Nu har jag..

..klippt av mig håret. Bild kommer ikväll eller imorgon när jag har fått i lite ny färg också! :)


Glass

Nu är Engla hemma från dagis igen. Skulle såklart inte med hem, men tillslut gick det!

Både vi och Linda med barn stannade och handlade lite innan vi åkte hem. Så barnen fick varsin glass att äta på efteråt! :)


Chock

Imorse fick jag en chock när jag kollade på klockan när Eddie vaknade! 7:30 var den! Så länge har han nog inte sovit under hela sitt halvåriga liv! :) Hoppas det håller i sig. När vi gick upp var Engla redan vaken och satt i soffan. Men hon hade nog inte vart vaken så länge. Får väl lära stackarn att sätta på TVn själv. När hon vaknar väcker hon nästan aldrig oss. Hon smyger ner och sätter sig i soffan och kollar på den "svarta TVn".

Nu är Engla på dagis iallafall! Gick ingen magsjuka där längre. Skönt att hon får vara där och leka av sig lite. Hon har pratat väldigt mycket om dagis nu när hon vart hemma. Så hon har nog längtat dit.

I eftermiddag ska jag och Emma klippa håret! Är verkligen behövligt för mig nu. Har inte alls bestämt mig hur jag ska ha det än. Något tufft iallafall!

Ikväll ska jag hem till mamma och färga hennes hår. Hon ska nog få färga mitt också. Kul att få i ny färg när man har klippt sig!

Tävlar om ett presentkort hos Barnvänligt


"jag tävlar hos kidzmode om ett presentkort på 300kr hos barnvänligt.
Var med HÄR du också."


Hemma från kalas

Nu är vi hemma från kalaset. Det var många barn med så Engla hade kul. Dom har en lekplats precis utanför tomten, så där gungade, klättrade och åkte dom rutschkana. Det var en stor rutschkana så hon stog där uppe bra länge innan hon vågade åka. Men tillstlut vågade hon och då var det väldigt kul. Eddie hade tre nästan jämngamla kompisar där med. Fast dom är ju lite för små för att bry sig så mycket om varandra.

Engla var helt slut och somnade direkt efter vällingen för en stund sen. Eddie är vaken än och sitter hos pappa och äter mat.


God morgon

Imorse vaknade Eddie vid sju och Engla vid åtta. Helt okej! Nu har vi precis ätit frukost och om en stund ska jag försöka mig på att lägga upp två par byxor. Var ett tag sen man använde symaskinen nu..

Idag är det kalas igen! 30 årsklalas för Anna-Maria!

Öl i köket..

Kalaset idag var trevligt. Engla hade kul med William och Elwira och ville inte alls åka där ifrån. God mat och tårta var det också! :)

Efter kalaset åkte vi till Trollhättan och kollade på crusingen en stund. Båda barnen tyckte det var spännande att kolla på bilar.

Vi handlade lite på vägen hem och nu när jag skulle packa upp det ramlade det ur en öl från sexpacket. Den gick sönder och sprutade öl i halva köket, på hela bordet, på dom nytvättade stolsöverdragen, gardinerna, fösterbrädan och lite på fönstret.. Jättekul! Luktar som att vi haft fyllefest där inne nu!


Boven


Kalas

Barnen vaknade tidigt idag fast att dom somnade bra mycker senare än vanligt igår. Så idag kommer dom antagligen vara trötta och griniga..

Om några timmar ska vi åka iväg på kalas. Det är William som fyller fyra år.

Efter det ska vi åka till Trollhättan och kolla på crusingen om vädret tillåter. (Ser inte så ljust ut just nu)

Vi har vart gravida ;)

Nu är Emma, Pierre och Miri här. Eddie somnade för en stund sen och Engla tycker det är lite för spännande här nere för att sova, så hon har kommit upp några gånger! Miri är en envis liten tjej som inte har tänkt att sova.

Vi "grill/stekte" kött idag. Började med grillen, men det regnade lite väl mycket, så sedan blev det stekpannan. Till efterätt blev det jordgubbar, blåbär och glass!

Engla har tyckt det vart väldigt kul med Miri idag. Hon har klappat henne och vart så gullig mot henne. Hon har haft henne i knät och när hon var ledsen ett tag gav hon Miri båda sina älskade snuttar! Hon har vart uppe ett par gånger nu också. Alldeles för spännande för att sova!

Nu skickade jag och Emma precis iväg gubbarna för att köpa lite McDonalds mat. Vi har varit gravida skyllde vi på! ;)

                                                                  Engla och Miri

                                                                 Engla och Eddie


Kusinerna


Sover

Nu sover hela familjen utom jag. Jag fastnade framför datorn som vanligt..
Lugnt och skönt är det iallafall! ;)




Tvätt och middagsbesök

Eddie sover och Engla är ute med Daniel medans han skruvar bil. Engla brukar inte vara så förtjust med att vara ute. Men nu när hon inte behöver så mycket kläder vill hon vara ute hela tiden! Jag har precis tvättat den sista högen med tvätt. Så nu är det nästan tomt i korgen! Så skönt när man kan hänga ut tvätten! Hoppas det inte kommer någon skur bara..

I eftermiddag kommer Emma, Pierre och lilla Miri hit och äter mat. Pierre ska även titta på våran ena dator som det antagligen är något virus på. Stackars Pierre får bara greja med våran dator när han kommer hit! Men vi är tacksamma eftersom varken jag eller Daniel kan något om sånt där!

Kyckling med persilje- och vitlökssky

4 portioner

4 kycklingfileér
1 lök
olja
2½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl persilja
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
2 morötter
200 g ärtor


¤ Dela löken i mindre bitar, skala vitlöken och skär morötterna i små tärningar.
¤ Bryn kycklingen i en stekpanna. Salta och peppra.
¤ Lägg över i en gryta tillsammans med vatten, lök och buljong. Koka i 15 minuter.
¤ Ta ur kycklingen. Mixa skyn med persilja och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
¤ Lägg tillbaka kycklingen och skyn i grytan och tillsätt morötter och ärtor. Koka tills morötterna har lagom tuggmotstånd.
¤ Servera med potatis.



