Skogen

Idag har jag och Eddie varit och handlat. När vi kom från affären kom Linda och Tilda och hälsade på.

När vi hämtade dom stora barnen igen satt dom och åt glass och hade lite kalas för en tjej som fyller tre år imorgon. I skogen hade dom varit idag. Hemma gillar inte Engla alls skogen, men på förskolan går det tydligen bra.. Dom var fem tjejer som hade haft kul. Allihopa hade gått på rad och hållt varandra i handen. En hade ramlat och då ramlade allihopa i en hög. Det var tydligen väldigt kul!

Kasta leksaker!

Engla somnade vid sju som vanligt, även fast hon sov middag en stund idag. Hoppas hon inte vaknar allt för tidigt i morgon bara!

Jag badade med Engla förut och hon var helt överlycklig över att det var mycket vatten! Eddie fick bada själv för en gångs skull och fick ha alla leksaker för sig själv. Han har börjat slänga alla saker över kanten och så ställer han sig upp och kollar på leksakerna och ser väldigt nöjd ut över sig själv! Engla gjorde samma sak när hon var minde, men blev helt hysterisk om man inte plockade upp grejerna till henne igen! Eddie står bara och skrattar åt leksakerna på golvet..

Nu har jag precis skrivit matlista för drygt två veckor. Till helgen där Englas kalas är kom jag. Nu är det nära och jag tycker inte att hon ska bli så mycket större nu! :S

Dom är sötast när dom sover :)

Nu sover BÅDA barnen! Engla var tydligen trött idag för hon somnade precis på soffan.. Inte ofta hon gör det nu för tiden!


Hjärnan är inte riktigt med...

Nu är vi hemma igen efter dagis och babysång. Eddie tycker det är kul på sången, men det är ju hemskt att sitta still i mitt knä! Det var en av tjejerna som fyllde ett år idag, så efteråt blev vi bjudna på tårta! :)

Min hjärna är inte riktigt med idag! När vi skulle åka iväg imorse fick jag springa in tre gånger för att hämta saker jag glömt! När vi kom fram till dagis tänkte jag ta med Eddie istället för Engla (Dom är ute och leker när vi kommer, så det är bara att lämna av dom vid grinden så man slipper ta ut dom små barnen). När jag hämtade Engla igen glömde jag alla grejer vi skulle ha med där ifrån, så fick springa in igen!

Hoppas resten av dagen går smidigare! :)

Tuppen

Engla vaken med vaken med tuppen idag! Och skulle ha frukost direkt! Nu kommer väl hon vara vrålhungrig innan dom äter lunch på dagis!

Fotograferingen

Vi hittade till fotograferingen direkt. Så vi blev väldigt tidiga! Men det var nog tur eftersom vi fick komma in och ta kort näst först. Blev väldigt många barn, stökigt och lång väntan. Så det var tur. Hade nog haft väldigt rastlösa barn om vi fått väntat länge.

Fotograferingen gick helt okej. Fick väcka Eddie från hans middagslur när han bara sovit i 20 minuter, så han var inte på sitt bästa humör. Men båda tittade in i kameran och såg nogorlunda glada ut iallafall..

Nu sover båda två och för mig blir det TV hela kvällen!

BVC

Direkt efter vi lämnat av Engla hade Eddie tid på BVC. Dagen vikt var precis 11 kg och längden var 75,5 cm. Han hade skjutit i längden sen sist. Han hade inte gått upp lika mycket som han brukar göra. Men det är ju inte så konstigt eftersom enda gången han är still under dagen är några minuter efter han har ätit välling. Nån gång måste det ju jämna ut sig! :) Annars var det bara en massa beröm där!

Efter det åkte vi hem till Linda och Tilda för att äta frukost.  Och innan vi hämtade Engla igen stannade vi och handlade lite.

Vid tre ska vi vara borta på centralskolan för att ta syskonkort. Har precis rotat fram världens skryngkligaste kläder. Så nu måste jag stryka! Vi åker dit bort med Linda + barn och ingen av oss vet var aulan på centralskolan ligger..? Men vi får åka i tid och leta oss fram! :)

Hallon med vit choklad och mandel

4-6 portioner

400 g hallon
200 g mandelmassa
200 g vit blockchoklad


¤ Ställ ugnen på 200 grader.
¤ Riv mandelmassan och chokladen.
¤ Lägg ut hallonen på en ugnssäker form.
¤ Strö över mandelmassan och sedan chokladen.
¤ Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. ( Hellre lite bränd än att den är inne för kort)
¤ Servera med vispad grädde.


