kvällen har vi vart hemma hos mamma och Björn. Daniel har hjälpt dom lite med bilen. Innan vi åkte hem blev det korvgrillning och nu ligger båda barnen och sover.

Vi var nära på att elda upp huset idag.. När vi skulle åka hem till mamma tyckte vi att det luktade lite konstigt. Kom på att det nog var grannarna som grillade. När vi gick utanför dörren kom jag på att jag skulle stänga av datorn och gick in igen. Tyckte att det luktade ännu mer och så mycket tyckte jag inte att det kunde lukta från grannen. Gick in i köket och ena spislocket var helt svart och plattan var på sexan! Antagligen Engla som vart där och vridit eftersom vi ätit rester idag och inte använt spisen! Så nu får man vara NOGA med att kolla spisen innan man åker hemmifrån! Tur att jag gick in igen!

Tävlar om badprodukter


"Jag tävlar hos Kidzmode om ett sett av tre härliga badprodukter från Babylooba.
Tävla HÄR du med."


Varmt

Idag har vi vart hemma hos Alicia i några timmar. Barnen var rätt vilda idag. Nu har vi precis vart ute en stund och gungat, hoppat studsmatta och lekt i sandlådan.

Är riktigt varmt idag, så nu orkade vi inte vara ute i solen mer! :S

Akut sugen

Daniel blev akut sugen på chips och åkte iväg för att köpa det! Åååå vad synd :)

Besök * 2

Idag har Engla och Daniel varit ute och cyklat. Ända fram till Logården, runt alla byggnader, tillbaka till stora vägen och sedan hem igen. Hon är riktigt duktig på det där nu!

På eftermiddagen har pappa och Nina varit här och ätit middag. Detta åt vi idag http://empeliel.blogg.se/2010/april/modern-flygande-jakob.html.

Engla "körde hårt" med morfar och Nina. Dom var ute och cyklade, gungade, hoppade studsmatta, lekte i sandlådan och målade.

Nu på kvällen kom Emma, Pierre och Miri hit på lite kaffe också. Pierre hjälpte oss att få igång vårat Voddler som vi inte har fått igång. Så nu blir det nog mycket film! :)

Sovmorgon igen!

Imorse vaknade Eddie och åt vid sex. Sedan somnade han om till halv nio igen! Då somnade han ändå vid sju igårkväll. Hoppas det håller i sig! :)


Spikön

I eftermiddags åkte vi in till Trollhättan och gick runt Spikön. Engla matade fåglarna och tyckte det var väldigt kul. En massa fåglar var det där idag! Efter det blev det lek på lekplatsen innan vi gick till Strandgatan och fikade.

Nu ligger båda barnen i sina sängar och Daniel är ute och grillar! :)


Matar "pippi-fåglarna"


Engla ville gunga "högt upp till himlen" som vanligt!


Lite sovmorgon

Igår var vi i Åmål och firade midsommar. Det var trevligt. Vi dansade runt midsommarstången och Engla fick rida för första gången. Det tyckte hon var kul.

Sedan blev det mat och på kvällen var det tävlingar. Först var det tipsprommenad. Vi tog med vagnarna till barnen så att dom kanske skulle somna. Eddie somnade men inte Engla. Fast det var bra nära.

Efter ett tag vaknade Eddie också, så då hade vi två vakna barn. Men båda två var på bra humör iallafall.

Efter tävlingarna blev det jordgubbar och efter det (ca 22:30) åkte vi hem eftersom ingen av barnen hade tänkt att sova. Engla var väl inte så noga med att åka hem eftersom några stora barn hade tatt med henne ut för att leka.

Idag fick vi lite sovmorgon iallafall. Vid 8:30 ville båda barnen upp.


Engla på hästen



Midsommar

Idag ska vi åka upp till en kompis föräldrar som bor utanför Åmål och fira midsommar. Så det blir inte något uppdaterat här förrens imorgon!

Hoppas att regnet håller sig borta!

Tacokyckling i pitabröd

http://empeliel.blogg.se/2010/may/tacokyckling.html
Det här åt vi idag, fast i pitabröd med sallad, gurka, tomat och lök till.
Det var riktigt gott!




Engla tyckte det var gott


Jordgubbar

En kvart efter Engla åkt vaknade Eddie, så då åkte vi också. Det blev fika och Engla och Alicia pärlade och lekte med playdo.