Trötta barn

Det var inga problem med läggningen här hemma idag! Båda barnen stensomnade på soffan vid 18:50! Eddie somnade i gåstolen en stund innan. Det såg kul ut! Precis när jag fick fram kameran vaknade han till och blev arg och ville ha mat!


Missat

Nu har jag fått tag i försäkringskassan. Dom hade  "bara" missat att föra över pengarna, så nu får jag dom 31:a. Tycker att dom "missar" lite väl ofta!

Tävlar om ett presenkort hos Finafrön


"Jag tävlar inne hos kidzmode om ett presentkort att shoppa för inne hos finafrön.
Tävla HÄR du också."


ARG

Vad trött jag blir på försäkringskassan! Har inte fått mina pengar och kommer inte fram på telefonen (hög belastning). Antagligen en massa folk som inte fått sina pengar som ringer och är arga.. Varför ska dom ALLTID krångla för?

Nu har vi precis vart och handlat lite. Det är nog bland det bästa Engla vet att följa med och handla och köra vagn!

Nu är hon ute och leker i sandlådan och Eddie sover. Sitter och kollar på henne genom fönstret när hon gör "kakor" och "tårtor"!

Tex-mex fyllda paprikor

4 portioner

4 paprikor
1 lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
ca 400 - 500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1½ dl tomatsås
½ dl vatten
2 dl bönor
ost


¤ Sätt ugnen på 225 grader.
¤ Dela paprikorna i halvor, hacka lök och vitlök.
¤ Stek löken och tillsätt köttfärsen efter någon minut.
¤ Tillsätt resten av ingredienserna (utom osten) och koka ihop i några minuter
¤ Lägg köttfärsröran i paprikorna och lägg på en skiva ost.
¤ Ställ in i ugnen i 20 minuter.
¤ Jag serverade med en sallad och sås på gräddfil och vitlök.


Hemma efter en massa bus

Nu är vi hemma igen. Barnen lekte väldigt bra idag. Det enda var väl att dom blev lite ovänner om en käpphäst innan vi skulle åka. Det märks att dom har lekt ofta det sista, för det går bättre och bättre varje gång.

Idag blir det pizza till middag. Linda började förbereda deras mat när vi var där (Sjömansbiff). Så nu är jag inte alls sugen på den där tråkiga pytt i pannan vi skulle ätit idag..

Lek & Fika

Nu är vi hemma från babysången. Det gick bra och Engla tyckte det var kul! Det var två storasystrar till där eftersom alla dagis och skolor i Grästorp är stängda idag. Men dom var 5-6 år.

Nu har vi precis ätit lunch och ska snart packa in oss i bilen och åka hem till Linda, Alicia & Tilda för lite lek och fika.


Linda och Tilda igår.


Babysång

Idag är det babysång. Dagis är stängt så Engla får också följa med idag. Hon kan nog också tycka det är kul!

Hoppas det fina vädret håller i sig så att vi kan ta ut poolen i eftermiddag!


Besök

Nu är Linda här med barnen så att dom får leka av sig lite när dom inte är på dagis!


Kläder

Nu har jag städat övervåningen och sorterat bland barnens kläder IGEN! Dom har ingen brist på kläder nu iallafall! Speciellt inte Engla nu när hon har börjat växa i 98 kläderna också. Lite tjockare tröjor och sånt fick inte plats så det fick ligga ovanpå byrån.

Tråkigt väder det är idag. Regn och bara sex grader.. Tur att jag inte behöver gå ut idag!

Var tvungen att blåsa upp poolen för att få tyst på Engla..


Tur att det dög att sitta i den utan vatten!


Grattis mormor

På eftermiddagen har jag, barnen, mamma och mormor varit i Lidköping. Vi har firat mormor som fyller år idag. Först åt vi mat. tre-rätters thaimat blev det. Var gott!

Efter maten åkte vi och köpte blommor (Jag köpte två blommor till vardagsrummet) och sedan till en leksaksaffär eftersom mormor ville köpa något till barnen.

Det blev:
¤ En pool
¤ En "ritgrej" (Vet inte hur jag ska förklara det)

Mamma kunde inte heller låta bli att shoppa lite till dom:
¤ Badring och armringar till Engla
¤ Maraccas till Eddie

Engla gick runt och bar på grejerna i affärerna och ut till bilen och under tiden tjatade hon om att hon skulle bada i poolen, ha på sig badringen och att pappa skulle blåsa upp det när vi kom hem! Hela vägen i bilen pratade hon om det också!

När vi kom hem fick jag ett "städryck" och har städat undervåningen. Har tänkt göra det hela dagen men inte haft någon lust alls!


ÄGG

Jag ska inte koka ägg! Förra gången tänkte jag ta riskokaren och denna gången hällde jag inte i något vatten i äggkokaren.. Tur att den pep och sa ifrån när det inte var något vatten i!


Grattis Eddie, 6 månader idag!


Nu


Nyfödd


Sista bilden i magen


Tävlar om nappar från Mam

"Jag tävlar inne hos kidzmode om ett två-pack nappar från MAM:s populäraste nappmodel som passar alla.

Sex stycken vinnr. Tävla HÄR du också."


Magsjuka vill vi inte ha!

Idag får Engla vara hemma från dagis. Det går magsjuka och det är ju dumt att åka på när hon inte behöver vara där. Imorgon är hon ledig och på onsdag är det stängt. Får se hur det verkar på torsdag.

Engla sover fortfarande! "Sovmorgon" för henne idag. Eddie har vart vaken en stund men somnade om precis igen.


Ni har blivit väldigt dåliga på att kommentera igen!