Pasta med kyckling och citronsås

4 portioner

500 g kyckling, delad i mindre bitar
olja eller smör till stekning
salt
svartpeppar
2 vitlöksklyftor, hackade
1 gul lök, hackad
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 dl créme fraiche
rivet skal av en citron eller några skvättar citronsaft
1 kruka basilika


¤ Bryn kycklingen. Salta och peppra och ställ åt sidan.
¤ Fräs löken i en kastrul eller djup stekpanna utan att det får färg.
¤ Tillsätt vin, vatten och buljong. Sjud tills ungefär hälften återstår.
¤ Rör ner créme fraiche, citron och basilika. Mixa med stavmixer.
¤ Sjud kycklingen i såsen i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
¤ Servera med pasta

Loppis och middag

Denna dagen har det varit fullt upp HELA dagen! Först var det loppisen. Gick väl sådär med säljandet, men fick sålt mycket gamla böcker iallafall. KALLT var det. Det är först nu efter en varm dusch som jag börjat tina upp. Alldeles för lite kläder hade jag på mig. Men vi klarade oss från regn iallafall. Pappa, Nina, Emma, Pierre och Miri var där och kikade. Dom tog med sig Engla och åt korv och fikade och gick runt med henne en stund. Det var nog tur för annars hade hon nog blivit väldigt rastlös. Eddie måste nog vara världens snällaste unge! Han sov knappt en timme i vagnen. Sedan satt han snällt som ett litet ljus i vagnen hela tiden. Vi var ju ändå där i över fyra timmar.

Efter mamma och Björn vart hemma och lämnat av sina grejer och hämtat Åke kom dom hit för att äta middag och busa med barnen. Efter dom åkt hem var det dax för bad av barn, lägga barn och ta hand om kaoset här hemma.

Engla fick bland annat en dammsugare av pappa och Nina idag. Den har varit väldigt populär i eftermiddag. Hon hade inte ens tid att öppna dörren när mormor knackade på förut!

Först nu kom Daniel hem från jobbet. Blev en lång dag för honom idag!


Engla byggde ett torn av tejp... Dom har fantasi!


Ingen nattamat

Idag sov Eddie till 6:40 utan att äta någon gång på natten. Plötsligt händer det. Tror Engla bara var ett par månader där hon slutade äta på natten? Om inte Engla vaknat och klampat och ropat i trappan precis då hade han nog sovit en stund till.. Hoppas det håller i sig.

Grått och tråkigt är det ute. Hoppas regnet håller sig borta iallafall..

Kocken Engla

I eftermiddags kom mamma och Björn förbi en liten sväng. Mamma och Engla busade och hade kul tills Engla ramlade och slog ryggen i bordet. Ett stort märke på ryggen blev det! Den kommer väl vara helt blå imorgon... Men det gick över fort och efter det har hon varit supermysig hela eftermiddagen och kvällen. Hon har lagat "mat" till hela familjen i över en timme. Bland annat prinsesstårta, hamburgare och väldigt mycket äpplejuice. TVn stog på i vardagsrummet och hon "slängde" in lite mat till alla i Musses Klubbhus också. Hon stog och väntade på Mimmi ett bra tag så att hon skulle få i sig lite mat också.

Efter barnen somnat har vi fått in alla loppisgrejer i bilen. Det blev rätt fullt!

Ni glömmer väl inte att kika förbi imorgon? Klockan 11-14 vid Västra Tunhems kyrka. Kollade på vädret precis. Enligt det ska det bli mulet, men inget regn iallafall.

Jobb, jobb

Nu har vi precis kommit hem från Linda och Gurra. Gurra hade alla barnen medans jag och Linda var iväg på lite annat! :) Nu är Daniel hemma igen eftersom maskinen har gått sönder. Han ska dit en liten stund igen och så blir han tvungen att jobba imorgon också... Så får ha med mig båda barnen på loppisen imorgon. Men mamma och Björn ska ju med så det går nog bra ändå!

Lördag?

Grått och regnigt och Daniel jobbar. Känns som en helt vanlig tråkig vardag! =S


Kotlett med avokadosås

4 portioner

4 kotletter
3 msk grillolja
800 g kokt potatis
2 paprikor
1 rödlök
2 msk olja
salt och svartpeppar

Sås

2 avokador
2 dl créme fraiche
salt


¤ Skär potatis, paprika och rödlök i bitar. Lägg på en ugnssäker form och pensla med olja och salta och peppra.
¤ Ställ in i ugnen på ca 200 grader en stund tills paprikan och rödlöken blivit mjuk.
¤ Pensla kotletterna med grillolja och stek.
¤ Mixa avokao och créme fraiche med en stavmixer. Smaka av med salt.