Sedan åkte vi och handlade lite midsommarmat tills imorgon. Vi köpte med jordgubbar och åkte hem till mamma och åt upp dom. När vi skulle åka hem blev Engla helt hysterisk! Hon fick med sig en påse med nektariner, ett äpple och ett paket med russin. Då gick det tillslut bra att åka hem.

Idag har Eddie krypt ett steg två gånger. Men mer blir det inte innan han ramlar ihop! Men snart kommer det nog. Det är lite jobbigt nu eftersom att han ställer sig i krypställning så fort han sitter. Efter ett tag ramlar han ihop och blir arg! Så sista veckan har jag fått bra träning genom att springa fram och tillbaka och resa upp honom..

Om man ställer honom mot något så kan han stå där en bra stund också.


Eddie sju månader idag!


En lite mindre Eddie


Eddie på Emaus igår


Ett barn mindre

Nu blev det helt plötsligt ett barn mindre här hemma. Linda svängde förbi här efter att hon vart hos frissan. Engla vilje följa med henne hem och leka med Alicia och det fick hon! När Eddie har vaknat åker vi dit också. Nu är nog Engla nöjd när hon äntligen fick åka i Lindas bil som hon tjatar om varje gång när vi hämtar barnen på dagis!

God morgon

Eddie var vaken en stund vid fyra tiden men sedan somnade han om till halv åtta och Engla vaknade strax innan. Skönt!

Idag vet jag inte alls vad som händer.. Får se vad vi hittar på!

TACK

Tack http://nuppi.blogg.se/ för den nya designen!

Är jättenöjd! :)


Emaus

I förmiddags åkte vi hem till pappa och Nina för att sedan åka vidare till Emaus i Uddevalla. Det har vart en mysig dag och Engla tittade på alla djuren, klappade kaninerna och lekte på lekplatsen. Eddie fick leka lite i sanden och gunga han med. Vi hade med oss en engångsgrill som vi skulle grillat korv på. Den funkade inte så det blev att vi följde med pappa och Nina hem och grillade där istället. Då kom även Daniel och Pierre och gjorde oss sällskap efter jobbet.

Efter sju var vi hemma igen så det blev en heldag! Nu tror jag att båda barnen sover. Nattade precis Eddie och han låter inte än så länge iallafall..

Några bilder från dagen


Nina och Engla tittar på getterna.


Emma och Miri.


Eddie gillar att undersöka sanden.


Engla gungar på en fisk.


Inte så duktig..

Vid 5.40 tyckte Eddie det var dax att vakna idag. Men då har han inte vaknat och ätit inatt iallafall..

Jag är inte så duktig på att smörja in mig själv på ryggen märkte jag. Är rätt röd där! :S Känns inte så mycket men snyggt är det ju inte! hehe

Idag ska vi åka med pappa, Nina, Emma och Miri till Emmaus i Uddevalla. Kommer nog bli kul!

Mörka moln

Nu är vi hemma igen. Först blev det en cykeltur till lekplatsen. Dom har rivit lekplatsen vid mamma och håller på att bygga en ny. Gungerna har inte kommit upp än så det var Engla lite sur över. Men nya rutschkanan tyckte hon om! Eddie fick sitta och leka lite i sanden han med. Han är duktig med att inte stoppa sanden i munnen. Men gräs är smarrigt det!

När vi skulle cykla hem igen tyckte jag att det lät som att något låg mot bakhjulet. (Cykeln har även gått väldigt trögt). Fick se att det var skärmen som låg mot bakhjulet och efter det gick det mycket bättre och fortare att cykla!

När Björn kom hem grillade han hamburgare som var väldigt goda! Efter maten åkte jag iväg och hämtade mitt paket och postade ett brev. Efter lite kaffe blev det en liten cykeltur igen och så kollade vi på när Björn grejade med veden.

Innan vi åkte hem blev det en dusch och "ninning" för barnen. Båda två somnade direkt när vi kom hem utan problem. Tur det eftersom jag hade lite bråttom med att få in tvätten som hängde ute medans en massa mörka moln började komma! Men än har det inte börjat regna..

Isak

Idag har Linda med barn och hennes kompis som också heter Linda med sonen Isak varit här. Isak är några dagar yngre än Eddie så det var kul. Dom är nästan precis lika stora. Vi fikade kladdkaka och Engla och Alicia lekte och hade kul. Hoppade studsmatta och badade i poolen. Bråkade knappt om en enda leksak :)

Om en stund när mamma slutat jobbet ska vi åka dit och ta med Englas cykel. Är ju lite lättare att cykla på asfalten där än här hemma på grusvägen. Tror vi skulle bli bjudna på mat också.