Flygplan

Idag har det vart fullt upp. Efter frukost åkte Karin och Pareli hem till Järvsö igen. Vi gjorde oss iordning och åkte hem till Linda & Gurra. Daniel och Gurra tog med dom stora barnen till Såtenäs och kollade på flygplan. Jag och Linda tog med dom små in till Trollhättan.

Vi hade tänkt att ta en prommenad runt Spikön. När vi kom dit var det en massa mörka moln så vi vågade oss inte på det. Vi gick in till Odenhuset istället, men allt var stängt eftersom det är Pingst. Det tänkte vi inte alls på. Eddie var hungrig så vi satte oss och tog en fika istället.

Vi var shoppingsugna så vi åkte vidare till Överby där det var öppet. Jag köpte ett par jeansshorts och ett linne. Linda fick handlat en del hon med. Innan vi åkte hem blev det en glass.

Dom andra hade haft en bra dag på Såtenäs. Dom hade bland annat suttit inne i ett Herkules-plan, ätit mat inne i Mässen och kollat på flyguppvisning. På vägen hem hade Alicia suttit och tjatat med Engla. Då tog Engla på sig sina hörselkåpor och somnade..

När vi kom hem var vi ute och grillade och åt ute. Vi hann precis bli färdiga innan det kom en regnskur!


Tjejerna inne i Herkules-planet


Matdags


Väntar på flyguppvisning


Engla somnade i bilen med hörselkåporna


Namngivning

Nu är vi hemma från namngivningen. Det var trevligt med god mat och fika. Barnen skötte sig bra och Engla ville inte alls åka hem!

Nu ligger barnen i sina sängar och somnar förhoppningsvis snart.

Idag blir det fullt upp

Igårkväll var vi hemma hos mamma och Björn och grillade. Jag och Karin gick in till Grästorp. Det tog bara en halvtimme. Synd att det inte finns någon cykelväg in. Väggren finns det knappt heller. Vid forshall svängde vi in och gick på gångbanan genom golfbanan. Så det är inte så långt man behhöver gå på vägen. Men hade aldrig gått med barnvagn där!

Maten igår var jättegod och lite vin och annat blev det till det. Jag var trött så jag åkte hem tidigt med barnen.

Om en stund kommer fam. Gurhen/Nilsson hit och äter lunch. I eftermiddag ska vi på Miris namngivning, så det blir fullt upp idag!

Eggby

Nu är vi hemma från Eggby. Var trevligt med god mat och tårta. Stugan ligger precis vid en sjö. Det tyckte Engla var spännande! Vi klarade oss från regnet. Det var riktigt varmt och skönt fast det inte var någon sol.


Utsikten från stugan

 

 


God morgon

Båda barnen vakna vid sex idag. Bättre än fem iallafall..

Idag ska vi åka och hälsa på Karins syster som har stuga i Eggby. (Utanför Skara)

Ikväll ska vi hem till mamma och Björn på middag.

Ser rätt mulet ut idag. Hoppas att det blir bättre sen!

Skor

Riktigt varmt och skönt är det idag. Var inne i Grästorp precis och då kom det en liten regnskur. Inne på Hectors i Grästorp fick Engla två par skor av farmor. Ett par foppa och ett par sandaler. Var och hälsade på mamma på jobbet också.

När vi var i Trollhättan förut fick vi köpt lite mer sans till Englas sandlåda också. Så hon blev nöjd!

God morgon

Inatt kom svärföräldrarna hit. Så nu är Engla nöjd när hon har dom att busa med!

Om en stund ska jag och Karin åka till Överby och handla. Ikväll kommer pappa och Nina hit och äter middag.

Tacokyckling

4 personer

500 g kycklingfilé
1 påse tacokrydda
0,5 dl vatten
2 dl creme fraiché
3 msk chilisås


¤ Dela kycklingen i små bitar och stek i en stekpanna.
¤ När kycklingen är genomstekt häller du över tacokryddan och sedan vattnet.
¤ Häll i creme fraichen och chilisåsen och låt det bli varmt.
¤ Servera med pasta eller istället för köttfärsen till tacosen.


Mössa, keps, solhatt

Idag var vi ute en stund på eftermiddagen. Eddie vägrar att ha på sig keps eller solhatt! Om det är snöre på blir han hysterisk och drar tills han ramlar. Om det är utan tar han av sig dom..

Jag sa till Engla att hon inte behövde ha mössan idag eftersom det var så varmt! Hon blev hysterisk och skulle ha på sig den. Så hon har gått runt med mössa idag fast det vart över 20 grader!

Lite bilder från dagen

 
Eddie vägrar keps och solhatt! Kommer bli kul i sommar..

 
Plockar sten.


Engla snurrar och Eddie gungar.

  
Gunga högt måste man göra tycker Engla!

 
Alla tre på studsmattan.


"Hårdrock"


Tankspridd

Nu är vi hemma igen. Tankspridda jag glömde Englas väska på dagis. Märkte det när jag skulle packa ur bilen, så det var bara att vända och åka tillbaka igen. Engla är ledig resten av veckan och det fanns grejer i den som vi behöver ha!

Nu sover båda barnen, men Eddie borde vakna snart för lite mat.

Sången gick bra som vanligt och idag lät han mig fika lite längre! :-)


Som vanligt

Båda barnen vakna vid fem igen.. Men Eddie somnade igen för en stund sen. Bra det så att han är pigg och glad på babysången sen! Men först blir det lämna Engla på dagis och äta frukost hos mamma som vanligt på onsdagar!


Hemma efter en trevlig dag

Nu är vi hemma igen. Engla var så trött att hon somnade i bilen och vaknade inte ens av när vi tog av henne kläderna och la henne i sängen. Eddie är fortfarande vaken och springer runt i gåstolen. Hoppas att han kan tänka sig att sova lite längre imorgon då..

Någon kamera fick jag inte med mig, så det blev inga kort idag. Lite synd!