Vart tar tiden vägen??

Idag är Eddie 10 månader. Om mindre än en månad fyller Engla tre år! Vart tar tiden vägen? Eddie var ju precis nyfödd och Engla precis fyllda två år???


Första advent och barnen (mest Engla:) är med och gör det adventsfint. Eddie är några dagar och Engla har nyss fyllt två. Tycker det ser jättekonstigt ut med en napp i munnen på henne!


Cykeltur

Efter lunch tog vi med Englas cykel in till Grästorp. Vi parkerade hemma hos mamma och sedan tog vi en prommenad/cykeltur till hennes jobb. Engla var jätteduktig och cyklade precis bredvid mig hela tiden. Hon var nästan mer försiktig med bilarna än mig och skällde på mig ibland när hon tyckte jag var för nära dom..

På vägen tillbaka till bilen hade jag tänkt att vi skulle stanna och handla lite. Såklart hade jag glömt min plånbok. Så vi fick ta bilen hem igen för att hämta den. Engla fick välja fredagsmys helt själv i affären. En liten påse med chokladpuffar eller vad det heter blev det!

Matglad


Man måste ju älska mat om man är uppe och klättrar på recepten? :)


Muta

Fotograferingen hade gått bra. Engla var en av dom få som dom bara behövde ta ett kort på. Hon skrattade och var glad på det första!

Nu sover Eddie och jag har precis mutat Engla med rån så att jag fått duscha ifred! :)

Kycklingenchiladas med guacamole

Kycklingröra

600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 msk smör till stekning
1 tsk salt
2 krm peppar
1 krm kajennpeppar
1 msk spiskummin
2 tsk mald koriander
½ msk paprikapulver
2 dl créme fraiche
8 mjuka tortillabröd

Garnering

1 burk tacosås
ost

Guacamole

2 avokador
2 vitlöksklyftor
2 tsk citronsaft
1 krm salt


¤ Sätt ugnen på 200 grader.
¤ Skär kycklingen i småbitar och hacka löken. Stek i en stekpanna.
¤ Strö över kryddorna och blanda. Häll i créme fraiche och koka upp.
¤ Bre ut kycklingröran på bröden och rulla ihop på en ugnssäker form.
¤ Bred över tacosåsen och strö över osten. Ställ in i ugnen i 15 minuter.
¤ Gröp ur avokador och mosa med en gaffel eller med stavmixer. Blanda i pressad vitlök, citronsaft och smaka av med salt.
¤ Servera med en sallad.



Fotografering

Nu är Engla lämnat på dagis lite tidigare än vanligt. För idag var det dax för fotografering! Stackars fröknar som ska försöka vara alla föräldrar till lags med att se till att barnen inte skitar ner sig, att toffsarna sitter kvar och försöka se till att dom ser glada ut! Tur att det var direkt på morgonen iallafall!

På måndag är det syskonfotografering så då får brorsan vara med också!

Händelserik dag!

Idag har det verkligen varit fullt upp hela dagen! Först köra Engla till dagis. Efter det gick jag och Eddie på en prommenad och hämtade ut ett paket från Buzzador. Blöjor från pampers var det. Efter det var det dax för babysång som Eddie tyckte var lika kul som vanligt. Efter det åkte vi hem till mamma för att äta lunch innan det var dax att hämta Engla igen. Mamma var på jobbet, men vi lånade huset eftersom det blir så stressigt om vi ska åka hem.

Efter dagis åkte vi direkt till mormor och John. Engla tyckte det var kul och tog med sig gammelmormor iväg till ett annat rum för att ha henne för sig själv flera gånger!

Sedan åkte vi hem och lagade mat och nu har jag varit iväg och pysslat hela kvällen. Var dock alldeles för trött för det och satt mest och skrattade åt allt! Gjorde ett armband från panduro som blev helt misslyckat! För det första fattade jag inte alls beskrivningen och sedan lyckades jag ha sönder hela bandet.. haha! Fick gjort ett nyckelband också iallafall. Jag är väldigt bra på att glömma bilnycklarna i bilen när man kommer hem och ska in med ungar och alla grejer. Men nu måste jag få med mig bilnyckeln in eftersom husnycklarna sitter på samma!

Ikväll visade dom rånen på Efterlyst. Hoppas dom får tag i dom nu!


Här kan man skymta dom små tänderna!


Engla äter jordgubbar och hallon hos gammelmormor.


