En uppdatering igen då..

På annandagen kom alla Daniels bröder med familjer hit på middag. 17 personer tror jag vi var? Engla tyckte det var kul att leka med kusinerna!

Igår var vi ute på en shoppingrunda. Fick köpt ett par skor och lite kläder. På kvällen åkte vi hem till Kicki och Peter för att hälsa på dom små bebisarna som var så söta! :) Eddie blev plötsligt VÄLDIGT STOR!

Idag har vi inga planer än så länge. Engla är ute i snön med farmor just nu, i sin nya fina overall som hon fick igår. Knallrosa med blommor. Så hon är nöjd nu! :)

En liten uppdatering

Har inte varit inne på någon dator dom sista dagarna, så det har inte blivit någon uppdatering på ett tag. Julen har varit bra iallafall med en massa god mat och julklappar. Tomten hade vi besök av också. Engla var lite skeptisk i början, men det gick över rätt fort! Men någon kram fick han inte iallafall.

Nu är vi uppe i Järvsö. Vi åkte igår eftermiddag och kom fram strax innan tolv inatt. Resan gick hur bra som helst! Eddie var lite grinig mellan Kumla och Örebro (ca 2 mil av närmare 60). I Örebro stannade vi för välling och sedan blev det en kisspaus. Annars märkte man knappt av barnen i bilen!! Hur duktiga som helst var dom!

Engla var så nöjd inatt när vi kom fram. Inatt har hon sovit i farmors säng och nu har dom precis vart ute och lekt i snön.

Fullt upp resten av året!

I veckan har det inte hänt så mycket alls! Gjort lite julgodis, haft lite besök och varit hemma hos mamma och Björn och ätit frukost.

Idag har jag och barnen varit och handlat dom sista julklapparna. Var igentligen färdig, men fick ett ryck och köpte några till. Fick säga till Engla att tomten hade så mycket att göra, så vi var tvungna att hjälpa honom med dom sista julklapparna. Det verkade gå hem!

Idag ska vi hem till pappa och Nina för en uppesittarkväll som vanligt! Sedan sover vi över där och på julafton åker vi hem till mamma och sover över där. På juldagen kommer morfar och Ingegerd dit på middag och efter det åker vi till Järvsö. Så resten av året blir det fullt upp och denna natten var sista på länge som vi sov hemma..


God morgon

Engla var inte alls pigg igår! Snorig, febrig och hostig! Men över natten verkar det värsta gått över. Nu är det Eddie som är febrig och snorig istället.. Hoppas att det går över lika fort så båda två är pigga och glada till jul!

Ett besök av Alicia blev det igår iallafall. Hon var här en stund medans Linda med svärmor och Tilda var och shoppade. Sedan när dom kom tillbaka blev det fika.

Blev inget julgodis igår. Så det tänkte jag att jag och Engla ska göra idag när Eddie sover middag.

Morfars jobb

Idag har Engla varit med morfar på jobbet. Men det blev ingen lång dag, för hon är redan hemma igen! Hon är nog kanske lite för liten än så länge. Tycker att hon verkar lite hängig också.. Hoppas det går över till jul iallafall!

Idag händer det nog inte så mycket. Jag och Eddie var och handlade medans Engla var iväg. Får se om jag och Engla fixar lite julgodis idag eller om vi tar det en annan dag!

Varför

Vaknar barnen innan sex igår när jag skulle gå upp med dom och vid åtta idag när pappa skulle gå upp med dom??


Det är inte alla som har..

..en egen sminkös hemma!


Leklandet och besök

Igår var det fullt upp! På förmiddagen åkte vi hem till Emma och Miri för en kopp kaffe. Innan vi skulle åka var jag ute och startade bilen. När jag kom in igen stog Engla och pratade i telefon. Jag trodde att hon som vanligt  bara låtsades. Men efter en liten stund verkade det som att det var någon i andra änden så jag tog telefonen och där var Emma. Engla verkade väldigt stolt över att ha svarat i telefonen åt mamma och berättade hela "livshistorien" för Emma.

Efter kaffet åkte vi vidare till leklandet med Emma, Miri och deras granne med barn. Engla var duktig på att leka där själv medans vi var med dom små barnen. Men Eddie var allt med syrran och klättrade runt han med och var riktigt duktig på att ta sig fram där. I hörnan för småbarnen klarade han av att klättra upp för trappan/stegen eller vad man ska kalla det och gick sedan till rutschkanan för att åka. Lite väl liten var han ju för det och var livsfarlig. En gång backade han ner och åkte baklänges på magen, en gång satte han sig på rumpan och åkte, men hade inte riktigt balansen för det. Den sista gången tyckte han det var smart att försöka gå ner.. Efter det blev han lite försiktig och stog och väntade tills mamma kom och hjälpte till.