Bränt mig i solen har jag gjort idag iallafall. Kommer nog göra rätt ont imorgon! Att man aldrig lär sig?

Heldag

Idag blev det en heldag hemma hos familjen Guhren/Nilsson. Vi åkte hit i morse och har vart ute i det fina vädret i några timmar. Vi har även vart och tittat på deras grannes häst Tore. För en stund sen blev det lite mulet så då gick vi in. Om ett par timmar när gubbarna kommer hem blir det grillning.

Barnen är väldigt trötta för tillfället och gör allt för att inte somna! Just nu är det klättring i soffan..

God morgon

Idag är Engla ledig från dagis och har pratat om att hon ska leka med Alicia sen hon vaknade.. Så vi får hoppas att dom inte har något planerat idag då!

Barnen vaknade tidigt idag. Eddie vaknade vid halv fem och åt mat och ville inte somna om. Han förde en massa oväsen så då vaknade Engla någon gång efter fem.. Eddie är lite snorig så det kan nog vara därför han inte vill ligga i sängen. För trött har han vart hela morgonen!

Ingen fantasi

Idag har jag ingen fantasi alls känner jag. Och inte har vi gjort nått speciellt heller. Nu ska vi snart kolla på den där nya serien som börjar idag. Djävulsrallyt tror jag det heter?


Engla ser till så att brorsan inte får tråkigt..

   


Gunga högt med Per

Nu är Engla på dagis. Hon tjatade om hela morgonen att hon skulle till dagis och "gunga högt med Per"! Så det får vi väl hoppas att hon får göra nu då. Vi kom samtidigt som Alicia och Engla blev jätteglad eftersom Alicia vart i Värnamo i  en vecka.

Nu har jag precis vart och handlat lite. Hade ingen mjölk hemma så det blev inget kaffe imorse! :( Får ta det nu istället!


Middag

Nu är vi hemma igen efter en eftermiddag hemma hos pappa och Nina. Det har vart trevligt med god mat och fika. Till middag blev det grillat kött med hasselbackspotatis och till efterätt blev det tårta.

Nu sover båda barnen efter en eftermiddag med en massa bus. Jag och Daniel ska kolla på hockeyn.

God morgon

Kvällen igår var kul. Förutom att jag skulle haft ett par andra stor. Gick inte så bra att dansa i för stora skor som man tappade och var lite högre än vad jag är van vid..

Idag mår jag helt okej och i eftermiddag ska vi hem till pappa och Nina och äta middag.

Det här

hittade jag när jag råkade öppna frysen istället för kylskåpet hemma hos Pernilla! :-)



Förfest

Nu är jag hemma hos Pernilla och dricker lite rosevin! Om en stund ska vi vidare till en annan förfest och sedan ska vi ut och dansa!

Har lite väl höga och förstora skor eftersom jag köpte dom när jag var gravid. Så vi får se hur det går med dansen! :-)

Tävlar om ett presentkort hos Tuffatilda


"Jag tävlar hos kidzmode om ett presentkort på 200kr att shoppa för inne hos Tuffatilda.
Tävla HÄR du också."


Tråkigt väder

Idag är det riktigt tråkigt väder ute! På förmiddagen har vi städat och bytt sängkläder. Engla vill ut och hoppa, men jag känner mig inte riktigt för att gå ut i regnet och hoppa just nu..

Ikväll ska jag gå ut! Ska bli kul! :-)

Någon som har börjat dra i dukar..


Man ska inte..

..lägga choklad och varma revben i samma påse när man handlar!




Salamipasta

4 portioner

300g salami
1 lök
1 paprika
2 dl lättcreme fraice
salt, svartpeppar, basilika


¤ Hacka löken, skär salamin och paprikan i bitar.
¤ Stek lök och paprika i en kastrull tills löken blir "genomskilnig".
¤ Häll i salamin i kastrullen och stek en kort stund till.
¤ Häll i creme fraiche och låt det bli varmt. Krydda med salt, svartpeppar och basilika.
¤ Servera med pasta.


Snabbt, lätt & gott!


Talang och choklad

Daniel är och spelar poker så ikväll är jag själv hemma med barnen. Dom har varit väldigt "jobbiga" än så länge. Engla somnade i soffan vid halv sju och Eddie vid kvart i.

Nu håller jag på att färga ögonbrynen och sedan ska jag måla naglarna.

Efter det blir det Talang och choklad! :)

Blommor

Nu är Engla hemma från dagis igen. Det var inte det lättaste att få med henne idag. Dom var på dagiset som ligger bredvid och åt lunch och det var tydligen väldigt kul där. Hon skulle ABSOLUT INTE MED HEM!

När vi väl kom hem ville hon inte in heller, så nu är hon ute och plockar blommor med pappa.


Tävlar om ett presentkort hos www.cbkids.se



Klicka här för att vara med och tävla!
http://forsmallpeople.blogspot.com


Lugnt och skönt

Eddie sover och Engla är på dagis, så här är det lugnt och skönt en stund till. Det är lite barn på dagis idag när det är klämdag. Så då trivs Engla extra bra. Hon gillar när det är lite mindre barn så hon får en massa uppmärksamhet från fröknarna!

Överby och fika hos mormor

Idag har det vart fullt upp hela dagen.

Först storhandlade vi mat. Vi tog en sån vagn med en bil på idag som Engla körde och Eddie satt i stolen på vagnen. Förut har Engla vart livrädd för dom där bilarna, men idag gick det bra. Efter halva tiden började Engla tröttna och klättrade in och ut ur bilen resten av tiden..

Efter det tog vi en lunch/fika och efter det blev det klädshoppinng! :)

Till Daniel blev det:

¤ Två par skor
¤ En t-shirt
¤ En tröja
¤ Ett par byxor


Till mig blev det:

¤ Ett par skor
¤ En jeansjacka

Hittade ett par jeansleggins som jag fastnade för. När jag provade dom hittade jag ett litet hål och det var dom enda som fanns i min storlek. :(


Min nya jacka

Mamma och Björn var också inne i Trollhättan idag. Så det sista kom dom också dit och satte sig och fikade med Engla. Var bra det för då hade hon tröttnat på att gå i affärer.