Tandborste

Idag har jag och Eddie varit och handlat. Han fick sin första tandborste. Han fick en på posten från tandläkaren för ett par månadersen, men då hade han inga tänder. Så den fick syrran överta!

Nu är det snart dax att hämta Engla igen.

Inget magont

Barnen somnade gott vid sju tiden som vanligt. Det verkar inte som att Eddies mage reagerade på att han fick vällingen från två år igår. Skönt, då slipper jag ha dåligt samvete för det!

Jag har precis gjort iordning grejer för en loppis som jag ska stå på i helgen. Hoppas jag blir av med mycket!

Klockan 11-14 vid Västra Tunhems kyrka.
Kom dit! ;)


Korvgryta med pepparrot

ca 600 g falukorv
1 lök
3 dl matgrädde
1-2 tomater
2 msk riven pepparrot
2 msk dill
salt och peppar

¤ Strimla falukorven, hacka löken och dela tomaterna i mindre bitar.
¤ Stek korven och löken i en stekpanna.
¤ Häll över grädden och tillsätt resten av ingredienserna.
¤ Koka ihop i några minuter.
¤ Servera med pasta eller ris.

Frukostbesök

Idag har Engla varit på dagis och Linda och Tilda har varit här och ätit frukost och så har jag och Linda planerat lite "hemliga" grejer! ;)

Idag kommer mamma och Björn hit och hämtar Åke igen och lämnar av grejerna som vi beställt från Gekås! Bland annat underkläder och ett nytt spjälskydd till Eddies säng. Det har änna gjort sitt!

Middag hos pappa och Nina

Idag har vi varit hemma hos pappa och Nina på middag. Engla gjorde inget annat än att tjata om glass...! Lille Lucas bara sov och sov! Han var bara vaken i några minuter för lite mat. Eddie fick vattenmelon att äta på. Det var gott det! Miri var inte rädd för kusinerna denna gången heller. Hon var väldigt intresserad av Engla och följde allt hon gjorde!

Innan vi Åkte hem fick barnen välling. Det tog väldigt lång tid för Eddie att äta upp den. Han hade samma napp som vanlig men ändå kom det knappt nått. När han nästan var färdig kom jag på att jag måste blandat ihop barnens välling. Så ikväll har han ätit den från 2 år. Hoppas han inte får allt för ont i magen nu bara! :S

Innovatum

Idag har vi varit på Innovatum. I september har dom en speciell utställning för barn mellan 0-3 år. Jag tycker faktiskt att det var sådär. Engla var lite för stor för den utställningen och för liten för det andra. Eddie kröp runt och undersökte, men han hade nog haft lika kul vart som helst.. Det Engla tyckte mest om var givetvis såpbubblorna! Gick knappt att få henne där ifrån. Fanns även en "affär" som var full med en massa plastmatvaror. Det fanns en kassa där man kunde scanna in matvarorna. Tyvärr var det rätt utslitet så hälften av streckkoderna funkade inte att scanna..





När vi var där ringde Linda och meddelade att dom hade nybakta bullar hemma! Det kunde vi givetvis inte avstå och åkte dit för fika och lek! :)

När vi kom hem var det dax för städ och matlagning. Mamma och Björn var här och lämnade Åke som ska vara här tills på måndag.

Nu sover båda barnen. Dom var lika trötta båda två! Eddie har bara sovit i bilen i 15-20 minuter på hela dagen. Så det var ju inte så konstigt!

Idag har Eddie stått i ca 20 sekunder utan att hålla sig i flera gånger. Han älskar att klappa händerna och står helt själv när han gör det. Nu verkar han även lite medveten om att han kan stå en stund själv!


Tävlar om 500:- hos Kidsonly


"Jag är med och tävlar om 500:- att shoppa loss för
hos KidsonlyMuppsan´s blogg"


Lek och en massa fika

Nu har vi varit hemma hos Anton för lek och fika. Innan det var vi hemma hos mamma en sväng för att hämta en stol till Eddie. Barnen fikade en massa som vanligt och lekte mest med tågbanan. Eddie var på deras trappa hela tiden och kom upp rätt många steg. Tillslut fick vi ställa nått för där så han inte kom upp!

Nu händer det nog inte så mycket mer idag. Äta god mat och dricka ett glas vin ikväll! :)

Obehagligt..

Tycker det känns mer och mer obehagligt med inbrottet. Dom kunde ju faktiskt lika gärna tagit vårat hus istället! (Är bara vårat hus och grannarnas på våran väg) Vem vet, dom kanske såg mig inatt när jag var uppe och gjorde välling och tog nästa hus istället??? Går runt och kollar efter borrhål i fönstrerna nu iallafall..