Pannkakor fick barnen till lunch där. Glupska Eddie åt upp hela sin porion plus lite till som blev kvar på Englas tallrik..

När vi skulle åka hem krävde såklart Engla en leksak i automaten för att kunna tänka sig att följa med. Ett läppstift blev det denna gången (som var riktigt).

Efter leklandet åkte vi och handlade fredagsmys innan vi åkte hem och började med maten. Pernilla kom hit och åt mat med oss och höll mig sällskap medans Daniel var på julbord med jobbet. Engla tyckte det var kul att hon var här och imorse när hon vaknade (alldele för tidigt) frågade hon efter Pernilla det första hon gjorde!

Nu sitter vi och kollar på julkalendern och sedan vet jag inte vad som händer. Inget alls planerat på hela helgen för en gångs skull!


Lussefest

Imorse när jag hade varit ute och startat bilen och precis skulle börja ta på barnen kläder ringde dom från dagis och sa att det gick magsjuka. Det vill vi inte åka på så Engla fick vara hemma idag. Linda kom hit med barnen en stund istället och så fick Engla och Alicia följa med till lussefesten/avslutningen på babysången/öppet kyrkis och vara med i luciatåget.

Efter det svängde vi förbi dagis för att hämta julpysslet som Engla gjort där. Är ju lite roligare att få hem det nu än i januari.

Nu är vi hemma igen och har precis fått i oss lunch. Engla pärlar och Eddie sover.

Apan!


Nu klättrar han upp på Englas stol också.. Hoppas det dröjer innan han kommer på att man kan flytta på stolen för att komma åt grejerna på köksbänken och bordet med mera!


Sista sången

Imorse åkte jag och Linda till mamma med dom små barnen för att äta frukost innan babysången. Det var årets sista sång och imorgon blir det lite avslutning med ett luciatåg. I januari börjar jag jobba så det var den absolut sista babysången för Eddie.

Efter sången och fikan gick vi in i ett rum med en massa leksaker och en stor soffa till mammorna och väntade tills det var dax att hämta på förskolan. Lite kallt för prommenad idag och mycket skönare att vräka ut sig i soffan! :)

Nu sover Eddie och Engla kollar på sin nya film om Heffaklumpen.

Soffan


Nu kommer Edvin upp i soffan själv utan att syrran behöver ställa dit något som han kan klättra upp på... Kan ju säga att han blev helt överlycklig iallafall!

Det blir värre för mamma och pappa.. Han kan komma ner ordentligt själv, men ibland ska han springa där i och ibland sätter han sig lite väl nära kanten..


Luciafirande


I eftermiddags var det luciafirande på förskolan. Engla var så söt när hon stog där framme, men sjöng det gjorde hon inte!
 
En tärna och en tomte.


Mysig luciamorgon


Imorse åt vi frukost framför TV´n och kollade på lucia.

Båda barnen var helt inne i TV´n.


Helgen

I helgen har det varit fullt upp! I lördags hade vi en liten "luciafest" med mamma, Björn, Linda, Gurra, Linda och Glenn med barn. Först var vi vid torget och tittade på tomteparaden och luciakröningen. Sedan gick vi hem till mamma och Björn och åt mat och öppnade lite julklappar. Alla barnen var duktiga och lekte bra.

Jag och Daniel sov över där med barnen och sedan åkte vi direkt till Lukas dop igår. Båda barnen somnade i bilen och var på riktigt dåligt humör sen! Men lagom till maten släppte det iallafall som tur va!


Här kom alla barnen utom Tilda med


Trött, tröttare, tröttast?


Engla måste varit trött! Hon stensomnade när hon satt och pärlade! haha!
En gång tidigare har hon somnat vid matbordet, men det var väldigt längesen!
Nu ligger hon i soffan iallafall.


Gran


Det här känns riskabelt med en Edvin i huset...


Att handla med två barn

På förmiddagen har jag varit och storhandlat med barnen. Jag brukar ta en "bilvagn" när jag har båda barnen med mig. Engla hoppar i och ur bilen, lägger sig där inne, hänger halvägs ut,tar av sig kläderna och tjatar om glass och godis så fort vi kommer in i affären. Eddie når dom flesta grejerna i vagnen från stolen där han sitter, så han plockar upp allt. Lägger tillbaka en del grejer, tuggar på vissa och en del åker ner på golvet... Man får se till att inte ställa vagnen för nära några hyllor också, annars åker det ner.. När vi kom dit hade Eddie även bajsat. Så in med stora bilvagnen på toaletten, av med alla ytterkläder och byta blöja samtidigt som man ska hjälpa Engla som också behövde kissa..