Vid restaurangen i Etage huset har dom en slags projektor så att det ser ut som att det är vatten på golvet med fiskar som simmar runt. Lite svårt att förklara men dom som har vart där vet vad jag menar iallafall. Det tyckte Engla var kul och sprang runt och jagade fiskar. Alla rosa fiskar var "hennes"!

Efter shoppingen åkte vi upp till mormor och John där det blev en massa fika. Engla tyckte det var kul och både mormor och John fick kramar.

När vi kom hem packade vi upp alla varor och så gjorde jag iordning lite kort som vi köpt ramar till och satte upp på väggen. Blev fint.

Nu ligger barnen i sina sängar och om en stund ska vi äta revben och potatissallad. Blir en sen middag idag eftersom man blir väldigt mätt efter en fika hos mormor!

Trollhättan

Idag blir det en heldag i Trollhättan. Först ska vi åka till Överby och handla mat och kika i lite affärer. Ska köpa skor till Daniel och kanske något par till mig! ;) Kanske hittar lite annat också.

Efter det ska vi åka till mormor och John uppe i Skogshöjden och hälsa på. Var ett tag sen vi var där nu.

Trötta barn

Båda barnen sover. Eddie somnade sittandes i soffan vid halv sju. Var längesen han somnade så! Engla var trött och ville sova innan sju hon med, fast hon sovit middag.

Har precis vart hos mamma och Björn en snabbis för att lämna ett kort till dom och hämta en jacka som jag fått av mamma. När jag skulle åka stog jag och funderade på om jag var sugen på något när jag ändå var inne i Grästorp och hade nära till affären. Då sprang Björn ner och hämtade två cider som jag sitter och dricker nu! :-)

Kullerbytta

Nu har Engla äntligen lärt sig att göra kullerbytta som hon försökt med så länge!




Utflykt & Babysång

Nu är vi hemma igen efter dagis och babysång. Båda barnen var supertrötta och stensomnade i bilen!

Vi var bara fyra stycken på sången idag men det var mysigt ändå. Eddie är inte så intresserad av sången, bara av dom andra barnen. På fikan var han trött och protesterade så fort han inte hade nått i munnen!

Engla hade haft det bra på utflykten och dom klarade sig från regnet. När dom skulle åka hem hade dom sett en stor älg som Engla blev lite rädd för!

Jag orkar knappt bära Eddie i babyskyddet längre så idag bar jag in honom utan den och så fick han sitta på golvet inne på dagis. Det gick bra och var väldigt skönt för min rygg! Har längtat efter att han ska kunna sitta riktigt utan att välta i några veckor nu så jag slipper bära honom i det. Blir väldigt många kilon!


God morgon

Nu ska vi snart åka och lämna Engla på dagis och väskan är packad för utflykt med fika!

Sedan ska jag och Eddie åka hem till mamma och äta frukost. Efter det blir det babysång.


Ballerina

I eftermiddag har det inte hänt mycket alls. Var ute en stund till och så har det vart matlagning. Kyckling och potatisgratäng blev det idag. Engla åt så att jag trodde att den lilla magen skulle spricka när som helst.

Båda barnen var trötta idag. Engla somnade vid halv sju i soffan och Daniel försöker få i en halvsovande Eddie lite mat innan han somnar för natten.

Kvällen kommer nog spenderas mest framför datorn, då Daniel har bokat TV´n för nya Simpsons-avsnitt. Kan nog bli en och annan ballerina-kladdkaka också. Provade dom för första gången igår och dom tyckte jag var riktigt goda!

Engla har vart riktig klantig idag. Började med att hon ramlade ner för trappan. Var inte där just då men det var nog bara ett trappsteg. Sedan slog hon näsan i soffan, så den är helt röd nu. Hoppas den inte ser värre ut tills imorgon! Sedan har hon snubblat och slått i tån ett par gånger också..

Imorgon ska Engla på utflykt med dagis. Dom ska åka buss till Hunneberg. Då kommer hon säkert komma hem med några blåmärken till. Hon brukar vara väldigt bra på att slå sig när dom är i skogen med dagis!

Kan hon vara lik mig med den där "klumpigheten" tro?


Plockat blommor

Nu på förmiddagen har vi vart ute en sväng. Gungat, hoppat, åkt rutschkana och så gick vi in i skogen och plockade blommor. Var helt fullt med vitsippor. Sedan hjälpte vi Daniel att kratta och plocka sten medans Eddie sov i vagnen.

Nu blir det lunch om en stund och efter det ska jag posta tre paket. I eftermiddag får vi se vad som händer.

TV-kväll

Vid halv sex kom mamma och Björn hit och gick ut och lekte med Engla. Det blåste kallt så dom kom in fort igen och lekte på hennes rum istället. Hon var inte helt nöjd när dom skulle åka igen!

Nu ligger båda barnen i sängen. Tror inte någon sover än, men inga protester iallafall..

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på TV hela kvällen. Trött idag, så det blir kanske inte någon lång kväll..


Pizza

Nu ska Daniel åka och hämta pizza! :-) Det var pizza på TV´n förut och då blev vi så sugna!

Idag har det inte hänt mycket alls. Bara vart inne hela eftermiddagen. Om man går ut blåser man bort!

God morgon

Vid halv fem skulle Eddie upp idag. Men Daniel gick upp med honom. Tror han låg och slumrade till lite i soffan iallafall..

Nu håller jag på och tvättar och har fixat iordning lite i tvättstugan så jag slipper dom tråkiga torkställen uppe i hallen och sovrummet. Torkar ju lite sämre i källaren, men nu är jag trött på torkställen. I veckan ska jag göra iordning lite i sovrummet och sätta upp dom nya tavlorna mm.