Fick även ett sms idag att jag har ett paket att hämta från HM. Antagligen min klänning som är ett par månader sen! :( Men nu vet jag vad jag ska ha på mig på midsommar iallafall!

Sverigeklänning


Jag tävlar om en sverigeklänning hos http://kidzmode.blogg.se/!


Cyklat

Efter frukosten idag åkte vi till Överby för att handla mat. Köpte en cykelhjälm till Engla som hon blev väldigt glad över och satt så snällt i "bilkundvagnen" med hjälmen på huvudet. Efter det var vi onyttiga och åkte till McDonalds och åt lunch. Men gott var det! :)

Sedan har vi vart ute och cyklat, lekt, hängt tvätt och krattat hela dagen. Engla var riktigt duktig på att cykla idag. Men styra.. Vad är det? Hon är så koncentrerad på att trampa så det tänker hon inte alls på!






Någon som kan se vad jag ska handla idag?


Trötta barn som vanligt

Trötta barn idag! Båda stensov i soffan vid 18:25! Hoppas dom inte vaknar allt för tidigt imorgon bara..

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på TV resten av kvällen!

Halv nio

Nu är vi hemma igen. Igår åkte vi hem till mamma och Björn och grillade med mamma & Björn och Linda & Glenn med barn. Det var en bra kväll med god mat och trevligt sällskap. Barnen hade kul och alla fyra somnade utan större problem på kvällen. Vid tolv tiden ramlade Engla ur sängen så då gick jag in och la mig bredvid henne och somnade. Strax där efter åkte dom andra hem också.

Eddie sov i eget rum inatt. Han vaknade och åt vid tjugo i sex. Sedan somnade han om till halv nio!!! Så nu är sängen flyttad till Eddies rum. Hoppas att det är det som har vart problemet och att det inte bara var en "engångsgrej"! :)

Lördag

Städning och lunch är avklarat!

I eftermiddag ska vi hem till mamma och Björn och Grilla med Linda & Glenn + barn. Vi ska även sova över där.

Småstadsliv


Den här filmen har vi precis sett. Vet inte riktigt vad jag ska säga om den.. Så dålig att den blev bra??


Chokladormar


Jag och Engla passade på att göra chokladbollar medans Eddie sover middag. Men hon gjorde chokladormar istället.


Bättre natt

Nu är Engla på dagis för sista gången på sex veckor innan hon får "sommarlov". Hoppas hon kommer tycka det är skönt och att hon inte vill till dagis ändå.. Får försöka hitta på lite roliga saker med henne!

Eddie sov bättre inatt. Vaknade och åt en gång men sedan somnade han om i sängen. Har vaknat till lite och gnällt ibland men inte så han har velat upp iallafall. Vid sex ville han upp ur sängen och det är ju mycket bättre en vad det vart senaste tiden!

Heldag i halvorstorp

Efter dagis åkte vi hem till pappa och Nina. Daniel har vart där och jobbat idag (Borrat bergvärme). Engla tyckte det var kul att titta på och se vad det är pappa gör när han är på jobbet.

Jag och barnen tog en prommenad i halvorstorp och så stannade vi på en lekplats och lekte. Sedan blev vi bjudna på mat också. Jag passade även på att åka och handla lite medans Nina och Tobbe passade barnen. Alla Eddie grejer utom välling var slut, men nu klarar han sig ett tag till! :)

Engla sover och Daniel nattade precis Eddie. Får se om han har tänkt att sova eller inte.

Sovande små barn


Den här lilla tjejen passar jag nu. Inte så jobbigt än så länge eftersom hon somnade en kvart efter mamma åkt och Eddie strax där efter.


Dålig natt IGEN!

Eddie har sovit dåligt inatt igen. Vid elva vaknade han igårkväll. Då hade han legat och gnällt i sömnen sen jag gick och la mig innan tio. Han skulle inte ligga i sängen så vi fick gå ut och hämta vagnen igen och då somnade han i den efter ett tag. Han har vaknat till några gånger men somnat om igen efter att jag vaggat honom en stund och gnällt endel i sömnen.

Vad kan det vara tro?
Tänder på g?
Ont någonstans?
Drömmar?
Magen?
Sover för mycket på dagen?