Besök av POLISEN!

Vid 6:40 när jag och Eddie precis klivit upp knackade det på dörren. Blev väldigt fundersam när någon knackade på dörren så tidigt! När jag öppnar får jag se en kvinnlig polis! Tydligen har våra grannar haft inbrott inatt!!!! Och ett till hus i närheten!!! Dom frågade om vi sett nått, men vi har inte märkt något alls. Tydligen har dom parkerat bilen längre bort och cyklat eftersom dom hittat cykelspår på vägen (Vi bor inne på en grusväg). Om det kör någon bil hör man det rätt väl.

Det har varit många inbrott runt Grästorp senaste tiden. Dom borrar ett litet hål vid fönstret och får sedan upp låset på fönstret på något sätt.. Läskigt!

Inbrotten idag
http://nlt.se/startsidan/grastorp/1.959236-tva-villainbrott-i-grastorp


Tidigare inbrott
http://nlt.se/startsidan/grastorp/1.951271-nytt-inbrott-via-borrhal-i-fonster

Nu kommer man nog inte sova så bra på nätterna ett tag frammöver och vakna av minsta lilla ljud!

TV-kväll efter en grinig dag!

Båda barnen är i säng och nu blir det en helkväll i soffan med Halv åtta hos mig, Idol och Kniven mot Strupen. Har vart trött hela dagen, så det passar bra med en TV-kväll! :)

Idag har barnen inte varit världens bästa kompisar. Eddie har vart på alla Englas grejer, Engla har blivit arg och puttat lite och skällt, Eddie blir ledsen och skriker och Engla blir ledsen när Eddie skriker och hon fattar att det är hon som gjort att han blivit ledsen.. Så har det hållt på hela eftermiddagen!

Laban


Tror inte att Engla är riktigt medveten om att hennes älskade snuttar ÄR Spöket Laban!?


Tatueringen


En fotlänk med tre berlock

E - Både mitt och barnens namn
Fyrklöver - Tur
Väduren - Mitt stjärntecken


Artig tjej

Engla är oftast väldigt artig och tackar för det mesta! Idag åkte vi hiss upp till parkeringen i Odenhuset. När vi kliver hur hissen säger Engla:
- Tack så mycket för hjälpen hissen!

Vi var ute och cyklade en sväng förut. När vi cyklade förbi skogen började hon prata om att det var läskigt och äckligt där. Jag sa till henne att det inte alls är läskigt och frågade om vi inte skulle gå dit och titta. Men det vägrade hon. Tydligen såg hon Spöket Laban där inne. Det sista har hon inte alls velat se den filmen och för några veckorsen bodde han tydligen i badrummet. Han är tydligen läskig den där Laban..

Det här har jag gjort idag! :)


Bättre bild kommer imorgon när plasten är av!


Magnet

Idag var det dax för sång för Engla igen och det gick bra. Eddie var med och han ville väldigt järna vara med och sjunga. Han var som en magnet dit!

När vi kom hem höll Daniel på att klippa gräset med åkergräsklipparen, så Engla åkte med där en stund. Nu sover dom så gott i sina sängar! :)

Tand nummer 2

Nu håller Eddies andra tand på att spricka igenom. Inga symtom denna gången heller. Hoppas att det går så här smidigt med varje tand! :)

Nu sover Eddie och jag och Engla ligger i soffan och tittar på Barbapappa (Favoritfilmen just nu) innan det är dax att få lite mat i magen innan sången.


Ingen ström

Idag blev väl uppvaknandet sådär. Daniels klocka ringde och jag reste mig upp för att kolla hur mycket klockan var. Då funkade inte den. Upptäckte rätt snart att det inte fanns någon ström på övervåningen och i köket funkade bara spisen..

Var någon propp som var trasig och vi hade ingen hemma. Så stackars Daniel fick åka iväg och köpa det innan jobbet..


Eddie står utan att hålla sig i några sekunder nu. Men bara när han inte tänker på det själv! :)

Älgskavsgryta

4 portioner

250 g älgskav
smör till stekning
1 gul lök
ca 2 dl kantareller
1½ msk finhackad persilja
3 dl grädde
salt & svartpeppar

¤ Stek älgskavet och lägg över i en kastrull/gryta.
¤ Stek löken och blanda med älgskavet.
¤ Stek kantarellerna och blanda i grädden och persiljan. Häll det över det andra
¤ Koka i några minuter och smaka av med salt och peppar.