Den här filmen såg vi igår. Både jag och Daniel tyckte den var riktigt tråkig, men vi kollade färdigt på den ändå. Varför somnar jag alltid på bra filmer och är klarvaken på dom dåliga?

Shoppaholic idag :-)

Idag har jag vart på loppis i Västra Tunhem med Emma, Pappa och Nina.

Jag köpte:

¤ två tavlor till sovrummet
¤ tre tallrikar till Eddie (Så han slipper äta på Englas rosa)
¤ ett par silverskor till Engla


Nina köpte:

¤ En handduk till Engla
¤ En tröja till Engla


Efter loppisen åkte jag och Emma vidare till Överby. Hade inte tänkt köpa något men det är väldigt svårt att låta bli när man är där.

På Överby köpte jag bara grejer till mig för en gångs skull! :-)

Det blev:

¤ Ett linne
¤ Tre par trosor
¤ två bh-ar
(Underkläderna var välbehövligt!)


Här är tavlorna och linnet jag köpte


När jag kom hem igen kom fam. Guhrén/Nilsson hit. Dom stora barnen hoppade studsmatta och sedan blev det fika och lek innomhus.

Engla är inne i en MIN period just nu. Så hon är väl inte den roligaste att leka med för tillfället. Redan när Alicia klev ur bilen spran Engla till sin älskade rosa badboll och ropade MIN! Varenda liten grej i hela huset är hennes!


Tävlar om en almanacka


"Jag tävlar hos http://nilssonpettersson.blogg.se/2010/april/utkast-april-23-2010.html om en Personlig Almanacka,
Tävlingen avslutas 20maj
"


God morgon

Idag vaknade Eddie tjugo i sju. Fick nästan en chock när jag kollade på klockan! Engla sover fortfarande.

Kanske ska skriva sånna där inlägg varje kväll?

Sovmorgon

Nej, nu får det bli sängen snart. Är antagligen någon av barnen som vill upp vid fem imorgon! Dom brukar köra varannan dag..

Tänk om dom hade valt samma dag istället. Då hade man ju fått lite "sovmorgon" varannan dag iallafall!

Tänk för några årsen.. Då hade man absolut inte tyckt att klockan sju var "sovmorgon" som jag gör nu!


Morgonpigga syskon


Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Engla stensomnade i bilen till mamma och Björn. Innan maten försökte jag väcka henne. Det slutade med att hon blev förbannad och somnade sedan på golvet i köket. Efter en stund vaknade hon igen och var på bra humör.

Efter maten blev det lite pyssel och sedan lek i "lekrummet" med klossar, fotboll och dans till musik.

Trodde båda barnen skulle somna i bilen hem så vi tog på dom pyjamas innan vi åkte. Men båda två var klarvakna när vi kom hem. Engla ligger i sitt rum och kollar på Musse. Hon har vart uppe en gång och det känns som det kommer bli några fler gånger. Eddie ligger och pratar i sängen.

Om en stund ska Daniel till Backstage och kolla på ett band som ska spela, så jag blir själv hemma med barnen ikväll.
(Kommer antagligen inte märka av det eftersom jag troligen kommer ha somnat innan han åker)

Engla på dåligt humör!

Idag har det inte hänt så mycket alls än. Engla och Daniel var ute en stund förut. Engla är på riktigt dåligt humör idag iallafall!

Om en stund ska vi åka hem till mamma och Björn och grilla. Inte det bästa vädret för det kanske, men på deras altan är det skönt!

God morgon

Igårkväll skulle Engla inte sova. Vet inte hur många gånger hon var uppe. Hon kissade efter ett tag så det var nog det som var problemet plus att det var rätt ljust i hennes rum. Det funkar bra att sova utan blöja iallafall. Inte någon olycka än.

Eddie vaken vid fem pigg och glad. Så jag kommer väl antagligen vara mindre pigg och glad idag..

Tittade ut genom fönstret när jag gick upp och då såg jag älgarna igen! Fast dom var ganska långt bort denna gången iallafall. Hoppas att dom har tänkt försvinna snart!

Fredagsmys

Nu sover båda barnen.

Snart blir det..



och..


Tävlar om en mössa till mig & Engla


”Jag tävlar hos Carolina om en Classic mössa till mig själv & en till mitt barn från Geggamoja.” 


Älgar

När jag skulle gå ut till bilen förut fick jag en chock! Helt plötsligt springer det två jätteälgar över vägen utanför vårat hus och ut på åkern! Den ena var verkligen jättestor! Rådjur har vi här utanför 10-15 stycken varje dag. Älg har jag bara sett ett par gånger här, men inte så nära huset!

Innan jag hämtade Engla på dagis skickade jag två paket och handlade lite fredagsmys! Hann även kika på marknaden en snabbis som inte var något att ha!

Var inne på järnaffären och köpte en sax till Engla så att hon kan "bippa"! Hon somnade i bilen från dagis så hon blir nog glad när hon vaknar!


Morgonpigga barn som vanligt

Båda barnen vakna någon gång efter fem idag. Med Daniel gick upp med dom! Engla är på dagis och innan jag hämtar henne ska jag skicka ett par "Tradera paket". Annars händer det nog inte så mycket alls idag. Solen lyser ute men det blåser en massa! :(

Texmex soppa

4 personer

1 lök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
ca 300 g köttfärs
olja till stekning
1 påse tacokrydda
5 dl krossade tomater
8 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 msk majskorn
2 dl kokta bönor

Till servering

Gräddfil
Bröd

¤ Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
¤ Stek köttfärs och lök. Strö över tacokryddan.
¤ Häll över i en kastrull och tillsätt dom andra ingredienserna. Förutom majs och bönor.
¤ Låt koka i ca 15 minuter.
¤ Tillsätt majs och bönor och låt det bli varmt.
¤ Servera med en klick gräddfil och bröd.