Nu ska vi åka till dagis om en stund. Efter det följer Linda och Tilda med hem. Linda ska till tandläkaren på förmiddagen så jag ska ha Tilda under tiden.

Superpigg

Engla ligger i sängen och kollar på "Elias" och Eddie springer runt i gåstolen. Han har bara sovit i ca 15-20 minuter på hela eftermiddagen så jag tycker han borde vara trött. Men han verkar superpigg!?

Emma & Miri

Idag har vi umgåtts med Emma och Miri. Först var dom här och sedan åkte vi in till stan (Trollhättan) men hittade inget. Sedan blev det en fika.

Några bilder från dagen

    


Utvilad

Vid halv fyra - fyra någon gång vaknade Eddie inatt. Daniel gick upp med honom och efter en stund sov han i vagnen. Så idag fick jag sova till sju när det var dax att gå upp för att hinna till dagis. Det var välbehövligt!

Nu har jag precis tatt en dusch och ska väl passa på att ta hand om all den rena tvätten. (Hela tvättstugan full)

Ännu en grej Eddie är rädd för..



Hårfönen


Studsmatta

Idag har Linda med barn vart här i några timmar. Hoppat studsmatta med mera! :)

Nu är Daniel hemma och är ute och klipper gräsmattan med Engla.

Jag ska väl börja med maten nu..

Bilder från igår




Kratta

Inatt har Eddie sovit som en kratta! Fram till klockan ett sov han men höll på att gnälla och ha sig i sömnen. Vid ett bajsade han och tyckte det var morgon. Skulle inte alls ligga kvar i sängen. Jag fick gå ut till bilen och hämta vagnen där han somnade om efter ett tag. Sedan har han vaknat hela tiden känns det som..

överraskning

Vi klarade oss från regnet! När vi åkte kom det några droppar, men sen var det uppehåll. När vi kom dit var det tipsprommenad och efter det stog barnen på kullen dom har på gården och sjöng. Engla sjöng väl inte så mycket. Hon vände ryggen mot oss och kollade när dom andra sjöng istället. Sedan blev det fika och lek. Engla rullade ner för kullen så hon var full i gräs sen.

Efter dagis hade vi fått order av mamma och Björn att åka dit. Blev lite lek med Mim och så fick barnen en överraskning. Engla fick en cykel och Eddie fick en traktor. Vi fick inte plats med grejerna i bilen så Björn skulle köra hem det till oss. Engla fattade inte det och blev helt förstörd när cykeln skulle in i deras bil. Det slutade med att cykeln fick min plats och jag fick åka med Björn.

Nu sover båda barnen en och en halv timme senare än vanligt. Hoppas dom sover lite längre imorgon nu då. Men det kan man väl inte räkna med..

Droppar

Nu ska vi snart åka till sommarfesten. Det har vart uppehåll här hela dagen, men nu kommer det några droppar! :( Hoppas det inte håller i sig!

Datasnille?

Kommer Eddie bli intresserad av datorer tro? Han är som en magnet till datorn när den är framme!


Bild som Emma tog på Eddie igår


God morgon

Eddie vaknade vid halv fyra och åt mat. Han somnade om till halv sex, men jag kunde inte somna om! Kommer bli en härlig dag det här..

Ikväll är det sommarfest på dagis. Hoppas regnet håller sig borta eftersom vi ska vara ute!

Fylld kyckling med ädelostsås

4 portioner

4 kycklingfileér
4 skivor lufttorkad skinka
ädelost
4 palsternackor
4 morötter
4 potatisar
örter
salt
peppar

Sås

1 msk flytande margarin
2 msk idealmjöl
100 g ädelost
4 dl mjölk/grädde
salt
peppar


¤ Sätt ugnen på 200 grader.
¤ Skala och skär rotfrukterna i bitar. Koka i några minuter och lägg sedan i en ugnssäker form.
¤ Stek kycklingen tills den får fin färg. Skär ett snitt i och fyll med skinka och ädelost. Lägg dom bredvid rotfrukterna i formen.
¤ Krydda med salt, peppar och örter. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

Sås

¤ Blanda mjöl och margarin och rör ut med lite mjölk. Vispa ner resten av mjölken och koka i ca 5 minuter.
¤ Smula ner osten och koka tills den smält.
¤ Smaka av med salt och peppar.


Leklandet

Igår var vi hemma hela dagen. Så idag kände jag att vi behövde komma iväg någon stans. Det blev en tur till Leklandet. Det var väldigt uppskattat av Engla och Eddie skötte sig bra också.