Serverade med potatismos och lingon.


Frisören

Idag har Engla klippt håret. När mamma slutade jobbet åkte vi dit och mötte upp henne och fortsatte sedan till frisören. Hon var duktig och satt still i stolen, men var väl inte sådär jättenöjd med att klippa sig, såg väldigt bekymrad ut hela tiden. När det var färdigt fick hon lite rosa färg i håret så då var allt bra!

Efter frisören tog vi en fika och sedan följde vi med mamma hem en liten stund. När vi kom hem igen blev det en sen middag och Engla var jättetrött. Om hon satt i soffan somnade hon, så jag fick sätta henne på en stol i köket med en morot att äta på för att hålla henne vaken. Inte så jättebra att somna vid fem-sex tiden..


En nyklippt Engla. Fast här har hon legat i soffan och ruffsat till det. Snelugg blev det denna gången.


Kan själv! :)


Idag har Edvin ätit lunch helt själv för första gången! Pasta, korv och kokta grönsaker serverades. Gott var det och kul var det. Han hade nog kunnat äta hur mycket som helst om jag inte stoppat honom!


Kvällens tidsfördriv..


Ingen vinst verkar det bli! Men var nära på hemminredning och en bil iallafall..


Bara Eddie är vaken...


God morgon

Som vanligt sover inte barnen längre när dom somnar senare. Engla vaknade redan vid 5:30 av att hon behövde gå på toaletten. Efter det somnade hon inte om, men gick med på att kolla på film i sitt rum iallafall. Eddie vaknade vid sju som han oftast gör nu för tiden.

Idag ska vi hem till mamma och Björn och äta mat. Min mormor och hennes syster som jag inte har träffat på tre år kommer dit också.

Lucas

I eftermiddag/kväll har det varit "fullt ös" här hemma med Engla, Edvin, Miri och lille Lucas! Kan verkligen inte komma ihåg att Edvin var lika liten när han var nyfödd och Engla ännu mindre! Lucas sov mest hela tiden. Innan dom åkte hem vaknade han och åt lite mat som jag fick ge honom! :) Så mysigt!

Engla och Eddie fick vara vakna så länge dom ville idag. Engla började prata om välling redan vid 18:30 som vanligt. Strax innan 20:00 hade hon fått nog och skulle absolut ha välling och sova. Strax efter det fick Eddie också lägga sig och somnade nog nästan direkt när jag lade ner honom i sängen. Riktigt "jobbiga" med läggningen är dom! ;)

Miri är inte rädd för sina kusiner längre. *skönt* Idag var dom ändå rätt högljudda. Eddie var väldigt intresserad av Lucas och skulle krypa dit HELA TIDEN och blev skitarg när han inte fick!

Barnloppis

Idag har vi varit på barnloppis i Vänersborg med Emma och Pierre.

Det här köpte vi:
¤ My Little Ponny väska till Engla
¤ En liten My Little Ponny häst till Engla
¤ Ett pussel till Engla
¤ Tre filmer till Engla
¤ Fem par strumpor till Edvin
¤ En traktor till Edvin


Efter det åkte jag och Emma vidare till loppisen bakom Sportlife och nu är vi hemma igen. I eftermiddag kommer dom hit igen och så kommer Pontus, Sandra och lilla Lukas! Ska bli kul att träffa honom! Det blir middag och så ska dom få kolla om dom vill ha nått av barnens urväxta kläder.

Dator och telefon

Skickade iväg Daniel och Engla till Överby för att hämta den bärbara datorn som vart på reparation och köpa ny hemtelefon medan Eddie sov. Så nu har jag hunnit med en liten snabbstädning här hemma!

Efter att jag hämtat Engla hos Alicia åkte vi hem till mamma en liten sväng innan hon började jobbet, så nu har Engla haft fullt upp hela dagen fast hon inte vart på dagis.

Ikväll är jag allt värd ett glas vin efter storhandling och städ! :)


Nya telefonen


Hela köksgolvet..

Härligt att vakna på morgonen och märka att det är kiss på hela köksgolvet! Det var bara att ställa sig och skura golvet klockan 6:45.. Dagen kunde ju börjat bättre....

Idag är det storhandling som står på schemat. Under tiden ska Engla vara hos Alicia och busa!

Firat Linda

Idag har vi varit och firat Linda som fyllde år igår. God tårta blev vi bjudna på! :) Engla var trött och grinig hela tiden vi var där och blev arg för minsta lilla! Eddie var väl framme en 20 gånger och skulle pilla på alla roliga saker på deras TV-bänk!