Eddie gungat

På eftermiddagen har vi vart ute. Först hoppade Engla på studsmattan och hade väldigt kul. Eddie satt snällt i vagnen och kollade på.

Efter det gungade Eddie för första gången. Det tyckte han var kul och han fyllde ut gungan bra. Engla var överlycklig att ha någon att ta fart på. Annars brukar hon få ta fart på tomma gungor. Kan ju säga att Eddie fick vänja sig med att gunga högt redan från början...

Under tiden som Engla gungade satt Eddie i gräset och undersökte det för första gången. Väldigt intressant!

Efter det blev det studsmatta igen och så avslutade Engla med lite lek i sandlådan. (Som behöver både påfyllning av sand och nya leksaker)

Nu på kvällen badade barnen tillsammans som dom brukar göra. Efter ett tag bajsade Eddie i badkaret, så det flöt bajs i hela vattnet! Väldigt mysigt. Det var bara att ta upp båda barnen och göra om allt igen..

Nu sover dom båda två. Trötta efter en utedag!


Lite bilder från dagen
               

Härligt väder

Fint väder idag. Får väl passa på att gå ut en stund sen när Eddie har vaknat. För i helgen tror jag att det ska bli "skitväder"?

Har några auktioner på tradera som håller på att avslutas nu. Blir ju inte rik på det men några kronor blir det allt. (Och en massa mer plats i källaren)

Svartsjuk

Nu börjar jag snart bli lite svartsjuk på Linda.. Igår när vi hämtade barnen på dagis fick ju Linda en stor kram av Engla och mig sket hon totalt i! Idag när vi lämnade barnen fick Linda en stor kram igen när vi skulle åka! Jag frågade om jag också fick en. Då sa hon -Näähää, skrattade och sprang därifrån...


Garderob

Har precis kollat igenom min garderob. Alltid kul för det ligger ju oftast flera grejer allra längst in som man helt glömt bort! Hade en hel hög med jeans som hamnat väldigt långt in i garderoben efter att jag vart gravid och inte kunnat ha dom. Kan ju säga att jag inte har brist på jeans iallafall! :-)


Morfar & Ingegerd

Vid tre åkte vi och hämtade mamma och åkte sedan till morfar och Ingegerd. Engla somnade i bilen och var väldigt trött, men piggnade till efter ett tag och lekte med alla bilarna dom har där. Eddie var en glad kille som satt på golvet och lekte och så blev han bra kompis med gammelmorfar.

När vi kom hem hoppade Engla studsmatta en stund och skulle absolut inte in. Efter ett tag bet hon sig i tungan så då ville hon in iallafall!

Engla sover nu och Eddie sitter vaken i soffan och pratar och "kör bil".

Har precis beställt lite saker på hm nu. Det blev:
- En klänning till mig
- En baddräkt till Engla
- Ett par flip-flop till Engla


Charmör

Idag charmade Eddie allihopa på sången. Han satt och skrattade och pratade sig igenom hela sången.

Engla blev jätteglad när hon fick se Linda på dagis idag och sprang fram och kramade henne. Mig brydde hon sig inte om alls och när jag skulle ha på henne ytterkläderna började hon slåss..

Nu har vi precis vart ute en stund i det fina vädret!

Mössor

Idag vaknade Eddie efter sju. Då vaknar såklart Engla kvart över fem. Men hon gick med på att kolla på film i sitt rum.

Nu håller barnen på att leka med mössor. Väldigt kul tycker Engla. Stackars Eddie går med på mycket utan att protestera. Det roligaste är när mössorna och kepsarna är över ögonen så han inte ser nått.. Men han verkar allt tycka det är lite kul med!

Snart blir det dagis för Engla och jag och Eddie ska på babysång.

I eftermiddag ska jag, barnen och mamma åka hem till min morfar med fru och hälsa på.

Snack-trapp



"jag tävlar inne hos kidzmode om en Snack-trapp kopp med lock och rem.
Tävla HÄR du också."


Leka


Eddie tyckte det var kul att sitta upp och leka med syrran! (Engla med)


Regn & Hagel

Hade tänkt att vara ute i eftermiddag och hoppa studsmatta med Engla. Men vi får vara inne istället. Nu ösregnar det och har precis haglat! :S

Eddie somnade precis och Engla sover fortfarande! Hon måste vart trött! Får väl väcka henne snart så hon kan tänka sig att sova ikväll också!

Bippa

Efter frukost var Engla ute och hoppade studsmatta och gungade en stund. Vi hade tänkt att visa studsmattan efter frukosten. Men innan det tog Engla sin stol och klättrade upp till fönstret och visade att hon ville gunga. Då fick hon se studsmattan och skulle ut och hoppa också. Hon hade ju inte riktigt tålamod till att äta frukost men fick i sig en macka tillslut.

Efter det åkte vi hem till Linda, Alicia och Tilda och var där hela förmiddagen. Vi var ute en stund men båda barnen tröttnade ganska fort och ville in och pärla istället och sedan har dom ritat och klippt i papper. Eller "bippa" som Engla säger. Engla skulle inte alls med hem och blev hysterisk. Måste köpa en liten barnsax till henne för det var den hon inte ville åka ifrån. På vägen hem somnade hon och ligger nu och sover på soffan, så det blir en sen lunch för henne idag.

Utan blöja inatt

Engla har vart torr i blöjan ett tag nu på nätterna. Inatt provade vi utan och det har gått bra!
Duktig tjej :-)


Studsmatta

Nu är mamma och  Björn här. Dom har vart och köpt en studsmatta till barnen. Engla hann tyvärr somna innan dom kom men kommer nog bli väldigt glad när hon får se den imorgon! Daniel och Björn är ute och sätter upp den nu.


Björn monterar studsmatta


Försäkringskassan

Nu är Engla hemma från dagis igen. Fint väder ute, men det är ju tyvärr inte så jättekul att vara ute hos oss för tillfället.. Men en liten sväng ut får det bli sen ändå!