Efter det åkte vi hem till pappa och Nina för en kopp kaffe. Emma, Pierre och Miri var där också. Det slutade med att vi blev bjudna på både mat och fika och vi kom inte hem förrens nu. Båda barnen var väldigt trötta och somnade skönt i bilen!

Pyssel

Pysselbordet var uppskattat utav Engla. Hon har precis gjort ett halsband och nu är hon i full gång med att måla med vattenfärg.


God morgon

Eddie vaken runt fem som vanligt. Idag förde han en massa oväsen så Engla vaknade också.. Så nu sitter vi och kollar på Bamse. Åke var nöjd över att få lite sällskap iallafall..

Eddie slutade kvällen med..

Båda barnen sover och Eddie slutade kvällen med ett rejält lass med bajs och med att riva ner duken på bordet i vardagsrummet. Ljuslyktan som står där klarade sig men skålen där vi har kontroller mm gick sönder. :( Jag var i ett annat rum och grejade och tyckte att jag dratt undan duken en bra bit, men tydligen inte tillräckligt..

Nu är allt ute ur Eddies rum, så nu är det bara att börja där inne. Bordet som stog där uppe flyttade vi ner till datarummet. Har gjort iordning där nu så att Engla kan ha det som pysselbord. Blev riktigt bra! :)

Rensat

Nu har jag rensat i Eddies rum. Nu är det bara sängen & vaggan som ska ner i källaren och ett bord som ska in i TV rummet. Mamma och Björn kommer hit och lämnar Åke om en stund som vi ska passa tills imorgon. Så vi ska nog fjäska lite med Björn och se om han vill hjälpa till att bära. ;)

Blåser bort?

Måste vart trött igår. Vid åtta somnade jag i soffan! Jag brukar ju somna där rätt ofta, men inte vid åtta iallafall! haha!

Nu har vi precis ätit frukost, slängt i en maskin med tvätt och Eddie somnade precis igen. Jag och Engla sitter och kollar på film, Lazy Town. Om man går ut blåser man väl bort?


Lövbiff i vitlökssås

4 portioner

400 g lövbiff
salt, peppar
margarin att steka i
1 ask philadelphiaost med vitlökssmak
2 dl creme fraiche
oregano
basilika


¤ Strimla lövbiffen.
¤ Stek, salta och peppra.
¤ Tillsätt philadelphiaost och creme fraiche. Koka ihop.
¤ Tillsätt oregano och basilika och servera med pasta.


Snygg

Så här snygg var Engla när jag hämtade henne på dagis.

Hon hade gjort halsband och armband som hon var väldigt stolt över! :)


Mer personal än barn

Engla är på dagis och Eddie sover. Han har vart trött och grining hela morgonen och somnade i bilen hem från dagis. Så jag har passat på att dammsuga övervåningen så han slipper bli så rädd stackaren! :)

På dagis var dom mer personal än barn idag. Det är skolavslutingar i Grästorp idag så alla barn med äldre syskon var lediga.

Idag händer det nog inte så mycket alls. Tråkigt väder med regn. Det blir nog en "mysdag" inne.

DVD & MUS

I lördags när jag och Engla skulle åka till Kungälv funkade inte den bärbara dvdn. Den var helt död. Igår slutade musen till datorn fungera.. Daniel åkte med det till Siba idag och vi fick helt ny dvd och mus utan problem! Dessutom var båda grejerna nyare och bättre än dom gamla! :)

Nasi Goreng

4 portioner

400 g kyckling
2 portioner ris
olja att steka i
3 gula lökar
6 dl strimlad vitkål
2 vitlöksklyftor
4 tsk curry
1 tsk salt
2 paprikor
3 tsk paprikapulver
2 tsk soja
100 g räkor

¤ Koka riset under tiden du gör det andra.
¤ Dela kycklingen i mindre bitar och tilllaga den om den inte redan är det.
¤ Hacka lök och vitkål. Pressa vitlöken och dela paprikorna i mindre bitar.
¤ Stek löken och vitkålen och krydda med curry och salt. Stek tills det mjuknar.
¤ Tillsätt paprikorna, paprikapulver, soja och räkor. Stek i ca 10 minuter.
¤ Blanda med riset.