Nu kom vi precis hem och barnen ligger i sina sängar. Lika trötta var dom båda två! Nu blir det nog en helkväll framför TVn!


Rån är livet


Engla 18:50


Utvecklingssamtal & Babysång

Idag har det vart utvecklingssamtal för Engla. Det gick hur bra som helst! :) Hon är lugn och lätt att ha att göra med. Snäll mot dom andra barnen och älskar att sitta och pyssla. Dom tycker hon ligger väldigt långt fram med finmotoriken och slår alla med "hästlängder" med att pärla! Inte så konstigt eftersom det nästan är det ända hon gör hemma. I våras pratade hon knappt på dagis och gjorde mest gester. Nu är det inga problem alls med talet. Nu pratar hon riktigt mycket istället! Hon är även väldigt duktig på att sysselsätta sig själv. Väldigt bestämd är hon också. Nu leker även Engla och Alicia mycket på dagis. Förr har dom inte lekt så mycket på dagis även om dom gjort det hemma. Det enda negativa var väl att hon blir väldigt arg och ställer sig och skriker rätt ut ifall det är någon av dom andra barnen som råkar putta till henne eller tar någon leksak ifrån henne istället för att försöka lösa det själv.

Efter det var jag och Linda på babysång med dom små barnen. Vi parkerade bilarna på dagis och tog en prommenad dit. Sången gick bra och Eddie tycker det är så kul. En del sånger ska man lyfta upp barnen i luften och sånt. Det älskar han! Jag tycker lite mindre om det eftersom han väger endel.. Men det blir ju lite styrketräning iallafall!

Efter sången gick vi på en prommenad igen innan det var dax att hämta dom stora barnen. Nu spelar Eddie på Englas keyboard (nya favorit sysselsättningen) och Engla pärlar på sin nya pärlplatta som hon fick av mormor igår.

Stolt

Sången gick bra idag med. Innan det börjar får dom leka av sig lite och det är nog tur! Engla och Alicia blir rätt busiga tillsammans märkte vi idag. Nästa gång får vi nog försöka sära lite på dom när dom ska sjunga. Dom fick var sin pärm att ha sångpapper i idag. Engla var så stolt över den och visade upp den för mormor och morfar Björn. Båda barnen var väldigt trötta och somnade nästan direkt när jag la dom i sängen!

Full fart!

Idag är det full fart här hemma! På förmiddagen var Engla på dagis och jag passade på att baka lite under tiden. Misslyckade muffins blev det. Men dom smakade helt okej iallafall och det är ju det som är huvudsaken! :)

Direkt efter dagis kom Anna hit med Anton och Ellen och dom åkte precis. Barnen har lekt och haft kul! Nu är det snart dags att börja med middagen som får bli lite tidgare än vanligt eftersom vi ska iväg på Ministrålarna. Eddie lämnar vi av hos mormor så länge!

Gåvagn


Eddie har kommit på hur man går (springer) med gåvagnen nu! Fort går det och kul är det! :)

Han har även lyckats göra sönder hemtelefonen idag... Så om ni vill ha tag i oss får ni ringa till mobilerna.


4 barn

Är barnvakt åt Alicia och Tilda en stund. Än så länge går det bra! *peppar peppar* Tilda somnade precis innan Linda åkte, Eddie strax där efter och Engla och Alicia är uppe i Englas rum och kollar på My little Ponny och äter äpple.


En sovande Tilda


Glad skit!

Har precis börjat rensa lite bland barnens urvuxna kläder som ligger utspridda i tvättstugan. Emma ska ta det hon vill ha till Miri och så får vi se om Pontus kanske vill ha något till Lucas. Resten ska jag försöka sälja. Förutom några grejer som man tyckt extra mycket om! :)

Eddie har precis sovit en liten stund och nu är det full fart på den glada "lilla" skiten! :) Han älskar att bli jagad när han kryper och så har han kommit på att det är väldigt kul att härmas. Till exempel dunka händerna i bordet, klappa händer och "smacka" med munnen.

Om en stund är det dax att hämta Engla igen. Då ska vi åka och handla lite. Då blir hon nog glad! :) Det är ju bland det bästa hon vet!

Ingen rolig natt!

Natten var inte rolig alls. Engla vaknade vid tolv tiden någon gång och var ledsen. Det gick över rätt fort men hon somnade inte om! Jag fick lägga mig i hennes rum och det tog flera timmar innan hon somnade.. Vet inte vad det var.. Vid fyra när Engla somnat riktigt igen vaknade såklart Eddie och ville ha mat. Strax innan sex vaknade han igen och tyckte det var morgon.. Så inatt har man knappt fått någon sömn alls!