Har pratat med försäkringskassan idag. Har fått alldeles för lite i föräldrapenning sen Eddie föddes. Men nu har det löst sig och i slutet av denna veckan eller i början av nästa kommer jag få mellanskillnaden. Blir ganska mycket på fem månader det. Skönt att det har löst sig iallafall! Tjejen jag pratade med idag var supertrevlig och löste allt bra!

Så när pengarna kommer ska det handlas tapeter mm till Eddies rum! :-)

Eddie vill inte sova..

Försöker få Eddie att sova. Han har sovit ett par minuter sedan tjugo över fem, så han borde vara trött tycker jag. Linda och Tilda har precis vart här, så det har väl vart för intressant för att sova. Nu är dom hos tandläkaren men kommer hit efter det igen.


God morgon

Nu har vi precis ätit frukost och väntar på att klockan ska gå så vi kan åka till dagis. Engla vill som vanligt åka redan nu och går runt och surar för det..

Tävlar om en body från Kid Rox


"Jag tävlar om en cool t-shirt/body från Kid-Rox i Svantes mammas blogg

             Tävla här -->http://nykick.blogg.se/2010/april/tavling-kid-rox.html?_tmp=5711717fe215b0aa896a7a9c6292f8d312dc3c80 du också!"


Tre bilder som Daniel tatt med sin telefon idag


Engla och Alicia på Leklandet idag.


            
Man kan ha kul med en keps!


En övertrött Engla

Engla stensover och Eddie ligger i sängen och låter som en bil ( favvo ljudet ).

På eftermiddagen har mamma och Björn vart här. Engla har vart övertrött sen Leklandet och körde hårt med mormor. Dom busade inne i "lekrummet" och lyssnade på musik. Det tycker hon är kul! Imse vimse spindel, pippi, lille katt och blinka lilla stjärna är favoritlåtarna!

Innan läggdags hade Daniel och Engla krypträning med Eddie. Såg rätt kul ut när alla tre låg på golvet och "krälade"! :-)



Gröt

Eddie har ätit ett helt mål med gröt till frukost två dagar i rad nu. Förut har han ätit en smakportion och velat ha ersättning efteråt. Men nu funkar det med en hel portion. Mysigt att han också kan sitta med vid bordet och äta frukost med oss andra.

Annan mat går bra det med nu. En halv liten burk äter han upp. Favoriterna är majs och morot. Frukt är han inte så noga med. Verkar som att han tycker det är surt när han får in det i munnen.


Leklandet

Idag ska Engla och Alicia ta med sina pappor och åka till Leklandet. Jag berättade det för Engla vid frukosten och det skulle jag inte gjort. Hon skulle såklart åka direkt och har legat och surat i hallen tills dom åkte nu för en stund sen. Hoppas dom får det kul och att det inte är så mycket folk. Men det får man väl räkna med på en söndag.

Jag har ingen bil idag eftersom Daniel och Engla har den med bilstolarna i. Så det får bli en hemmadag för mig och Eddie. Hade tänkt att ta en prommenad med vagnen, men kom precis på att jag glömde ta ur vagnen ur bilen. Får bli en mysig innedag med pyjamas istället!


Bild från när jag och Linda var på Leklandet med barnen. Alicia längst fram och Engla i rutschkanan.


2012

Den här filmen såg vi igår. Jag tycker inte att den var bra alls. Alldeles för ÖVERDRIVEN och förutsägbar!

Engla vaknade vid sex. Eddie vaknade först halv fem och somnade om till tjugo över sex. Bättre än att gå upp vid fem iallafall!

 


Julklapp

Nu sover dom små barnen. Engla slocknade på soffan innan sju och Eddie strax där efter, fast i sängen. Har satt upp mobilen som han fick i julklapp över hans säng idag och den tyckte han om. Låg och pratade med den ett bra tag! 

(Vet att julafton var för längesen men Eddie har sovit i vaggan tills nu och den här mobilen är gjord för att sitta i en spjälsäng.)

Nu händer det nog inte så mycket mer ikväll. Såg att Daniel köpt lite choklad när han handlade förut så det ska väl ätas upp  iallafall! :-)

Fläskfilé med bacon och mango chutney

1 fläskfilé
1 paket tärnat bacon
3 dl grädde (valfri fetthallt)
3 msk mango chutney
3 tsk curry
2 vitlöksklyftor
salt & peppar

¤ Sätt ugnen på 175 grader.
¤ Skiva fläskfilen i ca 2 cm tjocka skivor.
¤ Stek i några minuter på varje sida så köttet får fin färg. Salta och peppra.
¤ Knaperstek baconet.
¤ Lägg köttet och baconet i en ugnssäker form.
¤ Blanda resten av ingredienserna och häll det i formen.
¤ Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
¤ Servera med ris.


Tvättat

Har tvättat två maskiner utan problem nu
*peppar peppar*


Sötnosar


Eddie rullar till magen så fort man lägger honom på rygg och har börjat "putta upp rumpan" eller vad man ska säga. Får se om han har tänkt att börja krypa tidigare än syrran..

Annars är det väldigt smidigt när dom bara kan sitta still och inte ta sig någonstans! :-)


God morgon

Nu har vi precis ätit frukost och sitter i soffan och myser. Daniels ska åka och greja lite med mamma och Björns bil nu. Vi andra ska nog inte göra så mycket alls. Blåser och är grått och tråkigt ute. Tvätta om maskinen känner sig för det!

  • Till bloggens startsida
  • Jag heter Emelie och är 23 år. Jag bor i ett rött hus ute på landet i Grästorp ( två mil utanför Trollhättan där jag är uppvuxen) med sambo och våra två barn Engla och Edvin.
    I bloggen får ni läsa om våran vardag där det sällan är lugn och ro med två små "busar"! :-) Jag älskar att laga mat och prova nya recept som jag brukar lägga ut på bloggen. Så titta in efter något smarrigt *mums*


    bloglovin

    RSS 2.0