Strandgatan

Idag efter dagis kte vi in till Trollhättan och tittade till Daniel som tatuerade sig. Jag bokade även en tid, så i mitten av september ska jag göra en till! :)

Efter det gick vi hem till Pernilla och gick vidare till Strandgatan med henne och Helena. Jag och Engla delade på en STOR bulle! Barnen skötte sig bra. Eddie satt och åt rån och Engla satt ganska snällt och fint. Alla fåglarna tyckte hon var roliga att kolla på.

Nu är vi hemma igen och har precis fått i oss lite mat.


Rädd för dammsugaren

Nu har jag precis städat övervåningen. Det var ju inte det lättaste eftersom Eddie har blivit livrädd för dammsugaren! Tårarna sprutar på honom så fort man sätter på dammsugaren! Nu somnade han tillslut så nu är golven rena och fina. :)


Så här snygga är vi nu ;)


Annanaspaj

Pajdeg

3 dl vetemjöl
100 g margarin
2 dl strösocker
1 msk vatten
1 tsk bakbulver

Fyllning

2 dl creme fraiche
400 g krossad annanas
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker


¤ Sätt ugnen på 200 grader.
¤ Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare.
¤ Tryck ut degen i en ugnssäker form.
¤ Låt annanasen rinna av.
¤ Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut på degen.
¤ Grädda i ugnen i 30 minuter.
¤ Servera med glass.


Paj

Nu är Engla på dagis. Om en stund kommer Linda & Tilda hit efter att dom gjort lite ärenden. Så nu står det en annanaspaj i ugnen! :)


Pastagratäng

4 personer

4 portioner pasta
2 msk olja eller margarin att steka i
1 lök
500 g köttfärs
400 g krossade tomater
2 msk ketchup
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk paprika krydda
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
ost

¤ Sätt ugnen på 250 grader.
¤ Koka pastan.
¤ Hacka löken och stek i någon minut. Tillsätt köttfärsen och stek tills det fått lite färg.
¤ Tillsätt alla ingredienser utom osten och koka ihop i några minuter.
¤ Häll pastan i en smord ugnssäker form.
¤ Häll köttfärsröran över pastan och lägg ostskivor över.
¤ Ställ in i ugnen i ca 10 minuter.


Mormor och John

Nu har vi äntligen köpt tapeter till Eddies rum! Så nu ska jag snart sätta Daniel i arbete! ;)

Efteråt åkte vi hem till mormor och John som blev väldigt glada för besöket. Det blev lite fika och lek där.

Nu är vi hemma igen. Engla sitter i köket och grejar med playdo.

Eddie sitter på golvet och försöker krypa. Hela dagen har han ställt sig i krypställning och så står han och vaggar, så snart kommer det nog! Jag tycker han kan nöja sig med att sitta ett tag till. Skönt när dom inte kan ta sig någonstans och pilla på alla grejer! :)

Mysmorgon

Engla vaknade precis. Hon kom ut ur rummet och ville att jag skulle leta upp hennes " beppe" som hon hade tappat bort. Sedan la hon sig i sängen igen och ville se på Jordgubbs Lisa. Annars brukar hon ha väldigt bråttom upp när hon vaknar och vill se på barnprogram i vardagsrummet och äta frukost nästan direkt. Skönt att hon är ledig från dagis idag nu när hon ville ha en liten mysmorgon då! :)

Tre

Inatt vaknade Eddie vid tre och tyckte det var morgon... Vagnen stog nere i hallen så jag vaggade honom en stund i den. Då somnade han om igen som tur var och sov till sex.

Engla sover fortfarande. Hon sov middag i två timmar igår och somnade vid sju. Så jag trodde hon skulle vakna jättetidigt idag. Men det gjorde hon ju inte.

Kaffe & bulle

På eftermiddagen kom mamma och Björn hit en stund. Blev kaffe med bullar som dom hade med sig. Sedan drog Engla med sig mormor upp till sitt rum som vanligt.

Nu tror jag att båda två sover. Nu tänkte jag kolla lite serier på kanal 5 play. Kanske är något roligt man missat. Kommer nog inte bli så många avsnitt känner jag. Trött idag!

Tapet

Nu är Engla hemma från dagis igen och ligger och sover i sitt rum. Annars när hon somnar i bilen brukar hon vakna när jag tar ut henne från bilen. Så hon måste vart trött!