Idag har det inte hänt så mycket alls. Vi har städat och någon mat orkade jag inte laga, så det fick bli McDonalds! Engla hittade en tjej att leka med där så hon skulle inte alls åka hem.  Tjejen frågade Engla hur gammal hon var och då visade hon upp tre fingrar.. Oftast gör hon det, så hon verkar tro att hon redan är tre!

Det har varit en del kalas det sista, så nu längtar Engla efter sin tur. Hon pratar om det varje dag. Det viktigaste verkar vara att blåsa ljusen!

Daniels och Eddies shopping på Överby :)


Kalas hos Anton

Idag har Engla och jag varit på kalas för Anton som fyller tre år. Det var korv med bröd och fika. Engla fikade en massa som vanligt! Fiskedamm var det också. Det tyckte Engla var kul.

Efter kalaset åkte vi och handlade lite och sedan åkte vi förbi mamma och Björn där Elisabeth var också.

Nu är vi hemma igen och Daniel och Eddie är också på väg hem. Dom har varit på Överby och bland annat lämnat in våran bärbara dator som krånglar med batteriet. Så nu kommer det väl bli slagsmål om den här datorn om kvällarna! ;)


Idag har Engla flätor för första gången! :)


Fredagsmys


Teckning

Glömde berätta i förra inlägget vad gullig Engla var när jag berättade att vi skulle åka till Alica. Hon rusade iväg och ritade en teckning till Alicia. Hon gick runt och bar på den hela tiden tills vi skulle åka så att hon inte skulle glömma den!

Alicia blev så glad för teckningen och sa:
- Tack Engla, vad snäll du är!

Sötnosar! :)

Grillmästarna

Idag har vi varit hemma hos Linda med barn och hälsat på. Dom har varit i Värnamo i en vecka så Engla längtade efter Alicia. Dom lekte bra men blev lite arga några gånger.. Men det löste dom bra själva. Dom var mest ute och så var dom uppe i Alicias rum en stund och lagade mat. Dom blandade även i sand och gjord med kolen i deras grill.. Busungar!


Dom små barnen. Tilda kan sitta lite själv nu och det tyckte Eddie var kul! :)



2/9 - torsdag

9871 steg


Spikön

Det blev en tur till Spikön för att mata pippi fåglarna. Efter det gick vi in till stan för ett besök på apoteket, glassätning och lek på lekparken utanför Odenhuset.

  


Här händer det inte mycket!

Här hemma hände det inte alls mycket igår eftermiddag eller än så länge idag. Engla är på dagis, Eddie sover och jag har precis gjort iordning lite fler skåp i köket.

Fint väder är det idag också. Kanske skulle passa på att hitta på något kul ute i eftermiddag?

1/9 - onsdag

11897 steg


Babysång

Edvin vaknade tidigt idag. Så redan vid 8:30 när vi körde Engla till dagis somnade han i bilen. Jag åkte hem till mamma och drack en kopp kaffe medans han sov.

Sedan var det dax för babysång igen efter sommaren. Vi tog en prommenad dit. Eddie tyckte det var kul, men ville inte riktigt sitta still.. Efter ungefär halva tiden får dom var sitt instrument att spela med och då satt han still och spelade iallafall. Efter sången var det fika som vanligt.

Efter det gick vi hem till mamma och åt lunch. Vi lämnade kvar bilen och tog en prommenad till dagis. Mamma och Åke följde med också. Det var en väldigt trött Engla som vi hämtade. Hon ville ju sova tidigt igår, men hon somnade inte förrens halv nio än då. Hon var uppe flera gånger. Övertrött var hon nog. Imorse vaknade hon redan vid sex, så hon fick några timmars mindre sömn inatt.

När vi åkte hem somnade hon i bilen, men vaknade såklart när jag bar in henne.. Så nu kommer hon väl vara trött och grinig resten av dagen...

  • Till bloggens startsida
  • Jag heter Emelie och är 23 år. Jag bor i ett rött hus ute på landet i Grästorp ( två mil utanför Trollhättan där jag är uppvuxen) med sambo och våra två barn Engla och Edvin.
    I bloggen får ni läsa om våran vardag där det sällan är lugn och ro med två små "busar"! :-) Jag älskar att laga mat och prova nya recept som jag brukar lägga ut på bloggen. Så titta in efter något smarrigt *mums*


    bloglovin

    RSS 2.0