Nu har vi precis ätit lunch och ska nog inte göra så mycket mer idag.

Ikväll ska jag på julbord med jobbet på Albers. Så nu ska inte jag äta mer idag iallafall! :)


Vilken dag..

.. det här blev. Åkte iväg för att hämta Engla men kom inte så långt. Efter ettpar hundra meter körde jag fast, hur jag nu lyckades med det? Riktigt klantigt! Låg väl antagligen lite väl långt till höger och det var rätt halt.. Så där satt jag i diket!

Kom en bil bakom mig som hade väldigt bråttom till ett möte, så han fixade så jag inte blockerade vägen iallafall. Sedan fick jag ta en väldigt missnöjd Edvin i vagnen och gå iväg till grannarna och kolla om dom kunde dra loss mig med traktorn. Dom hade precis avslutat ett möte där så det var ju en massa bilar som åkte förbi. Väldigt pinsamt tyckte jag!

Grannen fick loss mig efter ett tag så då stressade jag iväg för att hämta Engla som inte alls ville hem! Dom hade börjat läsa, så där märkte jag ganska snart att det inte var någon idé att få med henne hem innan dom läst färdigt. Efter det ville hon inte heller hem och blev helt hysterisk och vägrade ta på sig! Tillslut fick en i personalen hjälpa mig att få på henne kläder! Hon kan vara bestämd om hon vill den lilla damen!

Engla somnade på vägen hem och sover fortfarande, så det var väl anledningen till att hon inte var så sammarbetsvillig. Eddie somnade också precis och jag lagar middagen så att den bara är att värma när vi kommer hem från morfar i eftermiddag/kväll!

Såg att det håller på att komma två nya tänder i överkäken på Eddie. Så det är nog anledningen till den oroliga natten och griniga dagen! Idag har han även gått med skor för första gången. Förut har han blivit som en geleklump när han fått skor på sig och dom har åkt av lika fort igen! Men idag gick det helt plötsligt bra och han verkade väldigt stolt!

Ingen bra natt

Denna natten var inget vidare! Barnen turades om att vakna och inte vara allt för nöjda! Engla sa att hon drömde mardrömmar och Eddie vet jag inte vad det var med! Tänder, förkyldning drömmar?

Han har inte vart för nöjd på förmiddagen heller, men nu sover han iallafall..

I eftermiddag när mamma slutat jobbet ska vi åka till min morfar och hälsa på.

Luciafirande

Nu har vi varit på luciafirande med kören och barnen var så duktiga! Engla och Alicia skulle såklart stå bredvid varandra och då blir dom rätt busiga! Dom slängde ljusen på golvet flera gånger (som var väldigt tåliga) och sen började Engla skruva isär och ihop ljuset. Men dom stog kvar där framme hela tiden iallafall.

Busen Eddie skulle såklart vara överallt! Det är bra träning att ha med honom någonstans..

Efteråt blev det fika innan vi åkte hem med två trötta barn! Ingen välling för Engla ikväll heller!


Två busungar med tungorna ute! =P


Hälsat på pappa

Daniel jobbar i Grästorp just nu. så efter vi hämtat Engla åkte vi dit och sa hej. Engla tyckte det var spännande en stund, men tröttnade ganska snart och ville hem igen.

Vi passar Åke nu och Engla höll kopplet och sa att hon gillade Åke när vi gick in. Skönt att hon inte verkar vara rädd för honom längre.


Strömavbrott..

Inatt vaknade Eddie vid halv fem. Jag skulle gå upp och göra välling och då märkte jag att vi hade strömavbrott! Som tur var somnade han om efter en stund endå! Tur att Engla inte vaknade iallafall. Hon är lite mörkrädd och vill alltid ha en lampa tänd när hon sover!

Nu är Engla på förskolan och var som vanligt snabb med att hämta en pulka i förrådet.

När vi kom hem passade jag på att skotta eftersom Eddie redan hade på sig ytterkläderna. Men jag hade sån tur idag eftersom grannarna höll på att ploga när vi kom tillbaka. Så det blev ingen vall till uppfarten och han tog en liten bit in på uppfarten och fixade så det gick att komma åt brevlådan och soptunnan! :) Så det blev bara trappan och gången till huset jag behövde ta! :) Eddie var så nöjd när han fick sitta i vagnen och kolla på traktorn!

Men nu får det allt räcka med snö! Kom ju en hel del inatt!