Här mätt och förökt räkna ut hur mycket tapet vi behöver till Eddies rum idag. Vet inte riktigt om det blev rätt så Daniel får dubbelkolla det när han kommer hem. Har tänkt att fixa rummet länge nu men inte blitt av. Så tänkte komma iväg och köpa tapeter i veckan! Det som tar emot mest är ju att det är så mycket bråte där inne. En säng, ett bord, massagebänk, kläder till barnen som dom inte växt i än, skräp, Eddies doppresenter, lite av Englas gamla leksaker, symaskin & sygrejer mm!

Ingen som är intresserad av att köpa en massagebänk eller ett bord? ;)






Jag vann tävlingen :)

http://empeliel.blogg.se/2010/may/tavlar-om-nappar-fran-mam.html


Tävlar om ett pippi-paraply


"Jag tävlar hos kidzmode om ett pippi-paraply från Alvaboden.
Var med HÄR du också."



Väntar på att klockan ska gå..

Nu är vi färdiga och väntar på att klockan ska gå så att vi kan åka iväg till dagis. Eddie springer runt i gåstolen och Engla kollar på Special agent Oso.




Hemma från loppis

Nu är jag och Engla hemma från loppisen. Var inte så mycket folk men fick sålt lite grann iallafall.. Engla har vart en duktig tjej hela tiden. Hade ingen blöja och hon kissade inte på sig en enda gång. Varken i bilen till och från Kungälv eller där. Nu är hon dock väldigt trött och vill redan ha ninning (välling).

Jaga Åke

Eddie vaken vid halv fem idag. En halvtimme senare iallafall.. Nu springer han runt och jagar Åke i gåstolen. Men nu var han smart och hoppade upp i fotöljen!

Vid halv åtta - åtta ska jag och Engla vara hemma hos pappa ocn Nina för att sedan åka vidare till loppisen. Hoppas vi blir av med lite "skit" nu då!

Ikväll har vi grillat


Snyggt?


Engla med alla kepsar & solhattar som hon hittade


Två linslusar :)


Åke

Nu har mamma och Björn vart här och lämnat Åke. Gurra och Alicia var här en liten stund också för att låna våran gräsklippare.

Ikväll när barnen sover blir det grillning och kanske ett glas vin! :)


Fåglar

När vi satt och åt lunch flög det plötslig två fåglar genom köket! Då blev man lite förvånad. Men fåglarna höll sig rätt lugna och dom satt vid var sitt fönster, så det var bara att öppna så flög dom ut.


En av fåglarna


Sandlåda

Nu har jag plockat iordning lite grejer till loppisen. Får se om man får sålt nått nu då.. Har även hunnit vara ute med barnen en stund. Eddie har suttit i sandlådan för första gången. Det var spännade och han försökte bara stoppa sanden i munnen en gång!

Nu väntar vi på att Daniel ska komma hem från "city" så att han kan fixa lite våfflor till oss! :)

TIDIG morgon

Blev ingen lång kväll igår. Vid nio stensov jag i soffan! Var nog bra det för vid fyra imorse (NATT) vaknade Eddie. Försökte få honom att somna om men vid kvart i fem gick Daniel upp med honom. Nu somnade han precis om igen.. Han har bajsat rejält ett par gånger nu så det var nog det som var problemet. Han var jättehård i magen igår så han fick äta plommonpuré. Blev kanske lite väl mycket så som han har bajsat! haha! :)

Nu gick precis Daniel och Engla ut för att bippa (klippa) gräset. Jag ska snart börja rota igenom alla grejer på vindarna, i källaren och i alla skåp. Ska sälja lite grejer på loppis imorgon! Så hoppas det blir bra väder imorgon med!

I eftermiddag kommer Åke hit (mammas hund) och ska vara här tills imorgon. Kommer nog Engla tycka är kul!

6 månader & 13 månader

Jämförde barnens BVC böcker precis. Eddie väger lika mycket nu som Engla gjorde när hon var över 13 månader! Vilken liten tjockis! :)

Bad och jordgubbar

Efter dagis åkte vi hem till Alicia och invigde hennes nya pool. Det tyckte barnen var kul! Fika fick vi också, jordgubbar och glass. :)

Båda barnen somnade vid sju. Engla var trött efter allt bus med Alicia och Eddie har bara sovit i ca 30 minuter på hela eftermiddagen. Så han var också trött!

Nu har vi precis ätit tacos och ska kolla på Talang finalen. Ett par glas vin till det också! :)


Alicia och Engla i badet


Eddie lika glad som vanligt!


Jordgubbar och glass



God morgon

Engla på dagis, Eddie sover och övervåningen städad. Efter dagis ska vi åka och bada i Alicias nya pool. Så idag kommer nog Engla vilja följa med mig utan problem. Hon vill oftast mycket hellre åka med Linda hem! Igår blev hon skitarg när hon inte fick det! Jag känner mig så uppskattad när jag kommer och ska hämta henne! Antingen ska hon inte med alls, eller så ska hon med Linda! :)

Soffan

Båda barnen sover och jag tänker ligga på soffan hela kvällen! Känns som att det kanske inte kommer bli en så lång kväll för min del?

Duktig Engla

Nu har vi vart ute i tre timmar. Men Engla ville inte in igentligen ändå. Soligt och fint är det ute men blåser rätt mycket. Engla var så duktig idag. Medans jag hängde tvätt vaggade hon Eddie i vagnen tills han somnade. Tyckte jag var skönt eftersom att jag kan ha lite dåligt tålamod med det där! :)

Nu ska Eddie snart ha lite mat i magen och sedan ska jag börja med våran mat. Korv och mos blir det idag.

Kottar

Eddie sover och Engla är på dagis. Idag skulle dom till skogen som varje torsdag. Plocka kottar, leta efter djur och allt vad dom nu gör! :)



Jag känner mig riktigt duktig idag. Har hunnit städa hela undervåningen och så håller jag på med tvätten. När Engla kommer hem vill hon antagligen vara ute. Så får passa på nu!

Kalas

Barnen sover och jag har precis tatt mig en lång, skön dusch! :)

När vi åkte till kalaset förut var Engla trött och somnade i bilen. I vanliga fall blir hon jättegrinig när vi väcker henne. Idag "flög" hon ur bilen när vi sa att vi var framme på kalaset och att Miri var där! :)

Kalaset var trevligt och barnen fick busa av sig lite. Hoppas att dom kan tänka sig att ta en liten sovmorgon imorgon nu då..

Bubblor

Nu har vi vart ute i ett par timmar. Badat, gungat, hoppat, lekt i sandlådan och blåst bubblor. Nu är vi inne och har precis ätit lite mellanmål. Eddie är kvar ute och sover i vagnen.




Härligt väder :)

Nu ska vi snart åka iväg till dagis. Efter det ska jag och Eddie åka och storhandla.

I efteriddag blir det kalas hemma hos Emma som fyller år idag. GRATTIS!

Härligt väder idag med! :)

Invigt poolen

Nu på eftermiddagen har vi invigt poolen, så Engla blev lycklig! Eddie tyckte det var sådär ibörjan, men sedan tyckte han också det var kul! Hoppas det här vädret håller i sig ett tag nu!






BVC

Nu väger Eddie 9510g och är 68 cm och allt såg jättebra nu. Han fick mycket beröm för att han var så stadig! Läkaren kände på kroppen och Eddie började gapskratta. Han är väldigt kicklig! Nästa gång blir om en månad.

Under tiden jag och Linda var på BVC med dom små barnen var dom stora hemma med morfar Björn och mormor. Dom hade nog haft kul och så var Mim med och lekte en stund. När vi kom tillbaka blev det fika. (Det var den prommenaden fram och tillbaka från BVC..)

Engla var supertrött och somnade precis på soffan. Hoppas att hon har tänkt att sova ikväll nu bara..

Nu är det en liten kille som ropar efter mat!

Nya frisyren




Tävlar om en kaffeprenumeration

Jag tävlar om en kaffeprenumeration hos http://kalasgott.blogg.se/index.html.

Visst hade det vart kul att få hem olika sorters smaksatt kaffe varje månad?


God morgon

Vid 6:40 gick vi upp idag. Helt godkänt det också!

Idag blir det BVC med "Heffa". Läkarbesök och sexmånaderskontroll. Kul att se hur stor han är nu. Var nog en månad sen sist.

Håret blev jag nöjd med. Bild kommer om några timmar när det är iordninggjort. :)

  • Till bloggens startsida
  • Jag heter Emelie och är 23 år. Jag bor i ett rött hus ute på landet i Grästorp ( två mil utanför Trollhättan där jag är uppvuxen) med sambo och våra två barn Engla och Edvin.
    I bloggen får ni läsa om våran vardag där det sällan är lugn och ro med två små "busar"! :-) Jag älskar att laga mat och prova nya recept som jag brukar lägga ut på bloggen. Så titta in efter något smarrigt *mums*


    bloglovin

    RSS 2.0