I eftermiddag/kväll är det luciafirande med Englas kör. Hon ska vara tärna och jag hade slått in alla grejer till det så hon fick öppna lite paket när Eddie fyllde år. Jag glömde bort ljuset så det fick hon imorse och hon blev helt överlycklig för det där ljuset! Återstår bara att om hon tänkt ha på sig lusselinnet.. Hon var inte helt nöjd när hon skulle prova det igår..

Välling


Idag sa Engla att hon slutat med välling och ville ha macka och musli istället. Hon gillar allt sin välling, så kan tänka mig att hon vill ha det imorgon igen. Men vi får se..

Eddie blev väldigt avundsjuk på Englas macka och vägrade äta sin välling när han fick se den! Han kanske slutar innan syrran??


Klätterapa

Barnen är inne på Englas rum och mamma fick absolut inte vara med! Dom leker verkligen jättebra tillsammans! Men sitter med datorn i rummet bredvis iallafall så jag hör ifall Eddie är uppe och klättrar på något.. En riktig klätterapa har han blivit. Han kommer upp i soffan i gästrummet och oftast kan han klättra ner ordentligt också. Soffan i vardagsrummet kommer han bara upp i om syrran är snäll och ställer fram något att stå på...

Engla är ledig från förskolan idag, för om en stund ska vi åka hem till Nina. Vi skulle få lunch där och sedan ska jag iväg och fylla i min tatuering. =S


Söndagsmys


"Mini semester"

Igår eftermiddag åkte jag med Linda till Värnamo för att lämna av hennes systers (som är utomlands) två hundar till hennes svärföräldrar som skulle ta över dom. Vi sov i hennes systers hus under natten eftersom det är en bit att åka. Så det blev en mysig kväll med vin och Idol.

På morgonen åkte vi med Lindas pappa och åt frukost på ett café innan vi åkte hem igen. Så det blev en liten "mini semester" för oss! :)

Annars har det inte hänt så mycket här hemma idag. Var uppe på Englas rum och lekte med barnen en stund. Eddie lärde sig att klättra upp på hennes stolar och sedan upp på bordet där han ställde sig.. Så nu kan man ju inte lämna dom där inne som jag brukar göra när jag är uppe och grejar.. Upp i hennes säng kom han också!

Idag tänkte jag hålla barnen vakna en stund på kvällen och se på julkalendern som börjar en halvtimme senare på helgen. Men det gick ju som vanligt! (Engla ville absolut upp och sova innan sju)!

Nej!

Idag har jag och Edvin varit hemma hos Emma och Miri. Edvin tycker att deras TV-bänk är väldigt spännande! Fullt med roliga grejer som är "aja bajaaa" och "neeej"! Han säger nej väldigt tydligt nu (Inte så konstigt eftersom det är ordet han hör mest om dagarna)! Mamma säger han ofta och även pappa ibland. Han vet vart lampan är och igår lärde han sig vart Åke är. Då pekar han ner på golvet även om Åke är där eller inte. Så gjorde Engla också.

Igår gjorde Engla färdigt sin första pärlplatta. Förut har hon hällt i alla pärlor i burken igen när hon tröttnat på att pärla. Igår satte jag mig och gjorde en egen för att visa att man kan stryka pärlplattan sen och efter det gjorde hon färdigt en hel. Det tog hela eftermiddagen med paus för annat.


Känns som att den här väggen kommer vara full av pärlplattor snart..


Babysång

Efter vi lämnat Engla idag åkte jag och Edvin hem till mamma för att äta frukost. Sedan blev det en kall prommenad till babysången. Eddie satt faktiskt riktigt snällt i mitt knä idag!

Efter det gick vi hem till mamma igen för att äta lunch innan vi hämtade Engla igen.

Edvin var så trött att han nästan somnade direkt när jag satte i honom i bilen och sover fortfarande. Engla somnade också i bilen och sover fortfarande.. Annars brukar hon vakna så fort man lyfter ur henne.

Så nu är det väldigt lugnt och tyst här hemma!


Kommer huset vara kvar till jul tro?


  • Till bloggens startsida
  • Jag heter Emelie och är 23 år. Jag bor i ett rött hus ute på landet i Grästorp ( två mil utanför Trollhättan där jag är uppvuxen) med sambo och våra två barn Engla och Edvin.
    I bloggen får ni läsa om våran vardag där det sällan är lugn och ro med två små "busar"! :-) Jag älskar att laga mat och prova nya recept som jag brukar lägga ut på bloggen. Så titta in efter något smarrigt *mums*


    bloglovin

    RSS 2.0